::barbie doll::

sape kat sini pernah main barbie doll?

mind u,mine is a hands me down barbie doll from my sister..hahaha…sgtla buruk,rambut barbie tu ada yg panjang sebelah pendek sebelah…tapi saya main juga bersama adik saya taro…hehehe

korang perasan tak…kaki barbie boleh tanggal2..tangan and kepala dia pun sama…tapi boleh pasang balik…so no worries la kalau tertanggal pun

tapi saya bukan nak cerita pasal main anak patung of any sorts,be it a barbie doll,or any pasar malam dolls

bukan ke bagus kalau..kaki kita sakit..kata la lenguh2…kita tanggal kaki kita..letak tepi jap…agak2 dah ok pasang balik..

sama juga macam tangan…tangan lenguh2 ke,kita tanggalkan tangan kita…dah ok pasang balik

pernah tak korang selsema teruk..dalam hati korang kata “kan bagus kalau hidung ni boleh tanggal jap…dah ok kang pasang balik.”

Kenapa Allah tak buat badan manusia ala barbie doll?

pasal manusia tu PELUPA!hahaha

manusia tu cuai,lalai..

kang silap2 tertukar dgn kaki/tangan org lain,tak ke naya…sebelah panjang sebelah pendek,sebelah hitam sebelah putih…sebelah berbulu sebelah tak…hahaha! (kalau sebelah kurap lagi laaa…eeeuuwwww!)

Allah tu Maha Sempurna..dah elok dah kejadian manusia ni..so tak yah la pikior nak tanggal-tanggalkan anggota badan ye..

p/s::entry ni tercipta pasal kaki saya sangat sakit,kalau boleh nak tanggalkan je letak tepi…hehhe..tapi kalau terlupa letak mana..tak ke susah tu..hahaha

sakit tu bagus..Allah tak bagi sakit dgn sia-sia…ada sebab kenapa Dia bagi..sebabnya?fikir sendiri k…

6 Responses to “::barbie doll::”

  1. Jiji Says:

    pernah ada satu… aku guna make up mak.. kaler kanrambut dia… rupa medusa dahh barbie aku tuh

  2. Anasfadilah Says:

    ko kalerkan rambut barbie…aku siap kasik potong rambut barbie tu lagi…hahaha!

  3. erlyda Says:

    hahahahaha lawak lak entry kali nihhh..napa la saya tak terpikir?? huhuhu

  4. azzamoro Says:

    kalau bolehla anggota manusia ditanggal2..akan berlakula kes kecurian yang sgt banyk & hidup org yng lawa2 ni akan terancam.. yerla.. cthnyer..if ade org nak hidung/kaki cam nasha aziz n sanggup upah org gi carik dia amek hidung/kaki dia..xker naye..heh heh..

  5. taichee~@! Says:

    hehehe…

    nasib baik jugak Allah tak buat camtu pada manusia ni. Asbab sakit itu kan nak menyuruh hambaNya sentiasa meminta pertolongan padaNya, doa dan usaha mengubatinya. Satu kifarah dosa dan juga agar hambaNya sentiasa sentiasa bersyukur dengan nikmat dan rezeki yg Dia beri.

    Yelah, bayangkan aje, kalau kita tak rasa sakit, tak rasa boleh gerakkan kaki, jadi kudung ke apa…kan dah tarik nikmat Allah tu?

    Lepas sakit kaki ni, insyaAllah kita akan lebih mensyukuri nikmat yg Allah beri, hatta sepasang kaki yang berkudis sekalipun (sebab masih boleh berjalan)

    allahua'lam bissawab

  6. snazzynsuch Says:

    good luck and have a safe delivery… congratulations!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: