::Jalan2 cari pasal 2::

Here are some pictures on our trip to medan,parapat and berastagi (courtesy of En.Suami cam phone..)


::Medan..Masjid Maimoon..thanks to Pak Turis Guide caprturing our picture (hampes je…tapi tak kisah la…kawasan masjid ni macam kawasan piknik…dekat foutain org boleh rendam2 kaki lagi…aku pun tak faham..)


::peace yo,no war..on the way to Samosir Island,visiting Tomok Village,kat situ ada Raja Sidabuntar punya kubur and his family…oh ye ni Tasik Toba..naik bot dalam sejam jugak la sampai..psal bot tak laju…dalam 4000Rp je tambang,lebih kurang RM2 lebih sikit::


::ni hotel kami di Parapat,pemandangan Lake Toba pada waktu pagi..sejuk juga duduk sini,pasal memang bbeerapa ribu kaki dari paras laut..tu muka tgh cover sejuk la tu::


::one of the souvenir shop di Parapat..di Parapat kebanyakan mereka ini ialah dari Kaum Batak Toba (mind u,Batak ada 5 jenis..).Orang Batak suka mengukir…kat sini la En.Suami beli model rumah kaum Batak (kami ingat rumah minang,pasal hampir sama..)::


::ni Lead Singer Hantu Hitam,yang telah berjaya mendapatkan alat musiknya utk mula buat konsert rock Jawa..(the hat is called Belangkon from java itu buah tgn utk baba sebenarnya,the scarve is from Berastagi and its mine and the guitar look like is called Mandoling from Samosir Island,carved by the Batak people,it has only two strings)..esok ada anak,tak tahulah peel siapa nanti dia ikut..mak ayah sama2 hampir mereng…hahahaha::

ok la tu aje gambar tak banyak pun…banyak video aje..so siapa nak honeymoon dekat2,boleh la pegi sini,pemandangan cantik-cantik.

p/s::lead singer hantu hitam tu comel la,tak boleh nyanyi metal,tak seswai

5 Responses to “::Jalan2 cari pasal 2::”

  1. taichee~@! Says:

    Ok pe gamba camfon itus…
    lawa, cuma mungkin dari segi kuantiti aje.

    Kelakar la pulak dok bayang baba pakai topi jawa..kuikuikui..

  2. Anasfadilah Says:

    topi jawa itu sgt unik…pasal tu beli…lain dari lain…asek nak beli kain pelikat je…bosan laa…hopefully baba suka..

    for u also ada…tak mahal2 la…hope kaknaz suke.

  3. Elyn Says:

    erk dekat ke? bape jam naik flight cik kak oii??? saye nih ade phobia sikit…. sile rujuk hanimun kami di phuket ekekkeek

  4. Anasfadilah Says:

    from penang ada lah dalam 25 minit je…kurang 30 minit kira kejap la kan?hehehe..

    my husband pun ada phobia,tapi oklah dekat2 ni..

    shopping kat medan best juga…nanti nak pegi lagi,tapi lepak medan je…shoping sana murah wooo!

  5. Obefiend Says:

    jawa man is the best! LOL.. wes gedi nyusai wong!! lol lol

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: