::cuti sekolah= kawen!!::

few of my friends getting married this school break season..congrats to Muna, one of my best buddies in SERATAS..she is getting married this 29th december..tapi,Muna…sorry i cant come…uhuhuhu…wish to see her…its been a long year since we see each other..(because she is studyin in Australia if im not mistaken…so time cuti je…pun tak dapat jumpe si nuna ni….aih..)

married…tadi pagi En.suami and i pegi meronda KL…pegilah eyes of malaysia tu..pastu ronda pergi time square..(walaupun pinggang ku hampir patah…ku gagahi jua…uhuhuhu…) it was fun though…while eating for lunch at the chiken rice shop…i saw this two teenage couples…the girl was so engross with her guy….i smile…and i say to En.Suami..

“bercinta tu lain kan dengan kawen…”

its absolutely right guys…cinta tu lain…eventhough it happen u guys dah kenal for more than 10 years pun…bila kawen ni baru kita tahu siapa pasangan kita sebenarnya…

mama ada cerita…mama kenal baba 7 years sebelum kawen…pasal mama and baba satu kampung…and supposedly knoe each other very well…tapi mama cerita…walaupun lama…tapi it takes years nak kenal lagi pasangan kita…bukan setakat tahu warna feveret atau makanan kegemaran saja…BANYAK lagi kita kena tahu…(kita dengan adik beradik sendiri pun kadang2 tak faham antara satu sama lain…nama je keluar dari satu womb yang sama…tapi fikiran lain2…ye tak?)…inikan pula dengan yang bukan dari satu womb yang sama, nak hidup kalau boleh,forever dengan si jantung hati….hahahaha….sendiri fikir la macam mana nak buat each other selesa dan gembira bila bersama dengan kita…

kawen tu macam roller coster ride…campur sikit dengan merry go around…hahaha…married is a lifetime commitment…bercinta masa belum kawen…kalau gaduh…punya pasal la tak angkat phone ke,nak break off ke…pastu nak baik balik sambung balik…kalau kawen…gaduh pun ada cara berhemah…mana boleh ikut dan nak cerai je kan?…sendiri fikir la ye.

jadi bagi pasangan yang dah HALAL secara sah…jaga rumahtangga bagi bahagia..gaduh2 tu biasa la…manusia ni pun ada pasang surut…jadi pandai2 la uruskan…ada masalah kalau boleh share dengan parents…luckily i have parent and in law yg supportive…kalau ada yg membinasakn tu pun…hampes juge..

happy married to all my friends…semoga hidup kalian lebih dirahmatiNya

p/s::kalau tak tadelah P.Ramlee buat lagu…sedangkan lidah lagi tergigit..

One Response to “::cuti sekolah= kawen!!::”

  1. taichee~@! Says:

    Sweetnya n3 ini..
    terkebel2 daku membacanyer…

    kuikuikui~@!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: