::i need opinion::


::cute plak tgk costume baby monkey ni…am sure En.Suami tak kasik aku pakaikan anak macam ni…tapi i have to admit…baby ni sgt adorable!!::

~Apa Pendapat Korang Semua~

pika16pika16

Korang rasa awal tak if nak shopping for baby clothing and stuff waktu ni…bukan beli sekali harung la,tapi sikit2 angkut..awal tak rasanye?…lagi beberapa hari saje,i will hit the 5 month mark InsyaAllah (what a milestone kan?..)

kalau bukan sekarang beli,bila waktu yang seswai nak beli?

thanks in advance ya..

p/s::cant wait to get a hold on those teeny weeny shirts!
pika26

10 Responses to “::i need opinion::”

  1. Obefiend Says:

    comel tapi macam tak elok la pulak. pasal monyet. kalau kucing bole kot.. LOL

    beli la satu dua. getting the feel. macam kalau tahu dekat birthday diri sendiri beli la coklat ke untuk happykan diri sendiri

    LOL

  2. Ms. TaroAthirah Says:

    beli bee comel!

  3. Arin Says:

    Awal la dilaaaaa…
    Dulu waktu kak arin 8th months baru gie beli ..waktu along pon at that time..
    Nape kak arin tak beli awal2?Masa panjang lagik,tak lari pon kedai jual baju bebudak tuh..

  4. fifah Says:

    babe…i found this site, its kinda cute and i immediately thought of you.😉
    http://www.lilcaliph.com

  5. fifah Says:

    sorry babe, its actually http://www.thelilcaliph.com/.
    enjoy cuci mata!😉

  6. taichee~@! Says:

    Dear Dilot.

    As what our dearest most experienced Mom advised, you should wait til at least Month 7. Duit tu, boleh kompol kompol tabung Chomel. Sebab, dulu susah mo carik barang baby. Sekang ni berlambak. Lelagi kat KL (err..dengar khabar angin kamu ramai sponsors, kan?)

    So, sabarlah. Focus on developing your baby's brain and roh. Kalau ada mp3 tu, salu la dengarkan kat perut ayat2 Maryam, Yusuf dan ayat2 Quran yg lain. InsyaAllah. Semoga dia seorang bayi yg chomel dan sihat, serta takkan degil melawan cam kak naz. Agar dia nanti boleh menjadi seorang anak yang soleh. Amin…

  7. wawajoe Says:

    Yeah, it's too early. By the way, tunggu sale bulan 6. It's the best time to shop for the baby. Nak beli baju apa pun sebab baby will grow very the fast one. Kalau baju newborn tuh leh pakai sebulan 2 jer.

    I've found your car seat. Berpantang di KL atau Penang? Kalau Penang, i'll bring it over masa our holidays in June nanti di Penang. See you in June!

    p/s: Saya nak makan char kuey teow yang paling kaw kat Penang nanti!

  8. Elyn Says:

    yuhuu…… sihat mommy???

    erm mak i pesan kalo nk beli better kalo dh 7++. dh tu kalo beli jgn bg complete. itu petua org tua.

    btw i x beli satu hapa pun lg tau. hiks. pi shopping pun x pernah lai survey brg baby. En Teddy x bg tgk lai. teruk kan!!! mcm x xcited jer nk dpt org baru. huhuhuh.

    bak kate org jgn over xcited. erm bole pakai ke? ekekeekke

  9. Anasfadilah Says:

    abg effi and taro::haha…costume cat la cute..jadi macam kouru jek

    fifah::thanks dear bout the links..memang comel2 all the stuff…

    kaknaz::better off bace sendiri,pasal masa ni baby hearing macam org tua aje.(saya tgk nat geo!)..sore ibu je melepasi segala tisu dan dinding sel.

    kak long:berpantang kat penang first,thank u along!heart u!oxoxxo

    kak elyn::my mum ada cakap beli la bila dah 7++ month macam tu,asben pun sebenarnya tak kasik beli lagik..tulah kan…macam tak xcited je nak dapat baby..

    overexited,byk org pesan juge…tapi tak boleh contain la…wahahaha!

  10. BabyIbu Says:

    emm org kata 7 bulan ke atas tu okle..rasa time 7 bulan cantik sgt sbb bila masuk 8 dah semput..tp kalu beli satu dua (kalau nmpak murah) apa salahnya..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: