::sekali terkenang daa~~::

Tiba2 terkenang zaman masa kawen dulu2…haih tak boleh lupe…kelaka pun ada.. (oh ye,tadelah dulu mana pon! bulan 7 tahun lepas je baru…baru berapa bulan je kami kawen,orang tua kata setahun jagung…ecewahhh…)

Tips2 Hari Perkahwinan

1. ::pengantin haruslah bersopan…jangan ketawa ini macam…tidak bagus…ye,saya tahu pengantin gembira over the moon,tapi kene lah kontrol ayu..ini macam ketawa mak mentua pun takut woo…hahaha::

2. ::tapi bukan macam ini punye malu-malu kucing k..ni macam muke gatal aje ghupenye..hahaha::

3.
::ramai maklum,anda adalah raja dan ratu sehari untuk hari perkahwinan anda,jadi tak perlulah buat lambaian ala Miss World kepada para tetamu..ni anak sapo lah ni main lambai2 tangan,ingat miss world ka?::

4.
::untuk pengantin lelaki,haruslah bertenang,selawat dan istigfhar banyak kali,bacalah 3 qul ke,ayat qursi ke hatta doa iftitah pun nak bace suka hatilah…kalau dah bedebar sangat,pura2 macho pun ok..lebih2 lagi kalau akan di akad nikah kan oleh bakal bapa mertua sendiri…hehehe::

5. ::”senyum mesti selalooo…wo wo wo!”…ye…senyum je…panas terik pun,panas la,janji orang tak kata pengantin sombong…hehehe::

6. ::jangan lupe…cincin kawen ye..(ada gak ganti gelang and rantai…)…hehehe

sekian saje tips-tips untuk pengantin baru…(achim,ko nak amek note pun boleh…wahahaha!)

p/s::pictures courtesy of Auntie Zainon and Kak Yana…photog of my Wedding Day…

p/s/s::ada sape2 nak tambah tips..silakan..

2 Responses to “::sekali terkenang daa~~::”

  1. Dils Says:

    Heee. Ok per gamba yang nampak sungguh hepi2 ituh.

    Looks like you had fun in ur wedding. Envious. Love to be like that. But I don't think so I can have fun like dat . … I am not built that way. Haha..

    Adalah sgt lucky if the photographer would manage to take a photo of me smilin since I hate being photographed.

  2. Anasfadilah Says:

    dila::(funny panggil the same name like moi!hahaha)kawen shud be FUN! so i laughed,smile like there no tomorrow,lambai2 tgn…but lepas tu kena tego with alll my makcik…hahaha…diorang cakap pengantin kene sopan…bosan!hahaha..so just be you on ur wedding day…bukan selalu pun kawen..hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: