::Idea::

Shalinie…its been 10 days she’s when missing..apa agaknya dah jadi dgn budak kecik ni…harap2 dia selamat

saya ada idea,bagaimana hendak menangani isu ini serta isu lain (contoh::isu org lari dari rumah,isu budak ponteng,isu gejala keruntuhan moral remaja,isu rempit sampai tersepit,dan segala isu melibatkan remaja yg kadang2 mak bapak tak tahu pun depa duk mana..)

idea saya ialah…untuk implant cip GPRS kepada semua bayi yang baru lahir..jadi bila senang,bila dah besar parent boleh pantau anak2 sendiri…tak kira kat mana parent tu ada (pejabat,oversea atau mana2 je)..dengan syarat, parent mesti ada kelengkapan gprs (tepon gprs 2 tahun akan dtg sure murah dah…hahaha)

Dah sampai umur mak bapak rasa patut di buang cip ni (katalah umur 18 la kan)..boleh la buang…dgn syarat mak ayah still ingat mana cip tu di implant…kalau lupe..nasibla…hahaha.

dah sure anak2 dah tak sebebas sampai terbabas..(yelah kalau merempit nanti sure terbabas kan?..)..jadi anak2 ini selalu beringat…yelah kadang2 dgn Allah tak takut,dengan mak ayah takut (silap idealogi la plak..)..

so anak2 sekalian..jadilah anak yg baik menurut perintah Agama dan ibu bapa,patuh undang-undang Allah dan kerajaan (????)…huhuhuh

p/s::idea bernas dari saya…idea je pon!

2 Responses to “::Idea::”

  1. Nazmi Says:

    Salam…akak it shud be GPS not GPRS. ..GPRS is for hand phone mainly for data trafficking. GPS is for satelitte tracking devices and can be find in high end hand phone these days. Hehe…anyway it is a good idea . Hari tu tak sempat jumpa. Sempat jumpa Siti ngan Kak Ju ja.

  2. Anasfadilah Says:

    tula pasal rasa mcm salah je…gps kan..bukan gprs…LOL….hahaha…thanks kasitau…kuikuikui..kak ju ada habaq,nazmi mai…tapi kak erni cuti la…heheh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: