::rasa-rasenyeee…::

(Kak elyn,Tiara..sila pack ur bag to the hospital k…why?heres my story…eh….jgn takut…tade apa2…hehehe)..saya nama je pack bag..tapi dalam bag tu tade berus gigi+ubat gigi,tade baju tidur…sib baik umah dekat…haih!

::semalam::

saya ke pejabat seperti biasa..cuma sedikit penat (hasil dari mengajar seorang praktikal student…no make it two practical students..). Saya katakan pada seorang student ni…”kak erni rasa macam nak bersalin la esok…habis la kamu,kalau kak erni cuti esok…heheh”

semalam juga saya ditegur oleh supplier barang2 lab…dia tanya “bila due?”…dengan selamba dan spontan saya jawab “Esok…”…

semalam (lagi) saya mengalami sakit tulang koksik (tulang belakang paling last kat punggung…)…tekanannya sungguh unbearable…tapi saya ingat biasa saje..tapi makin ke petang,makin sakit bahagian bawah punggung saya..dalam hati terdetik..”takkanlah dah nak bersalin kot….hmmm…”

saya sedar,semasa membuang air kecil,saya rasa macam tak puas…bukan sekali tapi dua kali saya buang air,rasa sepeti ada sesuatu blok pundi kencing saya…rasa tak puas bila membuang…risau saya masa itu hanya Allah je tahu..

petang itu,balik kerja…En.Suami membuat detour ke Hospital Pearl Maternity (pasal dah pukul 6,dan jauh hospital sepelaung je dari umah kami)…risau kami bersebab!

::me with the ECG machine (ada 2 detector,belit around my bulging tummy)…it reads my baby heartbeat and also the contraction..nurse itu sungguh baik ye…and yes…the nurse did VE (vaginal examination) on moi! she said its a bit painful but not so painful like labour pain…ok,enough info nurse…saya cuak ni!::

ya puan2…saya ada contraction (ini bukan cubaan…ini yang betul-betul!!)…bukan tipu2 or braxton hicks..nurse buat VE…tak dilated lagi (Alhamdulillah..) tapi nurse tu kata dah lembut dah…and she said i have to admit petang semalam…(im only 33 weeks + )

jadi semalamnya saya tidur dihospital…lalala…kena jab some more ( 4 kali jab!) satu tu untuk bagi baby punya lung mature,2 untuk tahan sakit…another one saya tak tahu

::clockwise::my bfast pagi tadi,my dinner semalam (mmg on the way balik beli siap2,ingat nak makankat rumah..Allah merangcang kita pun merancangkan..)…my super late supper (kul 4 pai…due to tak boleh tidur..*sigh*, and gelang tangan baru saya…cantik tak?hahaha!::

nurse kata,ubat tahan sakit yang dia jab tu,akan buat saya mengantuk,drowsy,loya…tapi after kul 1 am,mata saya dah tak mahu lelap,samapi kul 430 am..saya tak dapat tido!jadi saya telah mengacau adik bongsu saya yg berada di UIA kul 3 am…borak ngan dia sampai 330 am..Tira,thanks layan kakak mu yang mereng ini…hahaha!

::hari ini::

saya tidak ke opis…Dr.Rosita kasik cuti…dia kata kalau sakit lagi…g jumpa dia terus..

jadi,kak elyn..im officially cuti today!hehehe..tiara harap bertenang ye….hehehe…jgn stress semua org (yang mengandung sama seperti saya..)

saya keluar tengah hari tadi…tapi sempat singgah opis amek my laptop,and ajar (atas paper je pun…saya tulis protocol cloning..)baki semalam ajar kat student…tak sampai hati nak tinggal gitu je.. (bos..sila amek saya jadi pekerja tetap…pasal saya berdedikasi…sakit nak beranak pun pergi…lelong diri sendiri ni…hahah!matilah saya kalau bos baca…)

p/s::im blogging from home (yay! for me)..thanks to En.Suami,sudah apply maxis broadband…oklah…download gambar pun ok..kami pakai yang starter punya..saya rasa ini semua depend line kat tempat memasing kot…hehehe..

doakan saya and Chomel selamat semua…kalaupun dia keluar awal,biarlah dia sihat2 saje…

ohhh…my back hurtss…macam nak putus 3 dah ni!

18 Responses to “::rasa-rasenyeee…::”

  1. Ms. TaroAthirah Says:

    helo dila..
    im the fourth one ok..
    not the bongsu one as you tot
    haiya…
    ini orang kol sy pagi2 buta..
    nasib time tu mimpi tak best..
    hehehe

    p/s: naseb baek kamu yg kol, kalo orang lain, emo dah kot. LOL

  2. Arin Says:

    dap[ dup dap dup…jaga2 je le..anytime tuh..kalau baby tak sabar nk tgk dunia luar..hopefully everything will be as smooth as it can be..and contraction amat sakit tau..so..pegang anas kuat2 ( cam kak arin ajar hang tuh hari le )

  3. Anasfadilah Says:

    taro::sory typo…luckily org tepon kamu…tgh ada nightmare apa?dipatuk ulau ke?hahaha…

    kak arin::ni perut selalu cramp dah ni…aiyooo!

  4. azzamoro Says:

    mak aih.. cepatnyer..tetibe i rase mcm cuak..hehe

  5. oren Says:

    hmm..sabar..tenang..

    last year, akak pun bersalin awal seminggu..sebab dah ada experience, so, mmg tak amik cuti pun..siap amik 4 GL..kalo sakit time opis hour, gi Spital Parit Buntaq, kalo sakit tgh malam, gi GH, kalo sakit on the way balik or pegi keja, gi hosp seb jaya or hosp sg bakap…

    akak dh ada appointment ngan student, pastu siap makna2 biskut dlm meeting pejabat petang tu..esoknya, talipon opis bagitau kata dah selamat bersalin, depa pun terkejut besar..sbb tak pernah ada yg kuar awal..yg sulung keluar on time, yg second kena induced, so mmg dah duk dlm wad..dan yg ke 3 nih, awai seminggu..sib baik la tak sakit masa atas bridge..hihihi..

    all the best yer..semoga semua urusan kamu dipermudahkan..selamat Bunda dan Chomel..

  6. Mimi Says:

    good luck!!
    just sit back n enjoy the ride.. wakakakaaaa..
    doa byk2 ye dikk..
    insayaallah xlama lagi dapat laa kita semua jumpa si chomel!

  7. Jiji Says:

    waaaaaaaaaaaaaaaaaaa takotnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaAAAAAAAAA@!~

  8. MommyAdam Says:

    goodluck…
    no worries..birth is overated..

    after that the most amazing thing in the world will happen/come =)

    get ready to fall in love like never before…

    huhu bestnye…

  9. Anasfadilah Says:

    aza::preterm labour…mmg agak cuak…sekarang ni perut asek keras jee…

    kak oren::dah ada xperient senang sikit nak handle kan…ni first time…kadang2 sakit perut nak terbuang pun ingat nak beranak dah!hahah,,,thanks kak oren…doakan saya selamat..

    mimi::enjoy the ride…wah gituu!hehehe..

    jiji::bak kata mommy adam…birth is overated…jadi relaxx je (aku pun tak pernah rasa ji…dengar org kabo je sakit bersalin…huhuhu…tapi takpee..u turn akan sampai…hahaha!kasik cuak lagi!)

    mommy adam::thanks mommyadam…hopefully semua selamat..( i stick to ur words…birth IS overated..ayat penyedap perasaan nih!)

  10. aNnAsUeJiE Says:

    bestnye..tak lame lg tu…bykkan bertenang ye…walaupon saye bace ni pon mcm dah cuak giler~! fuuuhhh….mcmane la time saye nnt…

  11. wawajoe Says:

    tetiba beranak sama hari bday ngan si danial. Uih! Bestnyer…tak lama lagi kot. I delivered during my 37th week. ehehehehe….ntah-ntah deliver masa bday kamu kot?
    Pepe pun, take care!

    p/s: Ada maxis nih, online selalu la ek?

  12. Elyn Says:

    aiyoooo pompuan…. jgn bikin ai cuak….. ye ye brg baby yg nk bwk dh prepare… erm baju ai pun dh prepare sikit…. erm bag dh ado…. tp sume brg lom mskkkan lai ekekkeke

    take care dilla….. adeh risau ni!!!!

  13. sistyah Says:

    tetiba saya rasa terharu baca entry n comment kali ni…bergenang tau airmata saya… indahnya perasaan seorang yg nak menjadi seorang ibu… tapi rasa cuak pun ada jugak…hihihihihi…

  14. eiNa Says:

    huhuu… gud luck ye puan Dilla…
    kite dh nak abih ari… sikit je sakit tu… (saje nak mengkool kan kamu)..
    apepun.. bykkan selawat….
    insyallah…sume selamat…

  15. Anasfadilah Says:

    sujie,kak elyn::ready,set,goooo!!heheh…sedia jerlah beg tu…jgn jadik macam saya…berus gigi pun lupa!hahaha

    kak long::duk umah,malas plak nak hapdet blog…rasa mau tidooo aje..kalau kuar ikut besdey dila,ari selasa la kot…wahhh!best jugak ek..

    sistyah::nak jadi emak bukan senang…sekarang baru ku tahu…huhuhu *insaf 2 minit* hehehe

    mint::thanks…same goes to you…selamat berjuang!

    ganbatte kudasaiii!kepada semua para ibu yang akan melahirkan! (jiji..ye anda pun sama juge!)

  16. Dils Says:

    Gud luck.

    Hope everything goes as smoothly as it possibly could.

    Insya Allah.

  17. Aku Bukan Bidadari Says:

    Huwah!! suspender sungguh!!!
    Me cuti semalm gi check up..
    Isk baca dari atas jer ..me dah berdebar2 semacam..ketaq abih pala lutut .. ekekek

    Alhamdulilllah. sumer ok kan?
    Isk.. Dila jaga diri elok2 tau.. lar ni pulun makan apa nak makan no..sat ni dalam pantang..kita pakat pulun tgk ja lah.. hi hi hi..

    Take care.. ps : Me dah 34 minggu huh uhuh, sakit yg kat punggung tu .. saya pun rasa.. ohhhhh my ohh my.. semoga kita semua dipermudahkan insyallah ..

  18. Anasfadilah Says:

    tiara::check up dah…baby dah kat bawah ke?…hopefully semua ok..

    Alhamdulillah semua ok..ni mmg tgh duk pulun makan…jap lagi nak masak pengat pisang…teringin!!hahaha (sempat lagi masak tu..)

    u too,take care..🙂

    dila::maceh🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: