::tiada kata-kata::

::iklan sat::siapa nak invest saham akhirat mai klik SINI

En suami call petang tadi..

dia bagitau,ada orang sudi jaga Ziyyad

Alhamdulillah Ya Allah..

kakak tu sendiri yang offer kan diri untuk jaga Ziyyad..

yang paling best sekali,kakak ni tinggal kat bawah umah kami saje..(umah kami flat,kami tingkat 3,kakak ni tingkat 1)

Alhamdullilah..

masa En.Suami bagitau saya berita ni,saya jadi kelu tak terkata..

hanya mengucap syukur di dalam hati

sampai En.Suami tanya..”kenapa diam?tak suka ke?”

mahu tak suka..suka sangat la abang oi…hehehe.

for RM250 a month..memang dalam budget saya pun..

Syukur Ya Allah.

memang jiran2 kat situ kata,kakak ni memang pandai jaga baby

(saya ingat kakak ni dah tak mau jaga budak,pasal dah penuh..dia limit amek 2 orang baby saje,tapi..tu lah kuasa Allah,dia sendiri tanya En.Suami pasal saya dan Ziyyad..)

Ziyyad dah boleh gurgle dah sekarang,tersenyum dan ketawa…MasyaAllah,chomel sungguh!geram betul tengok Ziyyad lani,saya cubit pipi dia geram sangat (cubit manje je…heheh)

sungguh saya nak lihat membesar depan mata kepala saya sendiri..saya nak jaga dia full time,tapi tulah..banyak benda nak pk..takpelah anak,bunda sayang kamu.

p/s::Alhamdulillah

11 Responses to “::tiada kata-kata::”

  1. Dong_Sanchai Says:

    untungnya dpt org jaga bby. bile stat keje?

  2. wawajoe Says:

    saya nak jaga Danial gak…rasa-rasa tokma ngan atuk dia kasi amik tak? kesian budak bulat tuh dah 4 tahun dok ngan tokma jer…

  3. Elyn Says:

    alhamdullillah ada gak org nk jaga anak dilla….. akak sampai la ni x jumpe org nk jaga wafiq…. tu yg MIL tlg jaga jugak

  4. Mrs.R @ Emi Says:

    Alhamdulillah…
    sy pon wife opismate yg offer diri nk jg emily..kebetulan dia dok kuarters dlm area opis jgk..
    mmg lega sgt2…

  5. eiNa Says:

    ALhamdulillah.. =)
    huwaa.. besh nye ziyad…
    beshnye jugak emily…
    whoo..whoo Aira sapa nak jaga?? huwaa… tension! tension!

  6. Anasfadilah Says:

    dong::alhamdulillah,rezeki,tak sangka juga dapat.stat after seminggu raya.

    kaklong::am sure mak ngah kasik,its ur boy anyway

    kak elyn,eina:::doa banyak2 ramadhan ni,InsyaAllah,rezeki dtg tak disangka-sangka

    emi::🙂

  7. kinna Says:

    slm..sy syukur sgt sbb w/pon hntr zulfa kt nursery, dia sorg je bb.yg len2 tu sume dh buleh jln.so, dia dpt xtra care drpd pengasuh.. berkat doa ibu sy.. takut sggh nenek zulfa bg org len jg zulfa;)

  8. taichee~@! Says:

    Alhamdulillah…

    Rezeki memang tak disangka sangka…tak kira dalam bentuk apa pun waima dalam bentuk kesudian orang offer jaga ziyyad dan dekat pulak dengan rumah. Macam Halimatus Saadiah susukan Muhammad SAW masa baginda masih bayi…

    Alhamdulillah…kaknaz tumpang happy…terfikir juga apa yg kaknaz boleh buat utk kamu, anas dan ziyyad…dari jauh cuma doakan aja, agar dilapangkan masalah kamu. Alhamdulillah! Ramai org doakan kamu Dila…especially mama n baba..Sbb tu tak ada sebab kita nak bersedih sbb kita ada Allah. MIntak je dgnNya mcm Rasullallah nak beli seutas tali kasut pun..InsyaAllah Dia Maha Kaya lagi Maha Pemurah.

    Eee Tak sabo nak balik jumpa Ziyyad. Kamu cerita dia dah pandai ketawa, gurgle senyum…eeee lagilaaaaaaaa tak sabo! Pesan kat dia mamalong nak kasik duit raya and nak minta mama dia bukak akaun SSPN…hehehe…

    InsyaAllah panjang umur, kita jumpa 25hb nanti!

  9. Arin Says:

    kalau jadik housewife ( like me )..kene gak mencari pendapatan tambahan dari umah..zaman sekarang semua nye costly..insya allah rezeki untuk anak2 sentiasa ada..setiap perjalanan untuk anak2 di permudahkan oleh Nya..

  10. sistyah Says:

    alhamdulillah… see sy bgtau kan hari tu… ada hikmah kakak yg dulu tu kensel nak jaga ziyyad… Allah datang kan pelangi kat awak lepas hujan… siap dia yg offer diri… n dekat betul dgn awak… tak payah pusing2 nak amik anak lepas balik keje…. congrats!!! akhirnya ada yg nak jaga ziyyad…. pray for me… sy nak jugak pregnant…🙂

  11. Anasfadilah Says:

    kak naz::terfikir apa leh buat ye?ooooh banyak sgt banyak..heheh..for starter boleh beli mainan byk2 kat Ziyyad..hehhe..peace!

    kak arin::tulah,sekarang semua costly..me want to be like u!

    sistyah::Alhamdulillah,terima kasih doakan..InsyaAllah,nanti ada rezeki awak nak dpt baby pule..amin ya rabbalalamin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: