::my smiling scar::

NOTE:: semua photolog di post sebelum ini adalah hasil kerje En.Suami..dia yg tolong saya update,pasal saya barely can walk…tade mood nak taip..nak tengok anak je…hahaha..emuuahh to my dear En.Suami

as the title goes…i have a permanent scar under my belly..Izzul Ziyyad (nama anak kami le tu.. :P) lahir keluar ikut tingkap…pasal pintu tak buka2 and also pasal fetal distress..Ziyyad heartbeat graph from the ctg thingy, Dr.Rosita kata funny (no need an expert pun nak kata graph tu funny..nampak macam Mariana Trench ngan everest je peak dia..)

kebetulan E.Suami dtg ptg tu,Dr.Rosita terus terjah dia,cakap,ur wife kena emergency ceaser..pasal fetal distress (while showing the funny looking graph to him..)

kesian dia..panik sekejap,bila dah sign consent apa semua..i was wheel chaired to OT..kena la plak bius half body…menggigil tak tahan…masa tu siap doa lagi “Ya Allah selamatkan anakku,amekla nyawa aku pun takpe,asal anak selamat sudah” siap mengucap dah pun..

Alhamdulillah semua selamat..En.Suami tunggu luar OT,also kat situ my ayah and emak mertua,and also..fisrt time atuk and nenet…i was groggy and drowsy,tapi sempat buat lambaian,nak tunjuk kata semua ok…(mama and baba was panikcy,pasal on that day memang depa dah on the way ke penang..mama tak sedap hati dari awal..)

Izzul Ziyyad was born on the 28th of July 2008,7.26pm (org duk azan maghrib di penang time ni..saya tahu pasal saya tengok jam di kala dengar je bunyi Ziyyad nanges..half bius je,itu pasal saya tahu…hehehe)

p/s::terima kasih for all the warm wishes and doa from all of you (u know who u are.. :)) )..kena taip cepat2 nanti ziyyad nanges,lapar…whoop!chau chin chau.

p/p/s::im in kl at the moment,tgh berpantang..miss En.Suami sgt banyaknyesssss😦 baby blues?jgn citer la…sabar je..

7 Responses to “::my smiling scar::”

  1. Anonymous Says:

    salam.. brape lama dok KL? bleh la g mlawat ko ek??
    -azfar-

  2. Ms. TaroAthirah Says:

    hye ziyad! hanti mau balik this weken, mau jumpak kamu!! hehe

    love, hanti tira🙂

  3. Fith-MommyRafiqh Says:

    Assalammualaikum,
    Salam perkenalan,I'm your silent reader all this while.
    Congrates ya!Cutenyer baby Izzul Ziyyad,moga menjadi mujahid yang soleh…
    Selamat berpantang…

  4. aida Says:

    hi.. me ceaser gak dulu…🙂
    it will get better everyday ok.. masa mula2 tu nak pegi dapur pun 3x pitstop hahaha.. hang in there ok.. 3weeks++ dah boleh bawak kete balik dah… hehehe

  5. Adam n Family Says:

    Congratulation to u…. Sedap nama s tecit tonet tu…. Ada ckit2 nama my son.. Pantang elok2 tau… Akk dh rasa dh kluarkn bb kot tingkap ni. But bb yg kluar kot tingkap ni baik kata org. Ntah le…so far under control la. Tp bestnye kluarkn bb kot tingkap ni, dok bersila pun x kisah…hehehe…tp still org tua2 x bg.

  6. Anasfadilah Says:

    azfar::samapi tgh ramadhan kot..mai jgn tgn kosong je na..hahah😛

    tira::balik lagi ye wiken ni…boleh jaga ziyyad,dan mama dia boleh tidoq baru sejam dua

    fifty momrafiqh::maceh for the wishes.

    aida::bawak keta after 3weeks++…menakjubkan!

    adam n family::org ceaser ni senang nak buang ayaq..tak kira la kecik besaq..hehehe

  7. supermummy Says:

    congrats on the baby yang sangat2 comel! saya pun c-sect jugak dulu..so no worries there..haha rasanya lagi senang kot nak keluar..kehkeh..tp apa2 pon take care and have fun during pantang ( eh fun ke pun..haha)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: