::buku skrap saya yg tak seberapanye::

Wehoo…in adalah scrap book utk baby saya…hehehe….saya pakai kaler paper biasa-biasa aje…(duet tade nak di splurge utk scrap book specific thingy…alas…nama pun scrap kan..jadi guna bahan sekerap je la k..wink)..Memang ada jual pregnancy journal kat Borders…tapi mahal,dan saya tak mampu nak splurge on such thing right now,so i decided to DIY my own buku skrap+jurnal…hehehe


::ini ialah front page buku skrap saya…saya potong2 je paper pastu tampla2…voila!jadi la cover buku skrap:


::ini entry jurnal saya,pasal apa saya rasa ketika ini…dan bila next DR. appoinment saya…::


::ini gambar scan baby saya dan ada sedikit kata2 kat tepi tu…bolehla kan..::

sementara saya bersemangat nak buat skrap book utk baby ni,saya buat la,bukan biasa seorang perempuan melalui pengalaman mengandung kan?lagi2 saya mengandung anak 1st…jadi adalah juge kenang-kenangan utk saya,dan bila besar anak saya boleh tgk balik buku skrap khas utk dia dari bunda dan ayahda nya yg tersayang…razz..(dalam buku skrap ni ada temubual ekslusif bersama En.Suami…pasal dia tade idea nak tulis apa,jadi saya bagi QnA pada dia,jadi ada lah catatan seorang bakal ayah dalam ini buku)

En.Suami kata macam buku scrap utk baby perempuan je…saya kata..taklah,baby kenalah cute2 kan..hehehe…from scratch saya buat,saya beli paper kaler byk2,pastu potong 2…saya bind sendiri (guna opis punyer binding machine dan juga left over opis nyer ring binder…hahaha…brilliant!!)..
Saya bina buku skrap ini dgn semua kasih sayang yg saya ada dalam dunia utk baby saya nanti..luka jari pun luka la sayang…bunda tak kisah…

p/s::teringat masa darjah 6 cikgu suruh buat buku skrap pasal famili…hehehe

About these ads

9 Responses to “::buku skrap saya yg tak seberapanye::”

  1. arin Says:

    kang kalau ader yang no-2,no-3,no-4..jgn lupe buat kan scrap book jugak tau…

  2. Anasfadilah Says:

    InsyaAllah…kalau ada masa…wehoo!!

  3. JeP Says:

    Bertuoh ler anak pertama ko ni. Blajar membaca dari kecik lagi….

    Wunderful idea though, sublime intentions. :p

  4. fariza Says:

    baby..bunda kamu memang rajin bt benda2 kretif cenggini..muga2 kamu juga jd kreatif mcm bunda kamu!!

  5. Anasfadilah Says:

    along::tgn saya yg suka menggunting gunting…hahaha

    jep::apa ingat ko sorang je nak phd ke,anak aku pun ada cita2 k..hehehe

  6. taichee~@! Says:

    Hmm…nak sain otograf bleh?

    Hai dudu (nama baby lam perut), how are you in there? Can't wait to meet you~@!

    Hehehe…

    Sain:-Long Sue (yep! Long Sue!)

  7. Anasfadilah Says:

    kak anaz::nama dia bukan dudu la!!nama tu burok!!! nama dia si chomel..

    long sue?macam long piah aje!hahaah

  8. taichee~@! Says:

    yelah nama tu buruk…
    panggel je nama dia sicomel

    long sue = long piah.
    Haah sbb aku mmg spesis hantu kambeng hjitam yg ditakuti lagi dibenci hahahaha…

    seswai sesgt.

  9. Anasfadilah Says:

    long piah takut ape,tak seramm langsungg k..

    baik buh nek nak…bwahahaha!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: