::harus la bunda hepi okay..!::

YES!! finallyyy…although tak berapa complete..(saya cakap hanya complete 80% sementara En.Suami kata 98% complete…sungguh tak sama kan?)

managed to memetakan one utama…well not really…hari jumaat petang, pergi ke OU…mula2 pegilah wing baru (yang ada highstreet la forest thingy la…) masuk parkson..the salesgirl sunggoh tak friendly…decided tak mau beli Chomel stuff kat situ..dahla muka salesgirl masam macam lori cuka terbalik aje…bosan betul!

jalan2 lagi masuk safe n sound,toy city,pumpkin patch…boring la…sales person kat kl ni apasal eksyen sangat??apa ingat aku tade duet apa nak beli…eksyen betul la kamu orang ni!! lantas samangat shopping deflated akibat sales person yang sombong dan berlagak!huh!

jadi kami pegi carpark,park kereta kat wing lama..pegi jusco plak…kat sini sales person ok sikit..jadi mengangkutlah kami Chomel punya necessities…bedak la,towel la, lotion dan berbagai lagi!huh…penuh jugak trolley kami…hahaha! puas hati Bunda sekarang…Lepas tu masuk toy r us,pasal ada baby sales…WAh!!heaven seh!! kat sini banyak playpen and baby cot…macam2 kaler ada (tak tertakluk pada pink dan biru saje ye…bosan betul!asek2 pink…asek2 biru!)

we manage to buy pack and play from graco….kaler coklat (later i post the pic….) coolness i tell u this playpen cum tempat tido…ada tempat diaper change and ada teddy mobile lagi…im sooo in love…kaler coklat lagi…terus angkut la…tak kira! (En.Suami turutkan saja kataku ini..buat kali ini sahaja…pasal sapa suruh dia beli lambat2…hehehe…)

hari ahad, Tira (my adik) ,En.Suami and i pergi petakan ikea plak…hahaha…berjaya mengangkut clamp lamp (for me who likes to read before going to dreamland), ada kain bendung utk baby (3 for RM18…kaler dia cantik…later i post it here)…tu jerlah pun…lepas tu petakan ikano..masuk the brands outlet,grab another blanket and one romper from calvein klein (ni En.Suami yang belikan…hari tu ia-ia kata,no more baju for baby kecuali baju tidur je…eleh…hehehe)

lepas tu (hahaha…ada banyak lepas tu i tell u!) petakan the curve…sekejap je pun pasal En.Suami and tira sudah penat…bakal bunda je ada super power… (luckily ikano,ikea and the curve banyak bench,jadi boleh duduk rehat2…hehehe)

saya tak tahu mana datang tenaga nak mengangkut barang2 utk Chomel,tapi tulah…kuat plak hari tu jalan2…hahahaha

my deepest thanks goes to En.Suami for the time,energy and also money…hehehe…walaupun hari sabtu tu die pening2 lalat,tapi dia gagahi juga jalan2 (ni denda pasal lambat beli barang baby…) i heart u sayang! to tira thanks for the time and energy and also the bajus yang kamu belikan…sungguh comel!yay!dah banyak dah baju chomel…kaknaz pun thanks pasal baju tu semua..

and last but not least..my mama..she gave me the rough ideas apa nak beli for Chomel! (and saya berharap mama belikan stroller ada car seat itu…yang kaler hitam semua tu kat mothercare…hahaha…gila keji bunda ni…!)

p/s::mama tak kisah la stroller mana2 pun…tapi kalau boleh yang attach dengan infant car seat tu ke…hehehehohohohoahahahha!

p/p/s:: ada a few things lagi belum beli utk Chomel…maybe weekend ni pergi cari lagi…tapi cari di penang saja…hehehe..cant wait!

7 Responses to “::harus la bunda hepi okay..!::”

  1. Aku Bukan Bidadari Says:

    awak..
    if possible tepek ler piccies..
    kat anakku pun sales now days..

  2. Anasfadilah Says:

    tiara::memang nak tepek pic…tetapi memandangkan semua piccies ada dalam cam phone asben…tak terambik semalam…maka gambar di tunda esok aje…hehehe…saya pegi jusco pasal ada member sale…murah i tell u!

  3. taichee~@! Says:

    alo cik adik dilot

    fuhhh sakan shopping!
    sibaik aku takde..huhuhuhu llalalalalalala~@!

  4. Elyn Says:

    haih ptt kite pi sopping together-gether…. biaq terbeliaq mate hubby2 kite duk tgk kite pilih baby stuff huhuhuh

  5. Anasfadilah Says:

    kak anaz::penuh keta hari tu balik penang…dengan barang baby,dgn pokok anas lagi…hahaha

    kak elyn::bukan takat terbeliaq biji mata je,tapi dgn kaki diorang pun boleh tanggal ikut kita shopping barang baby…hahaha

  6. Nazuha Says:

    best kan soping brg baby.. duit abes pon cam tak kesah jek.. takpe.. 1st baby mmg kene sakan.. kekeke

  7. Anasfadilah Says:

    nazuha::first baby sakan…2nd baby pakai la yang first baby punya…hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: