::barrier?hormonal???::

inilah peraturan yg paling baik sekali,ia dinamakan family planning!
-P.RAmlee,Tiga Abdul

saya ada tanya seorang colleague, bagaimana dia merancang keluarga

dan semalam saya pergi membeli majalah Her World, dan alih-alih…

ada tersemat satu booklet…nak tau booklet apa tak kawan-kawan?


soalan-soalan yg terbenam dalam fikiran,kini sudah terjawab…

go get your copy of Her World today!

p/s::bagi yg dah mencuba…apa method yg anda gunakan?

16 Responses to “::barrier?hormonal???::”

  1. Arin Says:

    implan?RM400 je tak silap..

  2. Aku Bukan Bidadari Says:

    buang luar.. tak yah bayar aper2 hi hi hi hi

  3. Anasfadilah Says:

    kak arin::RM400…hmm..standard ke rege tu?kak arin implan ke?

    Tiara::dalam book let tu ada juge cara ni

    nama dia withdrawal
    effectiveness::unriliable:90% effective (100 in every 1000 per year women will get pregnant)

  4. chics Says:

    implanon – dalam rm 500
    kalau tanak ambik shot every 2-3 months about rm 45 per shots.

    side effect- depends on orang,ada certain tak datang period and naik berat badan, ada certain orang ok tapii yang pastii tiada 'accident' berlaku.

  5. Elyn Says:

    erm tang ni mmg masih lai dlm pertimbangan….

  6. Arin Says:

    hoi..mana kak arin implan..takkan ku implan atau sekutu ngn nye..huahhaha..tapi for c-sect case like urs..ku paham..coz my sil pon tgh dok pk..at least kene gap..well..another option is inject tapi leceh gak, 3 bulan sekali..
    rasa nya RM400 tuh standard..kat melaka tuh rege dia..kat kl pon tuh rege dia..

  7. ~Lady_D~ Says:

    Dear…one Of my Fren kate yg Plg ok n EcoNomic would Be ContracepTive pill.. byk jenis.. tapi Plg ok YASMIN.. ni mmg badan takkan naik.. Most yg amik badan makin Cantik n muka lagi glow.. tak tahu la.. i tgk my fren mmg makin con skrg..die mKn YASMIn ni je…

  8. ummi tasneem Says:

    i amik IUCD…
    =)

  9. Anonymous Says:

    err, gune ini

  10. Mrs.R @ Emi Says:

    *termenung pk nk pakai ape*๐Ÿ˜›

  11. Anasfadilah Says:

    chics::ye,mari mengelakkan 'accident' yg tak di ingini..

    kak elyn::banyak pilihan kak elyn..pilih jer lah.

    kak arin::so how leh u do it..pangkah2 kelendar kah? +P

    lady D::makan pill..kene ingat selalu,kalo lupa,eksiden la nanti…huahuahua

    umi tasneem::how much?

    anon::bab pangkah2 kelendar yg lomah ni..

    emi::saya rasa elok tanya doktor aje..as for me,barrier method susah sikit,maybe go for implan,pasal pil saya ni culas sikit..hehehe

  12. mama-qaisara Says:

    me choose iucd…membe pakai ok..mil pn pakai ok..for 3yrs..kalau wt kt gov,baru 80rgt..murahla compare private..tapi tak wt laie..hehe

  13. Anasfadilah Says:

    lovelymummy::opun ingat nak iucd jugakla..RM80..ok la kan..

  14. azzamoro Says:

    i pun belum fikir lagi nak gune ape. kire hari kot. huhu

  15. nurul-h Says:

    kat ikano ade booth lagi tau last sunday… i dapat paper bag contains all the info on the thing~.. belum kawin lagi.. but worth for future plan.. hehe.. bagus kan….

  16. Anasfadilah Says:

    Azza::kira hari..heheh…tu yg kene pangkah kelendar tu…jangan silap pangkah dah..:P

    nurul::hari sabtu ni 18/09 kat Queensbay mall penang,hopefully dapat pegi,pasal this contraception thingy juge..good good,for future planning and family planning also๐Ÿ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: