::mundane me::

perut senak,kepala pening,mengantuk,lapar tapi tak selera (??!!),jalan sakit,sakit pinggang,lelah,penat,asthma (sikit-sikit),kaki sakit…semua sakit….(SOD BA RO….)

:snow10:

.sekian.

been preggy for 8 months now…not a single penadol nor paracetamol i take to ease my ailment,better it be a headache,cough or sore throat…(its actually safe to take penadol while u are pregnant…but i choose not too)

i just dont want to poison my baby with those drugs mention above…(aktiviti menahan sakit sejak dua menjak ni,memang perkara biasa…)

for those preggy women out there find out what u can and cant take while preggy…(saya maksudkan ubat-ubatan ye…)

click HERE

p/s::ubat bagi mengantuk ialah tidurrrrr!

7 Responses to “::mundane me::”

  1. azzamoro Says:

    saye tgh minum air 100 plus utk menambah tenaga.. agak2 ok tak..heh heh

  2. oren Says:

    antara ujian2 nak jadi ibu..hihihi..

  3. Jiji Says:

    panadol dr duru amat lah malas nak makan@!~

  4. Arin Says:

    yup, 100 plus is another way to reduce semua sakit pening..me n 100 plus sungguh best friend sekarang!

  5. supermummy Says:

    teringat masa pregnant tu kena selsema teruk..tp saya guna inhaler vicks tu je..tak mau makan ubat punya pasal..heheh

  6. Elyn Says:

    x yah amik ape2 ubat…. next week u dh cuti kan??? so jom joint i tido tuk ubat segala sakit2 nih (mcm bole tido jer kan???)

  7. Anasfadilah Says:

    azza, kak arin::hoh!boleh minum 100 plus ek?kenapa saya tak tahuuu!ingat tak boleh minum!harus la minum lepas ni

    ka oren::semalam kena jab,sakit..samapi saya nangis..nurse tu cakap,nilah perngorbanan seorang ibu…saya nangis lagi!

    jiji::jgn malas to take ur prenatal vits…importante for u and baby!

    supermummy::saya pun guna ubat2 gitu je..ie:minyak kapak!handy betul!

    kak elyn::saya udah cuti ini halii maa…blogging di umah saje…yippie!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: