::installment::

Semalam saya berbincang dgn En.Suami dimanakah patut saya melahirkan anak..adakah di private hospital atau di hospital gomen

::pros and cons::

private hospital

pros::
1.layanan rate A+,seswai dgn harge yg dibayar
2.misi2 layan dgn senyuman mesra,hatta pukul 3 pagi minta air sekali pun.
3.makanan sedap.(masa kat damansara specialist siap bagi menu suh tick nak makan ape…heaven gile..)

cons::
1.mahal,costly..hanya utk satu malam dah beribu-ribu
2.kalau sakit/demam..kena tahan wad lagi…duit lagi!

hospital gomen

pros::
1.murah..cheap-cheap,saya pernah masuk hospital gomen masa bulan pose..saya tak sangka murah bangat.
2.kalau sakit/demam…kene tahan hospital pun takpe,i can bayar u know..

cons::
1.tade bilik khas untuk anda,maknanya kongsi wad beramai2…meriah jugak..tak privacy la
2.misi garang tahap nak telan org kadang2…minta pad (tuala wanita) pun kene jerkah
3.hang nak mandi? p lah sendiri…hahaha
4.makan tak sedap…tapi dah sakit mana ada selera kan?

En.Suami kata apa tau..

“lahirkan kat tempat selamat je…”

saya terpinga-pinga…”tmpt selamat?emmm…boleh bayar installment tak private?”

En.Suami “bayar full le sayang,mana ada installment”

“oooo”…ehehehe saya kata..

p/s::sekarang ni byk kecuaian Dr…tak kira la private atau gomen…kita doa je la anak selamat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: