::ZZZzzzZZ::

mata saya gagal dipejamkan malam ini..hatta berada di KL sekalipun..(ye..saya bercuti dan pulang ke kl bersama En.Suami..partly rindu caramel mama dan ada senarai panjang keperluan barang Chomel yang masih tidak terbeli..dan kandungan saya genap 7 bulan hari ini..alhamdulillah.)

sesampai di kl…saya di sambut dgn caramel mama yang sungguh lazat..(mama,terima kasih buatkan caramel itu,walaupun short notice..heheh…sungguh anak yang bertuah saya ini… tengahari nak balik,pagi baru cakap nak caramel…saya tahu masa kan mama ingin menolak permintaan anaknye yang mengada lagi manja yang sedang mengidam ini…hahha)

sebagai balasan buat jasa dan perngorbanan mama (tak lupa juga baba..) kami mengangkut 3 biji durian balik pulau…sungguh yummylicious saya bagitahu anda semua… (mai ke penang bulan ini,musim durian balik pulau…mari makan durian udang merah…pasti tak lupa rasanya ke akhir hayat…)

tidur saya terganggu malam ini akibat satu comment friendster dari seseorang yang saya malas nak approve..suka hati dialah apa dia nak kata…saya malas nak fikir..saya luahkan pada En.Suami segala terbuku di kotak kepala saya..ahh..susah betul nak jaga perasaan orang ini…kadang2 meluat+melugai+ menyampah pun ada…hati orang saja yang perlu dijaga hati ku ini yang terlebih sensitip di waktu mengandung ini siapa nak jaga?

saya malas berfikir lagi tentang dia dan hal2 lain (seharusnya saya bergembira di KL…tapi dia itu menganggu betul!)

En.Suami :: nanti hari isnin,minta maaf saja sekali lagi,kalau kali ini dia terasa lagi,sayang tak boleh buat apa2…nak buat macam mana…dah dia yang nak terasa sangat..

saya:: nak minta maaf depan semua rakan sekerja ke?

En.Suami :: tak perlu,minta maaf face to face,sorang2 je ngan dia…tak perlu orang lain

saya :: tapi dila dah minta maaf dari dulu lagi…

En.Suami :: takpe,minta maaf lagi sekali je…tak elok kelahi2 satu opis..

saya :; dila tak kelahi pun…layan macam biasa…nak pinjam apa pun pinjam la…dila dah tahu dia tulis dalam blog dia macam tu pun,dila buat slumber je…malas nak layan isu remeh

En.Suami ::takpe..minta maaf sekali lagi..

saya :: ok..

(saya juga ada terasa dgn dia…tapi saya rasa itu isu remeh sangat…tak payah bawa mahkamah pun…tapi itulah….tak semua org macam saya…cepat melupakan apa org dah buat kat kita…saya halalkan sahaja apa yang dia dah buat sampai saya terasa hati dengan dia…saya tak kisah…saya akan terus buat baik pada dia…tak rugi kan?…biarlah dia nak lempar saya dengan tahi sekalipun…apakan daya kalau orang dah benci…saya sentiasa doa yang terbaik utk dia)

hakikatnye saya malas nak layan isu remeh…tapi kepala saya berfikir jalan penyelesaian yang terbaik…saya buntu…nasib ada En. Suami

lepas tulis blog ni saya nak hepi2…orang sebegini tidak boleh menghalang kegembiraan saya.period! esok saya akan ke rumah nenek di sg. penchala..dan bershopping barang baby dgn En.Suami…akan saya peta kan seluruh one utama itu! (kalau kaki saya mengizinkan…InsyaAllah…)

p/s::dengan harapan di malam hari menaip blog dapat melelapkan mata…nampaknye gagal..harus menonton tv sahaja…mata oh mata kenapa tak mau lelap…macam mana nak lelap makan durian byk sangat…hehehe

p/p/s::saya dah lama tahu dia sakit hati dgn saya,nampaknye segala perbuatan baik saya terhadap dia,dia tolak tepi…saya tahu saya salah…saya try make it up dgn dia…tapi nampaknye tak berhasil…dia masih terkenang peristiwa saya marah dia..walaupun malam itu juga saya direct minta maaf pada dia (dulu kami serumah…ini kes cerita saya masih bujang ntah berapa tahun lepas daa)..boleh dia kata penulisannya dalam blog,tak sangka boleh buat saya terasa..statement betul..tapi tak kisahlah…

buat DIA yang masih terasa…

kalau ada jarum yang patah
jangan disimpan didalam peti
kalau ada silap dan salah
jangan di simpan di dalam hati

anak rusa nani
baru kembang ekor
apa salah kami
lalu tidak tegur

p/s akhiran:: En.Suami kata…”apalah perempuan ni…benda kecik pun jadi besar…” (dalam hati saya,mengangguk tanda setuju…)

7 Responses to “::ZZZzzzZZ::”

  1. Arin Says:

    jom..jom kita serbu umah nenek..btw..insya allah i'll bring my terapis to nenek's house tis ahad..dapat nenek ngurut sket..but of course la..tak kuat2 tekan..lemah gemalai je mengurut bdn nenek kita yang kecik molek itu ( seperti saya!)..

  2. wawajoe Says:

    pompuan nih hati dia mudah tersentap. Perkara kecik pung leh jadik besau. Lelaki tak kuat emo nya cam pompuan.

  3. Anasfadilah Says:

    kak arin::urutan spa kat nenek agak2 boleh ke?hahaha

    kak long::jadinye bukan sensitip..tapi sensentap….awww…tak kuasa mak..hehehe

  4. Jiji Says:

    adat laa orang fomfuannn@!~

  5. Arin Says:

    alaa..urutan belai2 untuk nenek..at least angin atau sengal kurang la..hehehe..
    tapi tak dapek bawak terapis gie umah nenek tis week..kene balik melaka..ader benda yg perlu diselesaikan..🙂

  6. Jie Says:

    lor..apsal pantun anak rusa nani kakjie ade terlepas kat sini..

    erk..ikut je style kakjie… teruskan hidup kita, kadang2 dia ego lebih2..lantak dia je..kita perlu pilih hidup kita nk sengal ke nk hepi…

    jom..layan Nestle La Cremeria…lalalalala..hidup mmg sedap!

  7. Anasfadilah Says:

    kak jie::pinjam sat pantur anak rusa nani…hehehe..

    dah makan eskrem pun hari tu…tapi cap mc D…hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: