::i see you si chomel::

“Dan sesungguhnya Kami telah menciptakan manusia itu dari suatu saripati (berasal) dari tanah. Kemudian Kami jadikan saripati itu air mani (yang disimpan) dalam tempat yang kokoh (rahim). Kemudian air mani itu Kami jadikan segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu Kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu Kami bungkus dengan daging. Kamudian Kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain. Maka Maha Sucilah Allah , Pencipta Yang Paling Baik.” (QS. Al Mu’minuun (23) : 12-14)

Today…its official..i am 17 weeks pregnant. i went for Dr.Arbaie to ‘teropong-teropong’ my little si chomel.The clinic seems crowded with sick people..but nevermind,i’ll wait for my turn.

After my name has been called,i was like an eager beaver,barely cant wait for Dr.Arbaie to put the sonogram thingy on my now protruding belly..

And there (s)he is…i can see the head,hand and feet and also the back bone (dalam minggu ni,all u can see from the scan is mostly bones)…kedudukan si chomel seolah-olah sedang bersujud dalam womb saya (Allah Huakbar,SubhanAllah)…saya kagum..hampir menangis tapi saya cover dengan tergelak kecil…Dr.Arbaie tried to scan again…and suddenly si chomel bergerak!saya tergelak lagi…Dr.Arbaie said,my bladder is empty,and so i cant get a clear picture of si Chomel (dangg!i went to pee before went to the clinic and forget to drink plenty of water..what a waste!!)

oh well..rugi pada En.Suami dia tak masuk dalam sekali jumpa Dr.Arbaie..kaki dia sakit…kesian kat si chomel SR. Jadi kali ni tade printed scan baby picture..(what a WASTEEE!!)..tapi takpe…semoga si chomel JR sihat selalu..bunda doakan kamu ye si chomel.

p/s::sapa2 nak p scan baby perlu ada full bladder k..supaya baby nampak jelas dalam scan.

6 Responses to “::i see you si chomel::”

  1. Elyn Says:

    halo senior mommy to be…… salam kenal….
    wah teruja plak i nk pi check up this saturday…. betul ker kene full bladder tuk tgk baby jelas??? thanks ek for the info…..

  2. Anasfadilah Says:

    senior?hehehe…a week older je dari u…

    kalau dah pee…kena isi semula dgn air..kalau tak pic. tak jelas..

    most welcome!🙂

  3. taichee~@! Says:

    Subhanallah…is that my bakal anak sedare? Wahahahaha~@! Chumelll….

    Tapi tatau ke gender dia? Adess..

  4. Anasfadilah Says:

    kak naz…the picture saya curik from somebody else…tapi suppose (s)he look like that la..InsyaAllah..

    gender tak boleh tahu lagi,pasal pakai scan biasa tak boleh tahu…tunggu 6 mnth baru tahu

    ada scan 3D baru boleh tahu..*sigh*

    pray for us k..

  5. Obefiend Says:

    fools!

    tengok pun tahu tu bukan baby kamu. pasal mak dia comel dan bayi diatas tidak comel

    yang benar. Pakcik yang kacak!

  6. taichee~@! Says:

    thats just a foetus ler

    wakakaka

    haruslah tak chumel lagi cam dila..
    nak tunggu chumel cam dila kena tunggu another 5 months daaaa, god's willing.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: