::tak boleh jadi ni::

Tak boleh!Tak boleh!! harus…sekarang ini…inilah masanye! (Bunda?apakah yang telah berlaku??awat kelam kelibut??)

saya NAK beli barang baby sebelum saya gagal menahan sakit pinggang semasa shoppping nanti!!wawawawa!!kaki sakit,pinggang sakit….belum campur kepala pusing lagi!kena la beli sekarang!!nak jugak!nak jugak!

(Bunda…bawa bertenang ye…jangan tensen+stress….tak bagus untuk kesihatan diri sendiri dan juga Chomel..)

*tarik napas*….*lepas*…(bagus Bunda…keep it cool and relax)

so apakah barang yang masih lagi tak terbeli

1.baby crib and mattress!

2.baby stroller (harus la flexible i mean…boleh guna dari newborn up to 2 years maybe…jimat dan senang kira!)


3.Baby bottles
4.small2 things such as baby changing mat,baby ointment,baby powder,baby shampoo,baby bath,baby segala lah!

p/s::banyak juge nak beli ni…mama and baba tak mau turun penang ke?kuching dah p dah tengok kanaz,anakda mu yang seorang ini di penang saje….mai la turun sini…boleh makan apom telur…sedap woo (udang disebalik batu punye niat…hahahaha!)

p/s/s::visual aid yang tak membantu…makin rasa nak beli adalah…ceh!

11 Responses to “::tak boleh jadi ni::”

  1. Shima Sapian Says:

    bunda ernie!!

    baby mu boy ke girl?

    nak beli kan hadiah ni..

    suma best huhuuu acane ni

    xtau nk beli apa

    nanti beli bj bunga2, bunda dapat baby boy lak..

    kang beli corak bola2, bunda dapa baby girl lak..

    heheee

    *bisik2 tau!..

  2. Arin Says:

    psstt..shampoo + bedak + baby nye bottles sure berlambak org bagi..hold on dulu..alaa..memula mana ader pakai botol..baby kasik breast feed..itu penting..seminggu kalu, tgk tade org bagi botol susu..baru le beli..sbb u never know that ur baby will prefer wide neck bottle or normal nye botol..

    cam hanum..bila nak ajar botol, baru tau dia prefer wide neck bottle( sila tanya mak ngah berapa banyak puting saya telah korbankan untuk mencari kepuasan si baby anum)..so..adakah ianya membazir jika anda membeli bebanyak..suddenly anak anda tidak suka ngn apa yang anda bagi?ehehhehe….

  3. Anasfadilah Says:

    achim::*bisik-bisik* ko jgn beli corak bola,ko beli corak polo ke,corak kapal terbang ke…ahaha…ko boleh teka kan?hehehe

    kak arin::wide neck bottle?normal bottle?apa kah?!!tak tahu lah!

    saya tahu bottle nose dolphin je…kiut sangat dolphin tu!

  4. Arin Says:

    dilot: wide neck bottle ( botol agak besar & lebar dari botol biasa)..puting dia seiras nipple mak..so when baby sucks..he won;t even notice yang dia suck sebenau nye puting botol..( ayat lain: baby ken etipu )..and hanum really loveeee the puting ( by Pigeon) coz bila suck tuh sebijik gaya dia cam breast feed…

    And after 18th months baru hanum nak tukar kepada botol biasa panjang & puting biasa..selamat eden…

  5. Anasfadilah Says:

    kak arin::oh…itukah wide neck…puting die macam nipple ibu tu…penah jumpe…dan bace…tapi tak tahule plak itu wide neck!sekrang saya dah di educate dgn jayanya oleh kak arin!thanks ye…hehehe…hanum kene tipu?ala cian…tapi takpe utk kebaikan bersama…En.Suami JOM JOM JOM beli barang baby!!hahaha

    p/s::sekarang boleh differentiate antara wide neck bottle dan bottle nose dolphin…hahaha!!

  6. Arin Says:

    dilot: hahaaha..ghapo le cousin ku ini..anum dulu..kak arin beli wide neck pas percubaan 200 juta kali menyusukan dia ngn puting biasa itu..perghh..tapi kan..sedaya upaya boleh ( kalau baby setill mau le )..cuba breast feed dia..sebab nya?
    1. anda akan cepat kurus…huhuhu..
    2. bonding time…
    3. murah beb..cost hanya la kobis je?kobis????iye le kalau breast dh amat le membengkak..kasik letak je helaian kobis kat situh..cepat la surut nya..
    4. malam2 kalau baby bangun..kasik hulur je ..takyah anas gie buat susu..hehehehe..

    beb..i'll be goin to penang next month..hopefully u're fit enough to lepak and makan ye?bagitau anas tau..

  7. Anasfadilah Says:

    kak arin::i will try my best to BF my bb..being a working mum lagi kena commited sket bab2 BF ni..kena beli brest pump semua…simpan my susu elok2..cuti pun 2 month aje..huhuhu

    banyak benefit BF ni…azam ni nak BF…insyaAllah boleh kot kan…hehehe

    next month..wat date?hopefully fit enuff heheeh…sure tell anas punye…bab makan memang die A+++ ada bintang bintang lagi…hehehe

  8. Arin Says:

    Hahahah…yakin boleh!sure boleh nyaaaa…

    23rd may, kiterorg sampai..bermlm kat Holiday Inn..and maybe jumpe 23rd may malam atau 24th may…ok?azwar gile benau nak mee kari ar..tapi tamau mamak nye..suh anas riki-riki kan ek?heeeehe….

  9. Anasfadilah Says:

    kak arin::sini mana ada mee kari yang best…laksa adala…sini org tak makan mee kari…kari mamak ada..mau?hehehe..

    aritu pun dila ngidam mee kari,puas cari merata,jumpe pun satu aje…susah betul carik mee kari sini..

    duk penang makan lain la plak,sotong kangkung ka,pasemboq kaa,nasi kandaq beratuq ka,nasi kandaq line clear ka..baru best!

  10. Jiji Says:

    yarabii bunda….@!~ *buat pernafasan nak tahan beranak sket*

  11. Obefiend Says:

    eh berborak-borak pulak diorang kat sini

    pegi chatting kat YM lah. lol

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: