::phase::

Alhamdulillah..

saya dapat hidup lagi kat muka bumi ini..(ive turn 25 todayyy!yay!…tak yah le secret2…umo makcik dah tua…hehehe)

what did i achieved so far

1. getting married to an adorable En.Suami…syukran..(dia seorang yang funny sgt…mase tgh sakit kena jab hari tu dia buat lawak, saya nanges ni pun boleh ketawa..macam mana nak sakit kalau cenggini…keje gelak je..laughter the best medicine,no?)..and InsyaAllah he will be a great abah!

2.getting preggy (im on my way…lagi a month+ ,saya akan dapat cradle Chomel,dapat berjaga tengah malam,dapat la rasa macam mana mama saya dulu rasa masa saya newborn…hehehe..tak sabar tunggu budak kecik yang selalu tendang2 perut saya di kala mata baru nak pejam…hehehe)

antara achievement setakat tu je la saya tulis…yang saya rasa the grandeur of my life (is there such words?)

oh ye,seperti biasa,En. Suami buat surprise utk saya semalam..tapi macam kantoi pun ada,pasal pizza delivery mai awal!hahaha…saya dengar bunyi loceng umah…tengok kat lubang pintu,saya nampak pizza delivery guy…saya terus tanya En.Suami..”baik cakap,pasai pa ada pizza sampai 2 kotak besar ni?”…saya terus sengih pasal saya dah tahu plan dia…hehehe

rupa-rupanya dia dah invite family sebelah penang (my in laws)…utk makan2…dan saya juga dapat cake (thanks Anis and Aween,korang memang ho liao lah!…hheheh)

::my 1st bday celebration with my in laws…pangkat saya dalam family ni mami ( maksudnye makcik) tapi depa duk eja mummy,tapi tak pa…saya mmg akan jadi mummy pun (InsyaAllah…amin)…tima kasih mak,ayah,anis,aween,jat,wan dan juga 2 anak menakan saya Is and adik Am…depa yg suka sgt nak makan kek ceklat tu…saya coklat2 ni mmg suka sgt la…hehehe::

my BIGGEST thanks goes to my lovable En.Suami..hughugkisskiss (semalam saya dapat minum A & W root beer dgn banyaknyess…yay!!maceh ye En.Suami kerana mohon berkenan saya minum air gas…sunggohh heaven dapat minum air ni…setelah beberapa bulan pantang dari minum air gas….selalu pun dapat minum juga…tapi seteguk saja…tu pun dah di dilute dek air tak pun ais..)

p/s::tahun depan,InsyAllah..celebrate dgn baby pule…hehehe…cant wait! (bunda mmg seorang yang kureng sabar ye…hari tu kalau baby nak kuar pun,bunda set je…gila selfish bunda ni)

p/s/s::masih teringat dulu,saya sering pasang telinga atas perbualan kakak dan abang saya mengenai cinta mereka,bila saya menyampuk diorang kata “kamu budak kecik lagi,apa tahu”…tapi sekarang antara mereka berdua saya nak dapat baby dulu…hahaha!Abang Effi bila mau kawen ngan Cik Tim…and Cik Tim,where is my coklat from labuan?hahaha..hopefully abang effi and kak naz find happiness along the way…no pressure from me..hehehe

15 Responses to “::phase::”

  1. atan Says:

    selamat hari lahir yang ke 25 tahun..
    isk..isk selamat hari tue sebenarnya..
    moga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki, dan berbahagia selalu..
    moga melahir bayi yamg sihat dan chomel..

  2. Anasfadilah Says:

    atan::maceh..soalan biasa dari aku..ko bila lagi?jep nak bertunang dah…heheh..semoga ko dapat pasangan yg ideal…amin (doa ibu2InsyaAllah makbul…hehhee)

  3. azzamoro Says:

    Happy birthday erni…semoga happy selalu..take care..

  4. Aku Bukan Bidadari Says:

    Dila.. happy birthday mummy to be.. hi hi hi..syoknya dapat minum ayaq gas!!!

  5. Dils Says:

    eh… happy birthday!

    25th is a sweet number.

  6. !Nt4N Says:

    yeaaa..bday sama🙂

    happy bday mommy to be..

    muackkss!!

  7. oren Says:

    happy birthday Dila..hmm..umo 25 kan, akak pun dah ada anak sorang..sama ler kita..

  8. Elyn Says:

    happy besday dilla…. seb baik x celebrated kat sepital ekekeek…

  9. Mama Mya Says:

    salam.. dilla yer.. sowi terjah blog dilla.. hepi besday.. tahniah sudah nak jadi emak.. salam kenal dari kami

  10. sistyah Says:

    saya cuam kenal awak melalui penulisan awak yg menghiburkan… selamat hari jadi lah yeee….

  11. Obefiend Says:

    ya ya

    saya ngaku. saya abang yang pelupa. tak ingat bday adik sendri

    wahaha

    tengah flu. hidung sumbat

    itu lame attempt saya untuk menghalalkan penglupaan yang amat sadis ini!

    WHAHAHAHAHA

    p/s: cik tim tak boleh kawen awal sangat. dia amat muda. dia lagi muda pada kamu. ya! abang kamu date orang muda so dia rasa dia pun muda! amat la lawak kan! perasan dia 22 lagaknya!

  12. Arin Says:

    puan cousin ku..mana hang pie?layan menjahit ka?awat tak hapdet..kata dok umah..

  13. Shila Says:

    happy sebeday puan erni. semoga panjang umur, murah rezeki dan bahagia ever after dengan enchek asben dan si chomel kamu.😉

  14. Leonard Says:

    Hey, really nice blog! If you want to, U can check out my blog at http://www.trierer.blogg.se . It’s in English, but actually I live in Sweden ;D
    Leo =)

  15. Jiji Says:

    Hi five sikit weh!!! kita pon pregnantumor 25@!~

    Yay US@!~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: