::how to kill boredom my way::

Eksperimen 1

Tajuk : how to buckle and unbuckle ur baby on a carseat,stroller or baby carrier.

Alat/Radas : stroller apa2 jenama,tade hal punye,carseat or baby carrier,anak patung beruang (saya pakai Mr.Brown,grizzly bear yg saya bela dah 5 tahun!dan saya masih gunakan nya pabila tido…hehehhe)

Tujuan : oleh kerana bunda bosan tahap dewa bosan,akibat bedrest dan sebagainya…bunda telah mengeluarkan segala stroller,car seat dan baby carrier untuk di buat main…hahaha…dengan cara ini dapat mempraktiskan bunda untuk bersedia mneggunakan alat2 ini kelak…(ceh!kalau dah bosan tu cakap jela…ada pulak nak buat main ngan benda2 ni…)

Gambarajah:
1.letakkan Mr.Brown dalam stroller,pasangkan harnest dgn betul,bagi ia snuggly and fit.

2. try pula letak dalam carseat,try buckle and unbuckle dia punya buckle (??!!)…bace manual macam mana nak operate car seat..yg ni setelah bace manual baru tahu macam mana nak adjust height buckle tu…and this car seat boleh attach to the stroller above..cool eh?

3. ini adalah cara yang betul letak baby dalam stroller,harnest dia betul,dan baby akan fit snuggly and safe dalam stroller…tak macam dalam gambarajah 1,harnest tinggi redah,sengal betul bunda bab2 ni…tapi takpe,dah praktis ni A ok je lepas ni

4. this is how to put baby in the baby carrier.Tengok Mr.Brown pun kita tau,dia selesa. (this baby carrier cum rocking chair untuk baby)

kesimpulan : baby haruslah selesa dalam stroller,carseat mahupun baby carrier. Baby tidak boleh di tinggalkan kesepian atau keseorangan tanpa pengawasan orang dewasa yang sah (penculik a big no no)

setinggi penghargaan buat Cik Intan dan En. Saharudin dari Tmn.Ehsan kerana menyumbangkan stroller dan car seat yang coolness itu. Tidak lupa juga pada Teacher Wawa aka kak long,atas pemberian baby carrier yang best.Akhir sekali kepada Mr.Brown yang sudi jadi bahan eksperimen…

p/s::kak elyn,apa bikin di rumah?

13 Responses to “::how to kill boredom my way::”

  1. Elyn Says:

    wah ade gak kojo kamu…. akak ni nk turun bwh pun x bole tau… so duk lam bilik jer….. nk jln byk pun x le… mlm tadi contraction mai balik coz smlm turun naik tangga …… adeh 2 weeks lai nk kene kuarantin x tahan laaaa

  2. oren Says:

    waahh..serius punya prektis..hahaha..tapi baguih la tuh..isi masa lapang…

  3. Aku Bukan Bidadari Says:

    ok honestly..
    saya sangat jeles..
    Pasal ini dua orang sudah duduk rumah..tak gi keja..
    saya dok tercongok depan PC lagi..
    hari2 kena punch card lagik!!

    huhuhuh
    Take care ya ,

    btw..dila..baby carrier tak leh wat as car seat kan??

  4. taichee~@! Says:

    hmmm…

    adeh. nampak macam takde kerje pulak. heheheh…boring tahap cipan mogok la tu kan.

    lawak betol le kamu ni…

  5. Anasfadilah Says:

    kak elyn::duk p turun naik tangga awat?hehehe…

    kak oren::praktis make perfek…betul kah?

    tiara::baby carrier tak boleh wat car seat,pasal dia tade equipment mcm car seat

    kaknaz::sbhgn keje la tu kira…hehehe…bukan cipan mogok dah ni..tahap cipan pencen dah pun…hahaha

  6. nannoor Says:

    salam…
    sungguh cute ok ini entry!!
    tak tpk plak dulu nk practise cmni.
    bile baby dh kuar and kena bwk gi jumpe doktor for 1st time, baru menggelabah nk psang. hahaha

  7. Arin Says:

    happy birthday cousin!

  8. sistyah Says:

    idea…awak bagi idea kat saya bila sya pregnanat nanti… hahahahahha… so cool itu mr brown…

  9. Jiji Says:

    tidak laaa aku berkesempatan mengepos barang utk chomel alahai tungguuuuuuuu@!~

  10. Anasfadilah Says:

    nanoor::dah nama tade kerje,ini lah saya buat..hehe..

    kak arin::thank u!

    sistyah::mr brown mmg coolness..samapi asben jeles pasal sik peluk beruang ni je..kdg2 mr brown jadi penyendal belakang saya di kala sakit pinggang..penyek dah budak coklat ni…hahaha

  11. Anasfadilah Says:

    jiji::its ok…jgn kelam kabut..u take of urself..jgn pigi rock climbing plak time preggy ni…hahaha

  12. !Nt4N Says:

    ko ni meroyan ke apo??

    kekekeke..tu kira abg kepada chomel la ye??

  13. Anasfadilah Says:

    intan::asben saya pun marah sebenranye…tapi saya kata…"org nak praktis la…" (alasan je nih!…tak sabau tunggu anak kuar ini la jadinya..)

    abg tiri!hahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: