::kerja,kerja::

malas sungguh hari ini..setelah bercuti amat lah lamanye..

mengusung diri ke opis…

malas menunggu sesak di dalam kereta on the way ke opis..bosan.

rasa nak duduk umah sambil jaga anak

*stretchhhhh*yawnnnnnn*

pagi tadi menghantar Ziyyad ke rumah mama kiah..saya tak boleh duduk lama di rumah mama kiah…kalau tak harusss tak pegi keje aje di buatnye

rindu budak ketot itu..

kadang2 mencebik,kadang2 menangis terlalu kuat,kadang2 ketawa,kadang2 termenung…kelakar sungguh budak ketot itu..hehehe

sekarang saya rasa apa yg ibu2 rasa..

rasa rindu

Ziyyad sekarang ini sudah boleh

1:ketawa mengekek…comel sungguh..terkekek ketawa bila di agah

2:suka ajak bersembang..kadang2 tak terlayan..walaupun tak butir isi percakapan seorang bayi berusia 2 bulan itu…tapi seronok di ajak bersembang

3.boleh mengiring…tak lama lagi boleh meniarap,InsyaAllah.

kepala menerawang jauh..adakah Ziyyad ok dengan Mama Kiah?meragam kah dia?rindukah dia dengan saya?

haruskah saya tukar panggilan mama kepada ziyyad,pasal mama kiah guna mama kepada Ziyyad,saya pun mama juga…kompius la plak anak bujang saya nanti..adus

the best part of mama Kiah ialah

1.she will bath Ziyyad 2 times daily.

2.she even wash baju Ziyyad…wehhooo!

3.Mama Kiah jaga 2 orang baby sahaja!

4.rumah mama kiah cantik,bersih,luas,selesa dan wangiiii youuu

5.ada kak nana nak jaga Ziyyad! (kak nana is 5 years old,she lovess baby,she even waited Ziyyad hari sabtu hari tu…kiranya si nana ni moms little helper la..while mama kiah masak,dia akan look after ziyyad jap..)

hari itu balik dari Kl,my mum pesan kat Ziyyad

“kalau mama marah Ziyyad,bagitau kat nenek tau”

wah!gituuu….harus la repot kan…by the way nenek and atuk akan turun penang dis coming sabtu…kangenn bangatt sama cucu nya ya?…hehehe

hari itu perjalanan dari kl ke penang,Alhamdulillah smooth,Ziyyad tido elok dalam car seat dia..saya pun rasa rileks sikit ada car seat Ziyyad..rasa selamat sikit,dan saya boleh tido kat belakang!wehooo!…senang betul anak bujang saya tidur dalam keta,letak je,kena air cond terus ZZZzzzzZZZ..

so mothers to be out there,kalau ada perjanalan jauh,elok lah ada car seat for infant!

p/s::dek kerana lama sangat bercuti..saya ke blur an…kena asah balik ilmu PCR,primers segala…tingtong juge kepala dibuatnya…huhuhuhu

p/p/s::gambar raya berkoyan!nanti aje letak.

7 Responses to “::kerja,kerja::”

  1. Jiji Says:

    kan best kannnnn ibu yg beranak dapat coti 2 tahun bergaji@!~ heheheh@!~

  2. oren Says:

    jgn sampai lupa jalan ke opis🙂

  3. Anasfadilah Says:

    jiji::woahhh!coti 2 tahun bergaji…best tak kira lah kan!

    kak oren::hampir terlupa la jugak kak oren…kehkehkeh

  4. Elyn Says:

    aduh malas kan nk keje…. rase nk keje gentel baby je ekekekek…..

  5. wawajoe Says:

    bila dah besar sket cam Danial, harus dipasang dvd dalam keta..kalau tak dok merengek bila laa nak sampai nih!

  6. taichee~@! Says:

    adoi!

    gua pun kangen banget sama nya Ziyyad~@!

    1. Mama boring di rumah
    2. Piko dah sedih terus naik atas sbb anak sedare dia balik penang
    3. Kak naz kontrol macho lagi
    4. baba cakap kat mama, nape hidupkan radio ikim? kan ziyyad dah balik penang? Pastu kaknaz nyampuk, ala bah, ziyyad takdela lagi kena pasang radio, kalau tak sunyi banget!
    5. rindu gila kat ziyyad! bila la nak naik belon gi sane ek!tolong ciumkan ziyyad sampai pipi dia penyek tok kaknaz hehehe

  7. Anasfadilah Says:

    kak elyn::tok sah cakap la kak elyn..malas tahap melampau dah ni

    kak long::teringat citer are we there yet..every second tanya dahsampai ke lom…hahah

    kak naz::fiqah sedih..heheh,ye lah dia yg selalu nolong dalam 2 month tu,pakai kan baju,dodoikan tido,main2 dgn dia..heheh..Ikim tu harus dipasang juge di penang,tapi tak berapa clear sgt the reception,so pasang CD zikir munajat saje..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: