::pak ghapur yg ghapla jingga::

*ting tong*bunyik sms masuk

“anda telah memenangi Rm45000 sempena ulangtahun Maxis yg ke 21,sila dail talian perkhidmatan infoline maxis 006281355533379 atau layari http://www.hotlink.com.my”

aku menang Rm45 000 pasal lukis my maxis my life tu ke?rasa2nye hadiah dia 1st Rm20000 je..aku try no panjang bangat yg tak masuk akal tu

*kring kring*

Pak Ghapur: ya,maxis hotline..

Aku: saya dapat msg maxis kata saya menang RM45000 la,betulke?

Pak Ghapur:Iya,cik udah menang RM45000 ringgit,boleh tahu ya siapa namanya cik yg menalepon ini?

aku::maaf saya tanya,kenapa suara encik ni macam org Indonesia jek?dgn sape saya bercakap ni?

Pak Ghapur:saya org sabah kerje di semenanjung,namanya Haji Ghapur

Aku::betulke saya menang?pertandingan apa ni yg saya masuk?

Pak Ghapur:Kalau cik banyak tanya,saya bagi org lain aja duit ini *nada marah*

Aku:bukan apa,saya nak kena tahulah saya menang apa,pertandingan apa saya masuk

Pak Ghapur::jadi mahu ka tidak?

aku::mestilah mau

Pak Ghapur::kalau begitu berikan no akaun maybank cik ya

aku::tak pakai maybank la encik

pakGhapur:;kalau ada makcik,pakcik ka yg punya pun boleh..

aku::nanti saya call nombor ni balik ke?

Pak Ghapur:: iya.

*click* end of conversation

i dial maxis centre next (the real one)

Maxis::hello,good morning,maxis centre,can i help u

aku::saya nak tanya la pasal pertandingan cabutan bertuah maxis hotlink

Maxis::cik dapat msg dari no. yg panjang2 tu ke?

aku::ye..saya pelik la..apsal no dia pjg sgt?

Maxis::cik,itu adalah bukan maxis.itu merupakan sindiket penipuan yg berpangkalan di Indonesia

Aku::nasib baik saya tepon maxis hotline yg betul ni,ehehehe…thanks ya.

*click*

i dial again Pak Ghapur the freudster’s number

Pak Ghapur::maxis centre…

Aku::ni,saya nak bagi no akaun maybank ni

Pak ghapur::ya,berapa number nya

Aku::13300KO JANGAN TIPU AKULAH!!

*click*

*wide grin*satisfied*

damn u freudster!

p/s::nasib tak bodoh.

5 Responses to “::pak ghapur yg ghapla jingga::”

  1. arin Says:

    hahahhahahahhaha..awat hang rajin bebeno call..sah sah tuh dasar penipuannnnnnn….

  2. Anasfadilah Says:

    kak arin::saje nak tahu,pasal dila masuk maxis contest tu,so ingat betul la menang…ceih!!tipah tertipu..

  3. Miss BumbleBee Says:

    ceh..lenkali upah le orang indon yg slang malaysia kot ye pun nak menipu..

    aiyak.

  4. Shima Sapian Says:

    bravo!! padan muka pak indon tu!

  5. Anasfadilah Says:

    kak yan::ada kata org sabah kerje di semenanjung..gile menipu!!

    achim::pues hati aku…hahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: