::bedrest or bedridden?::

tade maknenye saya bedridden nor bedrest…tapi,demi menjaga Chomel dalam perut ni,saya haruslah

1.Kurang gerak i.e::kurangkan jalan…kurang jalan maknanya saya dah tak boleh melilau kat Giant Bayan Baru,Pasar Malam bukit gedong,dan Carrefour Seberang Prai…

2.baring selalu…(saya kalu baring,confirm ZZZzzZZz punya…lagi besar gadang la saya kalau asek tido je…hahaha)

tapi masakan boleh saya ini duduk diam,banyak benda nak buat

1.menjahit (kunun nak isi masa cuti,tapi dah d suh rehat atas kuasa veto En.Suami,saya hold jap jahit-menjahit…tgk next week mcm mana…hehehe…tgn duk gatai nak potong kain je ni)

2.hapdet blog (nama jer dah ada internet kat umah ni,tapi setiap kali nak hapdet,tade idea plak..)

3.memasak (gara2 gatal tgk channel AFC…macam2 nak try…hari ni kalau ada tenaga,rezeki dan kelapangan nak masak pengat pisang…)

sekarang ini saya juga rajin menengok jam…setiap kali ada rasa macam contraction,saya catit kat buku nota..berapa minit sekali dia contract and period like pain… (kan lah asek nak ulang alik spital je setiap kali sakit kan?kan?kan?)….

saya baru nak masuk 34 weeks,ada 6 weeks more kalau Chomel keluar betul2 ikut tempoh 9 bulan tu…tapi kalau Chomel keluar awal pun,itu kuasa Dia…saya terima.

p/s::mmg betul la org kata,kalau banyak jalan,baby senang nak keluar…saya lah buktinya…hahaha…sampai Dr. kata jgn jalan byk sgt…huhuhu

4 Responses to “::bedrest or bedridden?::”

  1. Aku Bukan Bidadari Says:

    dila, tiara nyer perut dok tinggi lagi.. tok tiara kata kalo perut dah turun satu penumbuk dari bawah breast kita tu..dah dekat ar tuh..

    isk dilla.. take care tau

  2. Elyn Says:

    yelah tiara… my mum pun ckp baby lom turun nih… perut tinggi lai… tp sakit dh ala2 cam nk bersalin plak ekekekk…

    dilla take care. udah2 la berjln tu… meh bg ai plak berjln sakan.
    u duk dendiam kat umah mkn byk2 ok???

  3. oren Says:

    menjahit tu, ok kut? tak le berjalan sgt kan…

  4. Dong_Sanchai Says:

    halu.. bole eh tido ngan selesa? kat sini ada jual bantal betuk pelik spy perut selesa tp mahai la. .. semoga sihat2 la ek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: