::45 degree angle::

was reading a milestone chart kat sini

Ziyyad will be 3 month old this coming 28/09/08 (tengah window shopping tengok play mat/play gym untuk si ketot tu tadi..weyheyyy…seronok..tunggu gaji,bulan depan,nanti saya beli!)

bagus ada internet shopping ni,sambil buat keje,sambil shopping sambil blogging..wahahaha!

ok,sudah merepek.

according carta tersebut,supposedly Ziyyad can lift his head at a 45 degree angle
(haruskah saya meletakkan protactor tiap kali dia mengangkat kepala???? +P )

dan dia dah patutnya boleh roll over from tummy to back

tapi sekarang ini dia boleh mengiring..(Yay! for Ziyyad…kat umah nenet dulu mama long,achu fiqah and umie chik siap cheer Ziyyad supaya dia boleh roll over,tang punggung tu berat sikit…keskeskes)

dan masa check up nurse semalam,nurse tu ada tanya

“anak dah boleh buat apa sekarang?dah boleh pusing?”

dan sejak pada hari itu

saya menonton (ye,menonton.) Ziyyad..kot2 ada keajaiban berlaku

saya harus memberi rangsangan untuk dia develop

hoh!cepatlah GAJI!

p/s::have to reduce reading other people blog yg banyak guna barang2 high end dan mahal2 belaka,bukan saya DENGKI cuma takut saya jadi orang tak bersyukur,kerana asyik compare “apasal lah aku tak kaya/banyak duit macam si polan bin/bt si polan ni”…

7 Responses to “::45 degree angle::”

  1. erlyda Says:

    yer..btol tu kiter patut bersyukur dengan aper yang kiter ader n aper yang kita mampu..

  2. Arin Says:

    suka tgk kalau baby dok cubaan nak mengiring..bersungguh2 kalau dia nak buat..

  3. Elyn Says:

    dilla smlm wafiq blaja nk sentuh bende…. akak mcm xcited plak tgk die…. die bule buat muke rilek je ekekekekek

    tu la hari2 keje x nmpk apa perkembangan baby sendiri…. ter emo plak skang ni!!! huhuh

  4. azzamoro Says:

    betul jugak..mcm mane nak kire sudut time dia angkat kepala eh..musykil..hihi..

    airyll dah boleh toleh kiri kanan dan kepala dah tegak bile org dukung dia. ziyyad dah boleh belum? i belum surf lagi development pasal baby. takut my bby terlambat jerk.. huhu

  5. Anasfadilah Says:

    erlyda::syukur syukur syukur ya Allah..nyanyi macam nasyeed raihan tu

    kak arin::tu la,Ziyyad bersungguh-sugguh nak pusing,tapi montot itu banyak berat la

    kak elyn::kita yg xcited ka elyn..baby tu selumber je…:)

    azza::kepala Ziyyad kalau dukung,tak stabil sangat..adaka saya patut risau?

  6. azzamoro Says:

    saya pun tak tau la. kite kene merujuk pd yang pakar ni.. hihi

  7. Anasfadilah Says:

    kak luna:;happyness,priceless..

    thank you so much pasal artikel ni.. :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: