::berpantang?ape tu?!::

truthfully,saya tak berpantang sangat

saya tido bawah kipas, duduk bersila,membaca dan berblog..

saya mandikan ziyyad dis morning (pasal mama g hantar repair keta..),saya pakaikan baju,tukar lampin,and menyusukan ziyyad..

belum 3 weeks pun..

saya tak berbarut,memakai pilis,tak berurut sangat,tak mandi daun bagai…hahaha

pasal saya ceaser..

jadi ada masalah perut buncit sket…tak banyak ye,harap maklum😛

tapi itu hal belakang kira,yg penting Ziyyad sihat…after this boleh pegi slim world (kot ye nak p..hahaha)

makan pun ok..tak boleh yang gatal2 je…seperti seafood..ikan boleh..daging tak boleh makan lagi..ayam ok..(mama bagi saya makan lobak putih..minum susu banyak2…kasik itu susu badan banyak..pasal ziyyad lahir je terus minum formula due to saya tak boleh bangun after di bius…tsk tsk tsk)

itu aje kisah berpantang saya…kononnye..hehehe.. (berpantang ajal sebelum maut saya tahulah..)

p/s::emergency ceaser or not..asal selamat sudah..perut buncit is the least of my worry right now..

p/p/s:: Izzul Ziyyad mengajar saya erti apa itu SOD BA RA..sabarrr.. :))

5 Responses to “::berpantang?ape tu?!::”

  1. little mama Says:

    hi awak.. tak pantang ye.. sama la kite..he..he.. dah kena potong perut camana nak real pantang kan.. I siap tido dlm aircond, tak pakai baju sejuk (panas eh), tak pakai socks (malam je pakai), tak barut dan macam2 la..

    u kira untung boleh makan ayam.. I strict giler bab makan.. cuma nasi putih + lauk ikan haruan selama 2 bulan! tu yang cepat slim balik..he.he..he

  2. eiNa Says:

    sep!! sama ler kte..
    c-ser emergency kan.. bukan plan nak c-ser pun.. janji selamat.. now after 3months.. dh tak rasa apa pun dekat tempat c-ser tuhh…
    bab perut muncit.. heee.. kene struggle ler utk kuruskan balik..kuang kuang kuangg

  3. azzamoro Says:

    hehhe..saye pulun berpantang sbb nak badan kurus balik..sebab badan naik byk giler time pregnant (yerla.. makan tak hingat)..

    memang..ade baby mengajar saye jugak erti sabar. kene byk2 bersabar…adusss

  4. eleendz Says:

    hi dilot.. cont. kat cni. I read ur posting pasal bfeed. I hv been thru this problem and nak advice.. keep bfeed ur baby & kurang kan susu formula….kalo blh express ur milk…every day esp after baby's feeding..I did that for almost a month and now my baby is EBF… u can do it…. insyaallah

  5. eleendz Says:

    btw.. lupa nak ckp… i only gave my baby 1 time aje susu formula that was at nite… the rest bfeed…like every 1/2 hour. Formula org tue pun works for me eg. urut pakai sikat & during bath time…massage pakai air shower…keep on minum enfamama…happy trying..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: