::hari ini dan semalam::

hari ini

(ku mahu ke setiaan dan kejujuran…lalala<— ringtone aku bunyi)

mama
::Assalamualaikum,kamu sihat? (ni soklan lazim..)

dila::
penat la maa….emm

mama::
apala kamu,tak macam mama dulu,mengandung dah byk bulan pun boleh jalan kaki lagi pergi keje

dila::(
dalam hati..wah!! kagumnyAA!)..emm

mama::
pagi tadi tak amek vitamin ke?

dila::
org makan asid folik malam,pasal kalau mkn pagi nanti pening,kak arin bgtau..

mama::
abestu,siang ngantuk ke?

(with mama i cant win anything,pasal mama ada je benda nak jawab,abes sekali saya surrender je…hahhaa)

dila::ehhehe..keje arini tu yg penat tu

mama::mama tak boleh vote kamu la,die tulis number not in use (mama is a Digi user)

dila::untuk maxis user je la kot..apalaa tak bagus

mama::takpelah,nanti mama bagi duit kat tira,suruh dia je vote…

dila::(dalam hati..yabedabeduu!!)…terima kasih ma

mama::kem salam anas

dila:: ok,mama kem salam baba and semua2 ye..bye,Assalamualaikum

mama::ye,Waalaikummussalam.

semalam

En.Suami::sayang,meh duk sini jap..

Dila::(duduk termonyeh-monyeh)

En.Suami::tolong jap amek baju abg yg sayang selalu pinjam tu

Dila::(blur jap)???

En.Suami::yg kaler hitam tu

Dila::ooo(akur menurut perintah…jalan ke bilik,mencari baju yg tersebut)

tiba-tiba…

dila::WaHHhhhhhHHHH!!(sambil melompat…sikit je lompat…kesukaan!)…wah terima kasih ye….wah dapat jugak yg dila nak

En.Suami::hehehe…tulah lain kali jgn marah2

Dila::mana ada marah (tak ngaku..)..terima kasih ye…eii beshyaa…lalala

(apa benda lah yg saya dapat tu ek…dari kecik saya nak,akhirnya dapat jugak..nak tahu apa benda…esok aje saya citer..hehehe)

p/s::seronok sgt….lalala…small thing mean a lot to me.

4 Responses to “::hari ini dan semalam::”

  1. Shila Says:

    alah, saje nak potong eksaited orang membace. =P takpa, cek tunggu esok nooo.

  2. Anasfadilah Says:

    hehehe…

    hang la ni pun nak cakap loghat utagha na…

  3. wawajoe Says:

    dila, sorry laa tak promote kat my blog. Damn busy with work kat sekolah. Anyway, i hope you'll win. Cute jer your artwork. Kalau baca blog kak arin, dia ada tanya kenapa dila ngan kak yan creative?
    i have a GOOD answer for that. Both of you MUNCUNG bila merajuk (wonder if you still do it?), that's what make the difference with others yang not so creative like both of you. Good luck!

    p/s: Hang nih potoi laa tak abiskan entry blog!

  4. Anasfadilah Says:

    kak long:: i heart u still!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: