::hanya yg terbaik utkmu::

Ibu mana yang tak nak the best utk anak2 diorang..habaq mai sat..semua nak yang terbaik…hatta yang ada keluar kat Bersamamu pun mahu anak2 dapat yang terbaik,sanggup banting tulang 4 kerat nak sekolah kan anak2…biar mak buta huruf tapi tidak sekali anak2..

saya pergi berjalan2 di Queensbay bersama En.Suami itu hari..saje tengok barang baby,survey harga,jenama…banyak jenama yang mampu milik macam TollJoy ada juge yang kurang mampu milik tapi kalau korek tabung boleh beli kot punya jenama macam Avent..tu baru utk barang2 penyusuan saje…belum tiba bab baju,strollers,car seat lagi…(jika nak baju jenama GAP,Osk Kosh atau ada jenama baby Dior sekalipun beli lah kalau ukuran wallet di poket agak besar….bagi wallet comel macam saya…beli saje di FOS,Reject Shop atau the Brands Outlet….nobody will have to know where u bought urs kan…tapi mungkin org tahu mana saya beli baju anak nanti,tapi tak kisahlah,kurang2 anak saya nanti pakai baju…heheheh..InsyaAllah)

jadi..amat perlu bagi parents to be, survey2 mana yang patut beli,like me ada senarai utk baby stuff…siap ada bilangan berapa yg perlu dibeli (lepas tu senarai ni boleh la photostat banyak2 lepas tu edar kan pada bakal2 makcik dan pakcik dan tak ketinggalan bakal nenda…nak bagi kat kenalan rapat pun apa salah nye,disertakan dengan muka tebal….hahahaha)

hari tu pegi butik Anak ku punya la tak best stroller derang,RM300++ tapi kualiti cap ayam..Sweet Cherry ok,ada juge yang cantik2 (ada yg sporty,3 tayar je…alah macam Peg Perego or Mc Laren tu…tapi rege stroller mau dekat Rm1K)…baru jadi member Jusco Card,ada stroller tu cantik sangat,and sgt comfy (tak la saya pegi duduk test kan,tekan2 guna tgn aje…) buatan pun kemas,dgn adanya Jusco Card harge stroller tu dari 300++ turun jadi 130 something je..(ingat dah nak sambar satu,tapi berjaya di tenangkan oleh En.Suami..dengan kata2 penyejuk hati “balik KL lagi bykkk..“)

satu benda saya rasa penting bagi parents to be utk baby diorang ialah baby car seat..penting ye..ni utk keselamtan..ajar anak dari kecik pakai seatbelt…invest a little on baby car seat takpe (eleh…ayah beli sport rim baru boleh,car seat berapa duet je..)

sebenarnye byk kita kene sediakan utk anak…macam education fund,insurance…dan macam2 lagi utk kesenangan meraka di masa hadapan…tapi tu cerita lain kali aje.

p/s::rezeki anak itu ada,InsyaAllah.

p/s/s::kak long thanks for the baby car seat ya…heart u.
pika26

9 Responses to “::hanya yg terbaik utkmu::”

  1. shila Says:

    saye beli stroller untuk anak-kakak-tunang-saye di Queensbay. Yer di JJ itu. murah dan sporty and bagak besaq. selepas puas meronda satu kl untuk sesuatu yang sporty dan besar dan murah, saye jumpe di JJ Queensbay itu yer Pn.Erni. Heheheheh~~

    *aku lagi suke soping kat Queensbay sebab rasa macam banyak choice. kalau KL macam tak dan nak beli time sale, abes orang lain beli dah. tinggai la belen2 yang tak berapa berjenih tu. tp sile lah balik KL cuci mata barang baby. enjoy!

  2. Anasfadilah Says:

    shila::penang byk choice?..wow!rase bertuah plak duk penang…aku rase macam best lagi kat kl…huehuehe…tapi takpe,,,cuci mata jgn tak cuci

  3. Arin Says:

    Bought hanum first stroller cap sweet cherry kat Tesco..mmg kukuh ( along suh simpan kot2 anak dia lak nak pakai…hehehe )..and la nih buggy hanum diperturunkan dari danial ammar..
    bab baju: bak kata dilot..ukur walet sendirik le ..betullll…
    bab car seat: i've got one diperturunkan dari SIL..hanum start pakai waktu dia 4th months..sampai la nih…hehehehhe…

  4. wawajoe Says:

    I have my car seat now untuk Danial ever since dia dari umur 6 bulan lagik. Before that dia dok dalam carrier cum baby seat. Memang berbaloi beli benda yang boleh last long. Kekadang harga nya mungkin mahal tapi kualitinya bagus. Anakku memang elok tapi RM nyer besaq sket ler. Buggy and stroller i've always exchanged with Arin sebab membazir nak beli yang baru. Since Danial doesn't like to walkabout in malls, we have to change his current buggy sebab mamat tuh dah gumuk. Bontot dah tak muat buggy sekarang.

  5. Anasfadilah Says:

    kak arin::mari kita sama2 mengukur wallet di poket sendiri…hehehe

    kak long::Danial sudah gumok?hehehe..takpe,asal dia sihat..

  6. Elyn Says:

    err jeles kamu udah pun berjln2 survey… saye bile lai mau pi survey ek????

    mmg carseat tu yg saye teringin nk beli sgt hahahaha. abih la baby saye x pakai baju, mommy die gile tgk carseat jer.

  7. mami hafiy Says:

    dah tua2 ni asik piki sal anak je kan. hehehe.

    betul2. barang2 ni cuma 0.2% je daripada the whole things about raising a baby. yg penting ialah masa depan dia, in term of everything, & most importantly saving$$$$$$$$.

  8. Anasfadilah Says:

    kak elyn::carseat sekarang fashionable woo…hari tu tgk ada yg corak hitam putih macam kulit lembu new zealand tu…ahaha…cute sangat!

    mami hafiy::saving tu yang tgh pikior ni..*garuk kepala sampai gugur rambut*

  9. BabyIbu Says:

    Ello..em baru beli car seat ari tu kat warehouse sales..kat kl ni byk choice tp harga boleh tahan juga..hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: