::diaper bag 2::

semalamkan…..sayakan….tak pi keje tau…hehehe….pasal Dr.Arbaie suruh saya rest…(tapi hari ni kerja lgi,dengan syarat…En.Suami hantar…as from today,saya akan ke opis dgn En.Suami…..hooorayy!!)

tapi kan semalam duk saja pun boring…sambil lepak2 atas kerusi dan menonton TV…saya jahit habiskan another diaper bag…yay!sudah siap….mahu tengok hasilnya (mengambil masa +/- seminggu juga nak siapkan….saya bersungguh-sungguh siapkan juga…sebelum Chomel keluar tengok dunia..)

material
1::kain semeter utk luaran bag
2::semeter kain utk dalaman bag
3::kain keras atau interfacing semeter gak (bagi bag nampak macho…diletak antara kain luar dan kain dalam)
4::getah kain tu,bukan getah gelang ye
5::jarum,jarum peniti,benang macing ikut soka
6::tisu (buat lap darah akibat tercucuk jarum….hahaha)
7::ketekunan,kesabaran dan seperti biasa kesusilaan…hahaha

Photobucket
::ni lah diaper bag saya yang #2…..merah pulak kali ni..sanagat roomy dalam dia..banyak pockets…zippered ada,velcro ada,bergetah pun ada!…antara project yang agak susah juga,memandangkan guna jahitan tangan sahaja::

Photobucket
::antara poket yang ada, ada velcro kat each side pocket and pocket kat depan dua tu…kalau ikut instruction,guna magnetic clasp tapi saya ganti guna butang katup je…ok juga la kan…::

Photobucket
::pandangan belakang…ada zippered poket plak…tak susah jahit zip sebenarnya…and poket ni kalau zip…zip dia tak nampak…macam hidden poket la gitu…::

Photobucket
::cubaan meletakkan Chomel stuff…masih ada banyak ruang lagi…oh ye,interior bag ni kaler hitam plak…ada poket getah kat dalam ni…(banyak tak poket??tu lah kan dah kata dah…banyak poket kat bag ni…hehehe)

Photobucket
::dah ada dua…yay!boleh tukar2 pakai…hehehe…::

Photobucket
::cubaan menyediakan bag Chomel ke hospital…ada sape2 nak tambah apa kena bawak tak ke hospital nanti?…ni saya main humban je ikut mother basic instict….hehehe…(rasanye…all this stuff nanti akan berpindah ke bag baru!yay!::

saya punya bag utk ke hospital belum ready lagi…hehehe…takpe…esok boleh siap sediakan…

p/s::saya perlu berehat…penat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: