::yang mana satu pilihan qolbu?::

:snow33:

kepala pusing kepala pusing….

hospital A,hospital B,hospital xyz

sekarang En.Suami sibuk compare hospital mana yang lagi A+ antara semua..huh..

saya rasa sangat malas mahu pikir…rasa nak beranak kat rumah je..

ntahla…lagi tanya banyak pendapat awam lagi pening saya di buatnya

“hospital A bagus,doktor pun bagus jugak”

“hospital B facility baanyak,untuk baby senang”

“hospital xyz bagus,facility banyak,murah pulak lagi….tade masalah la”

saya pening,ikut hati saya pegi hospital kerajaan saja, save budget,facility pun bagus…cuma nak berhadapan dgn nurse yang garang je…yang lain ok…lagipun nurse kerajaan would not attend anda seorang je,jadi kena paham la..yelah dah murah,nak layanan macam private kem salam la…tapi tulah facility semua lengkap…esok2 anak jaundice ke apa ke,most of the private hospital kat sini akan refer GH juge…

menghampiri 32 minggu, saya masih tidak berkeputusan…En.Suami beri hanya kata “ikut mana sayang confident..yang lain2 jgn risau”

aduhai…susah la buat keputusan!

p/s::dalam hati, sungguh saya tak mahu susahkan En.Suami…semalam saya nangis (air mata free dan memang tidak di empang…) pasal En.Suami tolong bukakan stokin saya,pasal saya sudah tidak boleh menunduk…haih…macam mana saya nak bayar jasa dia…bagi idea sikit.

8 Responses to “::yang mana satu pilihan qolbu?::”

  1. Aku Bukan Bidadari Says:

    yang penting cari spital yg menenangkan minda, menyenangkan hati, layanan bagus..
    sbb kita nnti nak sakit so nak gak org jaga kita elok2 kan..
    nak pampered diri kan?
    so tepuk dada tnya selera..
    me pi spital swasta, psl me takut me sedih2 nnti sebab kena marah2 ngan nurse.. 10 orang punya experience kat spital gomen hanya 2-3 orang jer yg layanan baik.. tuh pun nasib..psl depa keja gomen..huhuhu

    yg lelain sumer kena mcm2 ngan nurse..

  2. Anasfadilah Says:

    tiara::sini review spital kerajaan ok..(pasal mostly sini orang berpendapatan sederhana..)…tulah ingat nak p yg dekat rumah ni je (private)…senang kira…malam ni nak pegi tgk lagi satu hospital…hospital islamic kata org…tgk la macam mana..

    nasib bukan kucing…kucing beranak celah almari pun boleh….hahahahah

  3. Arin Says:

    kalau kucing dalam kotak pon dh cam dlm private spital..teringat waktu ader 20 ekor kucing dulu..apa lak tetiba citer kucing ni..

  4. Elyn Says:

    mmg ssh nk pilih sepital kan?? i pun tgh duk pikir2 mane nak beranak nnt….

  5. Anasfadilah Says:

    kak arin::kucing selumber je beranak 6 sekali harung kan…keskeskes…citer kucing la best…pening je pikior

    kak elyn::susah woo…kucing senang jek…hahah

  6. mama-qaisara Says:

    DILA…ok..i tak beranak la lagi..tap masa i 12weeks pregnancy i admit ward HPJ..maybe sbb putrajaya ni baru..facility n kecantikan hospital nye staraf private..so pd sya sgt berbaloi..im not so sure either diorg layan i baaaaikk sbb i status pegawai kt gov sector atau tidak..but for me bagus gak kt spital nie..doc n nurse mmg sgt baik ngan i.i pnh pegi checkup kt private spital..islamic lagi..tap dia checkup cm cincai..lepas tu doctornye agak sombong..pastu caj ubat n injection je dh ratus2…stkt ni hati ni terpikat nk bsalin kt hospital gomen je..tap putrajaya jela,hospital gov lain i tak beranilaaa..hehehe..tadi pn i baru je blk dr chekup kt HPJ..i ngadu itu ini kt doc,dia takdelak bising2 ckp mengada2 ke ape..and dia pn terus scan baby n mcm2la dia buat..ni la paling lama dia scan baby i..tap tula baby malu nk tjk anu dia..hehehe..so taktau jantina ape..
    so..dilla pkla kesusaian dilla nk besalin kt mana..cm i klu ikt convinient dr segi budget,jarak opis ngan spital..i choose putrajaya..tap tuler umah lak jauh..ada can gak terberanak dlm keta..kt area umh i byk private spital jek..itu worst case scenario klu tak sempat p sana gakler…hehe

  7. Anasfadilah Says:

    lovelymummy::dalam hati pun ingat nak ke gomen juge (GH penang)…tapi masa saya DnC dulu,nurse marah sayaaa!waaaaa!(kes::pasal tak bawak pad sendiri..)haruslahhh marah…dahla baru miscarriege,marah org pulak lagi..mana nak tahu kena bawak pad sendiriiii…waaaa!(majuk ngan nurse.)

    akibat saya yg tidak reti memakai pad yg diberi nurse,pad itu tercicir dari saya (bayangkan dgn darah yang penuh itu)…ada plak org tegur.."kak..pad tanggal.."hahaha…citer balik kelakar pun ye geli pun ye..dgn selamba saya kutip dan berkata "mekasih ye bagitahu" (sambil buat muka tembok)

  8. mama-qaisara Says:

    hehehe…mesti pad loop tu kan??kita pn tk tau nk pakai pad tu cmne..penah tesilap beli masa zmn kanak2 dlu..so end up letak pin kt dpn ngan belakang..tapi kan, klu kt HPJ ni lah..membe yg dh besalin situ ckp, nurse akan kasik tali..pemakaian mcm org asli pakai cawat tuh..ikat tali je keliling pinggang..panties x pakai. xpela dilla pk yg terbaik lah ye…kita just bagi guideline..cm kita dh mmg ada kes yg HPJ handle, so maybe akan besalin kt situ je..dilla pn tau..private ni nk wt duit je..my sis(dia pharmacyst kt gomen klinik) pn mention klu ada kes yg complicated last2 diorg akan tolak ke GH jugak..private tanakla betanggungjawab..nanti kementerian akan siasat gak diorg if anything happend..klu ada kes baby meninggal pn diorg kene report kt GH.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: