::keldai::

pernah baca cerita pasal ayah dan anaknya dan seekor keldai tak?

rumusan:

ayah dan anak membawa keldai masuk Kg A. Org kata mereka bodoh,apasal tak tunggang je keldai tu.

jadinya,anak beranak ni tunggang la keldai ni,setelah dengar kata org Kg A tu.

Masuk Kg B,org kata mereka tak belas ke kat keldai kecik tu,kena bawa dua org kat belakang.

jadinya,si Ayah turun,kasik anak naik keldai,pasal dengar org Kg B kata gitu

Masuk Kg C,org kata anak tu tak simpati ke kat ayah,kena jalan,sedangkan si anak naik keldai.

jadinya anak pun turun kasik ayah yg tua tu naik keldai.

Masuk Kg D, org kata kat si ayah,ada ke patut kasik anak kecik tu jalan kaki..

Jadinya,anak beranak tu penin!

Moral::

Hanpa nak buat apa,hanpa punya suka. Duk dengaq apa orang nak kata memang payah.Hanpa rasa hanpa buat benda betul,teruskan..asai tak menyalahi syariat,teruskan.🙂

Meh cuci mata


1 : Ziyyad on pacifier untuk fall asleep..
2 :pacifier kena ada penampan supaya tak jatuh,guna bantal untuk tahan..sooo cleverrr!hahah
3 :wacehhh! tengok la kaki anak bujang sorang ni…tido siap angkat kaki satu letak atas bantal…hahah


macam2 pesen anak bujang saya sorang ni tido…heheh

telinga beruang itu gambar je…tak usah risau..nilah aktiviti bunda agak2 macam bosan duk umah..ntah bila atuk and nenet nak bawa ziyyad pegi OU…

“atuk!nenet! ziyyad nak jalan2 lah!!” (bunda bagi pihak Ziyyad…hahaha)

sebenarnya Ziyyad kata kat bunda dia “ma,udah2 la tu..ziyyad nak tido lah”

pictures worth a thousand words kan…rasa2 nak buat andaian,judgement…teruskan.

taraa peduliii…hahah

p/s::stroller itu pemberian atuk and nenet kepada Ziyyad. for me to buy those stroller,tidaklah mampu..

p/p/s::kadang2 tulis blog letak gambar ni, saya telah merisikokan diri sendiri dan meletakkan diri di bawah kanta pembesar…hahaha!

2 Responses to “::keldai::”

  1. Elyn Says:

    dilla agaknyer bb boy style tido mmg cengitu la…. wafiq pun kalo tido mesti kaki letak atas bantal huhuh x padan ngan umuq

  2. Aku Bukan Bidadari Says:

    dilla, sama lar ayra kalo hisap puting mesti asik terjatuh, pehtu nangis.. so kena pegang jer puting tu utk dia..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: