::Hari ku indah~~::

Apa kami buat di hari minggu…lalala (entry bergambar….)

Hari Sabtu~~
Location::Manhattan Fish Market,QueensbayMall Penang
Occasion::En.Suami menang loteri,4D…hahahaha

Photobucket

::saya bersama keluarga mertua…from left me,aween,jat,En.Suami wif 2 anak sedara,ayah,emak and anis::

Photobucket
::me wit ayah and emak..::

Photobucket
::Us::

Hari Ahad pule~~
Location::Restoran Hameediyah,Lebuh Campbell,Penang
Occasion:: Jalan-jalan cari makan

Photobucket
::Restoran Hameediyah…mau pekena Nasi Kandaq REAL and sedap,mai sini..sedappp!dan tempatnye bersih!::

Photobucket
::inside restoran hameediyah…macam2 ada!::

Photobucket
::me with my nearly finish nasi beryani and ayam goreng!nasi beryani die sedapp sgtt…lembuttt betul nasi die…teringin nak pegi hameediyah lagi!::

Fakta di hari minggu

1: i wear the same cloth…mind u…because baju maternity saya hanya ada satu je yang saya rasa comfy gile

2:Mai penang…kenalah pekena nasi kandaq real punya…nasi kandaq KL semua pembohong…dah komersial…Nasi Kandaq Hameediyah is the first nasi kandaq in penang…dan die tak 24 hour…jadi kualiti nasi kandaq depa terjaga!tu yang sedap…tak percaya,mai la penang!

3::notice the peace sign…itu gambar default saya…hahaha

4::En.Suami tak menang loteri lah…tipu jer…ada rezeki lebih,kami belanja mak,ayah,anis,wan,Is and adik am (anak sedara),jat and aween…depa tak biasa makan ala2 gitu…jadi kami belanja depa,Alhamdulillah depa suka..

p/s::kak arin,takdak orang p penang carik mee kari…mai penang pekena nasi kandaq beratuq ka,nasi kandaq line clear ka,pasemboq ka,laksa pokok ceri ka…takdak aih depa mai penang cari mee kari…mamu anas terar la bab cari nasi kandaq,carik mee kari mamu anas pun penin!

12 Responses to “::Hari ku indah~~::”

  1. JeP Says:

    eseh….senyum sampai telinga nampak! awat hang gembira benor?

    Baguih ler…:)

  2. Miss BumbleBee Says:

    last year along and auntie kami buat trip visit penang. kak yan bawa gi hameediyah, sbb tahu si danial ammar kena makan tpt comfy2, kak yan bagitau dont worry meja style dulu2 atas ada aicon!

    pergh, sedap sey teh ais dia!!!

  3. Anasfadilah Says:

    jep::isnt dat obvious…ntahla sekarang ni aku suke beno senyum gitu..hehehe

    kak yan::another fact kat hameediyah…i drank 2 glass of teh ais!hahaha…sedap la teh ais die…hehehe…nanti nak try the murtabak!anas kata sedap!

  4. Arin Says:

    mee kari penang?yang kaw2 ader tauhu..ader ayam carik2?tadak ke?ishhh…takpe, tunggu gua sampai 23rd may nih..

  5. Anasfadilah Says:

    kak arin::mee kari kaw2 johor ada lakot…penang takdak mee kari…tak main la mee kari…hehehe

  6. Arin Says:

    moskel eden..kalau kat pavillion tuh nape dia bubuh mee kari peang ha?agak nye kalau among chinese femes le kot ek..mee kari nih..

  7. Anasfadilah Says:

    kak arin::kat KL tu semua komersial…org KL semua kene tipu…nama ja laksa penang…hampeh tak sengopha pun…nasi kandaq penang kat KL,lagi pembohong besaq…kuah ceroi,mai sini mana ada mee kari penang…dila nak makan hari tu pun,duk pusin sampai penin nak cari dan dan mee kari..takdak aih depa nak juai kat sini..

    kat sini,chinese makan laksa tau ka..

    p/s::saya org kl…harap maklum.kat kl semua makan ada,..semua komersial…ada bahagian mana kat KL nu jual kuih 20sen lagi…habaq mai kat ceq…semua mahai…kuih rega punya mahai,rasa takdak,ceroi!

    teringin makan popiah basah kat taiping…sedapnyeee!

  8. Arin Says:

    haa..i'll be going back to taiping after visiting u guys kat penang..24th tuh gie taiping..yuhuu..kueytiaw dolly here i come..hehehhe..

  9. wawajoe Says:

    dila, kami nak pi penang nih lom book hotel lagik. Nak dok kat feringghi..leh suggest hotel? ada kenai sesapa kaa keja hotel kat penang?

  10. Anasfadilah Says:

    kak long::feregghi?why not google je…pasal along fereghi strip tu byk hotel..anas tade plak kawan keje hotel..

  11. Azfar Says:

    Nasi kandaq penang rawks!!!! hahaha nnt aku nk p kedai hameediyah ni la…erni rekomen musti besh… huhuhuh =)

  12. Anasfadilah Says:

    azfar::recommended!…sedap…esoknye aku pi lagi pekena nasi beryani ngan ayam ros…sedap!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: