::lil things i adore::

Yes!saya berjaya menambah koleksi kasut Si Chomel…hehehe (gila buat baby booties sekarang ini…) dan kain yang menjadi mangsa ialah,seluar khakis saya yang sudah berusia 5 tahun…oleh kerana kotoran degil pada kaki seluar,saya kasik gunting aje buat kasut baby lagi faedah…

En.Suami kata ” kasut byk2 nak buat ape?”

saya kata “comel ape,kasik la pakai byk2…lagipun yg ini,dila buat utk 0 to 6 month hari tu 0-3 month je”

pastu saya mengomel sendiri,saya kata “sape suh takmau pegi beli barang baby lagi,org buat la sendiri..*moncong*”

Rupenye En.Suami dengar ngomelan saya “eleh…majuk konon *cubit pipi saya*”

hehehe…saya harus bersetuju pada diri sendiri,bahawa baby booties yang ni,sangat comel (haruslah kan pujik diri sendiri…huahuahuahua)…rasa macam nak benti keje,jahit booties pastu jual…dengan syarat ada mesin jahit la…sekarang ni duk jahit tangan saje.

::voila!! this were done while watching Heroes..from khakis pants to khakis booties..ada lady bugs button lagi i sew on top…jadi tak la boring sangat..::

::bought this buttton for 20 cant a piece..seluar free,benang and jarum…the price?priceless..::

Next kain yg akan menjadi mangsa ialah skirt jeans saya yg dah berusia 7 years old…huhu…jadi kasut la ekau nampaknye…hehehe

p/s::always…love in every stitch..

pika26pika26pika26pika26

12 Responses to “::lil things i adore::”

  1. precious innocent Says:

    ala…. lawanye….n yg paling penting sekali, it's selfmade, xde jual kat mana2….

    serius aaa… u leh buat duit la…. buat kecik2 je dulu… sbb customer byk yg suka customize nih…

    tp jgn lupe jahit mitten sekali….

    sekali lg… waaaaaaaaaaa… lawa……..

  2. !Nt4N Says:

    ala comel..u jual x?ingt nak cr kasut utk daniel tp umo dia kecik lagi..tp bila tgk tapak kaki,pjgnya..booties tu da x muat la..

    p/s:baju2 like romper n tshirt i da borong n of nak jual pd mama2 yg berkenan..by this week i publish kat blog ye..tungguuuuuuu

  3. BabyIbu Says:

    comell la dila..geram2..yana tau jahit baju koyak je..hukhuk

  4. Shima Sapian Says:

    oder satu!! =)

    nanti time aku nk ada baby, aku booked tau. hehee comei! nak lekat2 strawberry.. *ala2 kasut crock laaa plak main lekat2 ni ;p

  5. sistyah Says:

    boleh tak ajar cemana nak buat booties nih sekali dgn macamana nak buat mitten tuh… comel laa… nak buat untuk anak sedara yg baru je lahir…

  6. kinna Says:

    adorable!!sungguh..bestnyer kalo rajin n ade masa n bakat bab jahit menjahit nih!jelesnye kt bb u!

  7. Anasfadilah Says:

    mama ryan::tade jual mana2..hehehe…tapi kalau saya jual…kat sini ada jual…heheh

    mama iman::cant wait for ur sales la…romper iman ada kucing sgt comelz!

    yana::ok ape boleh jahit baju koyak..kurang2 tahu..

    achim::tempah?nanti ko ngandung aku kasik hadiah k…kalo tak muat,ko gantung buat perhisan je…kehkehkeh

    sitisham::saya ada letak DIY link kat sebelah kiri..boleh try..nak byk choice lagi boleh google up..

    kinna::masa tu tak de la byk mana pun…tapi dah suka selit2 juge jahit tgh tgk tv sekalipun..

  8. Ferida Erlyda Says:

    org besor nyer ader kerrrr???? hahahahah baby besor ni pun mcm teringinnn jerr ;P

  9. eiNa Says:

    OMG… cute! comell…!!!! kagum.. kagum.. =)
    keep up the good work… =D
    leh tempah? huhuuu

  10. Elyn Says:

    rajin nyer bakal bonda nih…. i nak tempah bole???

    nak arapkan jariku yg kaku nih…. tekan keyboard jer bleh hakhakhak

  11. Anasfadilah Says:

    erlyda::hehehe…org besor tade la..

    eina::tempah…erm…saya takut jahitan tgn saya tak kemas…org tak suke…maceh..*blush*

  12. Anasfadilah Says:

    kak elyn::nanti saya ada mesin jahit,boleh la kot tempha,jahit tgn ni kureng sikit ke kukuhan die..anak lasak nanti…teburai jahitan…ahahah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: