::Rejeki kami::

Yesterday,right before lunch En.Suami ajak saya pergi Pearl Maternity Hospital…dia dah buat appointment dgn Dr.Rosita..ini memandangkan gatal2 pada badan saya makin kronik…huehuehue

the appointment at 2.15pm…so we waited patiently…(yada yada yada….straight to ampang point la bunda..boringla…) lepas nama kena panggil kami pun masuk…scan macam biasa,baby ok…rashes yang kronik tu Dr.Rosita kata kulit saya allergic,eczema dia cakap…jadi kurangkan seafood,kalau tak lagi parah…so she gave me an ointment supaya boleh soothe all the itchiness (itchy be GonE!!)

lepas tu Dr.Rosita kate “ok,jom kita pegi bilik sebelah,buat 4D scan plak..”

dalam hati aku kata sejak bila plak Dr.Rosita ada 4D scan ni…rupe-rupenye dia cadang nak beli,so the company yang jual this 4D scan ada di situ…and we are the FIRST patient yang guna that 4D machine!jadi bahan ujikaji jap Chomel…saya selaku Bunda amat gumbira kerana 4D scan doesnt come cheap…a scan boleh up to RM2++…so its just our rezeki yesterday dapat 4D scan for free!yay!nak tengok aksi Chomel? (after been prodding by that scan thingy..)

Photobucket
::emmm…apa ni orang kecoh2 ni…nak tido pun tak senang la(if u see clearly here,Chomel have exactly my husband nose..mancung u…hehehe)::

Photobucket
::oooh!bunda ngan ayahda ke tengok Chomel..helooo!!::

Photobucket
::hehehe!i should smile,bukan senang nak amek gambo ni…smileee!! (yes…Chomel is smiling just for us…Dr.Rosita and the girl from company yang jual mesin ni pun ketawa bila tgk Chomel senyum…En.Suami and i cant contain our happiness!!)::

Photobucket
::the proud Bunda and Ayahda to be! (camwhore jap at Pearl Maternity Hospital..hahaha)::

so there u are guys..sneak preview of Aksi2 Comel from Chomel…just cant wait for Chomel to lahir…wonderful life!*smileeeeeeeeeeeeeeeeeeeee*

p/s::lepas tu g caltex isi minyak,minyak kat stesen tu habis,tapi saya tak kisah…saya happy sangat saya tunggu dekat 15 minit sementara diaorang alih minyak ke pam merah…lalalala…

p/s/s::cant brush off the image while Chomel were actually smiling at us..

14 Responses to “::Rejeki kami::”

  1. eiNa Says:

    waaa!!!!!
    =D rejeki baby!!!!
    senyum baby dila ekk..
    klu kte pun sure gembira x terkata!!

  2. Anasfadilah Says:

    eina::memang happy sgt…sampai ke opis…senyummm jek..Alhamdulillah rejeki baby tu ada..

  3. Arin Says:

    azwar's cousin,baby dia dh lahir..she's 4th months now..dari dalam perut ..kakak kepada si adik nih asik panggil "sarah..sarah"..and bila baby dh kuar, sufiah ( nama sama ngn anak ku ye) terus panggil si adik nih – sarah ..and the baby smile lebar gile..hehe..
    so story nye: panggil la baby nye nama even dia still dlm perut, dh kuar nnt sure dia tau nama dia…🙂

  4. Anasfadilah Says:

    kak arin::kat sini je bahasa chomel…luar dari blogville dah start calling pun nama die…hehehe…tapi biarlah rahsia…tak siti nurhaliza lah bagitau…keskeskeskes

    thanks for the info tho…appreciate it!oxoxox

  5. taichee~@! Says:

    wahhhh lucky leh tgk dari blog. Hampes nyer celcom, kamek sik boleh nangga daghi fon kamek! MMS punya config lari!

    Huhuu ini ka 4D nya…apa beza ngan 3D ek? Tapi alhamdulillah kan? Rahmat Allah ya tak kigha masa. Ada rezeki disana sini situk..sama ada nak appreciate dan bersyukur ke HadratNya saja.

    Ini baru sikit Allah kasi. InsyaAllah ada lagi kalau kita sentiasa bersabar.

    Last I checked di DMC shah alam, member buat, close to RM300 ke, itu 3d SCAN?

    Chomel nya anak sedaraku…leh senyum senyum and agah agah ekkk…

  6. Anasfadilah Says:

    kaknaz::this is 4D real time,masa Dr scan,Chomel gerak2 dalam 4D…awesome i tell u…kitaorang gelak2 je…ni Dr snap pics mase dia actually moving!4D real time is canggih lagi pada 3D…boleh nampak chomel hidung exactly like Anas!

  7. BabyIbu Says:

    Wahhh..bestnyer dila..yana tgk pun tersenyum sorang2 n rasa nk nangis..comelnyer chomel..

  8. Anasfadilah Says:

    yana::tak lama lagi je yana…yana dah dapat pegang baby yana sendiri…hehehe…

  9. noorina Says:

    besnye..nampak muka dia mcm ur hubby la..
    kitorang pon dah start2 panggil nama. tp masalahnye lum tau boy ke girl, takut tersalah jantina je nnt. tp takpe la, as long as maksud nama tu elok, it shud be fine kan?
    time sy scan at 12wks aritu pon excited sgt bile tgk baby gerak2 siap angkat tgn lg. cant imagine camne u guys feel bile leh tgk muka..🙂

  10. Anasfadilah Says:

    rina::maksud nama elok…ok je..like mine mula2 asben tak suke the name i given…lama2 dia setuju..maksud sedap dia cakap..(mula2 tgk muka baby rasa tak percaya,siap kata….ini ke yang ada dalam perutku selama ni?…boleh kata gitu…hahaha)

  11. kinna Says:

    syoknye dpt 4d scan 4 free!!mmg rezeki la..nmpk clear sket gmbr bb..ape lg yg istimewanya 4d ni? 3d pon xsmpt uat..tgg yg real je la..

  12. Ms. TaroAthirah Says:

    haah…idung abg anas, n lubang idong nye tiga segi…hahahahah

    amcm? sehat? baby kamu dagu runcing ka? mcm bundanya…

    🙂

  13. Anasfadilah Says:

    kinna::tak tahu la apa istimewa 4D ni…tapi for sure memang boleh nampak dalam masa sebenarla…usually yg scan biasa tu dah memadai,4D ni untuk tgk baby ni ok ke tak..placenta haland die ke..macam tulah…tunggu eal je kinna,lagi best!

    tira::tang lubang hidung yang mahal k…tiga segi ingat senang ke nak jumpa…1 dalam sejuta…sihat je Alhamdulillah sakit pinggang,dada,gatal2 tu biasa lah…baby dagu runcing la kot…hahah..sihat sempurna dah cukup bagus dah dik ooi..tira..apsal org call kamu tak dapat?

  14. Elyn Says:

    hiks cute nyer dpt capture si chomel tgh smile. me plak x dpt coz Jr dh penat kene tekan2 ngan doc huhuh so next monday hope we can see our Jr again…. x sabar laaa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: