::lendir?mucus?apakah?!::

2 hari sudah,saya di tegur (bukan di tegur makhluk halus ye..)..oleh seorang makcik ketika sibuk tunggu lift turun kat umah saya ni…

makcik tu kata “dah nampak tanda kat muka nak bersalin ni..”

saya macam…”oh!ye ke makcik” (ketaq kaki dah! tapi at the same time sgt terujaaa!)

kami bersembang jap,sementara tunggu lift sampai..

tapi masa tu memang perut saya terasa amatlah beratnye…macam ditarik-tarik kebawah…(terpaksa ampung atau tahan perut kat bawah dgn tangan..)

semalam,saya nampak itu macam lendir/mucus macam hingus gitu kat pantyliner …saya call Mak Ngah di Melaka..mak ngah kata,tu tanda lah tu nak keluar dah baby…mak ngah doakan saya semoga kali ni yg betul2 (bukan cobaannnn…)…

tapi sehingga ke hari ini saya masih di rumah…perut saya cuma keras je dari semalam…jap lagi ada app. dgn Dr.Rosita…nak tengok sama ada dah dilate ke tak…pasal apa tau…kalau mucus plug dah jatuh (kalau betul lah tu mucus plug..) maknanya kita dah start dilating (tapi masalahnye saya tak sakit contraction pon! atau mungkin saya dah mangli asik sakit je kot?)

saya sudah malas ke hospital kalau contraction tipu2 ni…tunggu sakit yang teruk sangat…baru ingat nak pegi kot…duduk hospital sangatlah bosannyesss! (tak kiralah hospital swasta ke,hospital gomen ke….memang bosan duk spital ni)

what is mucus plug?

p/s::Mak Ngah minta maaf la sangat-sangat…itu semalam punya ikan bilis sudah rentung!hehehe (i called mak ngah masa dia tgh masak,and danial ammar jerit2…ingat apa…rupanye ammar nak bagitahu tok ma dia ikan bilis sudah hitam piang!)

6 Responses to “::lendir?mucus?apakah?!::”

  1. Aku Bukan Bidadari Says:

    Dilla, tiara baru jer ckp ngan elyn.. dilla x update nih ntah2 dah bersalin .. ekekekee..

    lendir? isk tiara ada gak lendir..ingatkan keputihan biasa..

    sat gi nk pi baca ar what is mucus tuh..

  2. aida Says:

    hi there..

    me dulu masa kat labour room contraction dah every 2mins tau.. contractions betul2 lah (monitor thru alat ape tah letak kat perut tu) tapi tak rasa sakit.. cuma rasa ketat2 perut jer… hmm so maknanya contraction tak semestinya sakit lah ? tapi masa tu baru dilate dalam 2-3cm

  3. Elyn Says:

    haah la dilla…. td br je tiara ckp u dh bersalin kot….. huhuh rupenyer kami plak yg overxcited….. mucus???? erm nk pi baca gak laaa

  4. Arin Says:

    danial ammar adalah pembantu mak ngah yang paling hensem..
    good luck dilot..jgn lupe sms kami kalau dah selamat segala nya..

  5. Anasfadilah Says:

    tiara,kak elyn::mucus tu kaler lutsinar…mcm hingus..memang macam hingus…hehehe (geli lah pulak citer…hahaha)..kalau betul bersalin syok kan?

    tadi cek dr…dr kata baby dah matang,nak kuar pun ok..

    aida::perut ketat2 ek…saya pun perut ketat2,tak sakit pun…tapi tadi Dr. kata tu normal…(tak puas hati plak ngan Dr ni pun ada sebenarnye…hahaha)

    kak arin::terjerit jerit ammar panggil tok ma dia…hahaha!InsyaAllah dah keluar betul budak nalo dalam perut ni,dila bagitau k..

  6. taichee~@! Says:

    hapdet! hapdet! hapdet!

    enuff said.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: