::diaper bag 1::

setelah lebih seminggu (+/-) menjahit dengan jayanya,maka terhasilah diaper bag yang saya jahit sendiri..(mind u,saya jahit tangan…mesin jahit tak di beli lagi…pasal priority sekarang menyambut Chomel ke dunia)…template saya dapat dari sini..material untuk diaper bag ni ialah

1. kain 1/2 meter RM 3 (beli kat nagoya)
2. kain denim (saya gunting kain skirt jeans saya dolu2 yang dah tak pakai,hatta dah tak muat dah pun!…jadi free aje)
3. benang ikut taste
4. jarum jahit
5. jarum peniti
6. butang katup RM 2.20
6. kesabaran
7. ketekunan
8. dan kesusilaan (hahahaha!)

Photobucket
::ini lah hasilnya…kasik kaler hitam,nampak macho je utk baby boy…asek2 kaler biru..kaler hitam baru urban retro..hehehe::

Photobucket
::bahagian dalam agak roomy,ada dua poket saya jahit dan saya letak butan katup kat situ…nanti barang2 chomel+bunda+ayahda pun campak je dalam ni…kalau lerai beg ni…jahit je la balik…hahaha::

Photobucket
::both side bag ada poket,boleh letak bottle susu…saya ubah suai sikit,kasik letak getah…ok lah kan..::

Photobucket
::voila!my own hand sewn diaper bag..multipurpose bag la jugak kan..kasi humban je apa boleh..::

satu lagi projek Frugalicious dari saya..kos cume RM 5.20…mana nak dapat kat kedai..

antara projek Frugalicious dari saya ialah Baby Booties , chain stitch on romper , Baby booties again! , baby stuff…ada lagi satu baby bip,tapi tak jumpa la plak dalam post lama2…hehehe

so there u are…sepanjang mengandung ni,inilah kerje masa lapang saya.. (akibat tak beli barang2 baby lagi,saya jahit…pueh hati den!)

oh yes,there is another projest yet to be completed…hahaha…satu jer lagi…and then boleh rehat…tungguuuu!

p/s::takziah kepada En. Faizal Ismail (deejay hot fm) kerana kembalinya ke rahmatullah anak kedua beliau yang berumur 12 hari kerana masalah komplikasi jantung…semoga kak lina tabah dan sabar atas dugaannya (i cant imagine the feeling u have to endure…)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: