::video 3gp::

(tajuk macam “apa kejadahnye” saje…😛 )

Semalam..

Ziyyad kene cucuk polio..

kesiyannn dia..nangis-nangis..

dia nangis,saya pon nangis jugak!

sebik-sebik muka dia..

hati tak tenang nak pergi kerja,tapi Mama Kiah kata

“jangan risau, ila keje je elok-elok”

( Ila????…)

ada video En.Suami amek,masa dia kene jab,tapi tak sampai hati nak tengok,sedeyy sungguh.

jadi saya tampal aje Video dia ketawa terkekek-kekek kat sini..(hati senang tengok video ini..)

Mama Long mai la tengok,15 saat je pun..

ada orang semalam saja test the water,hantar SMS kat nenek di KL

berbunyi:

” nenek…Ziyyad demam,kena cucuk tadi…neng..neng..neng”

harus la nenek KL call on the spot kan..huahuahua..

tapi,En.Suami kata,semua ok,saje je kacau nenek kat Kl

Dan,pagi ini,mama saya resah…bertanya khabar tentang Ziyyad

saya kata

“Ok,Alhamdulillah…mama jangan risau..”

En.Suami ku sayang,jangan melawak mcm ini lagi ye lain kali..

the nenek is very susah hati you know.

p/s::saya rasa,kalau Achu Fiqah dah habes SPM,harus la nenet and atuk shoot p penang,tengok cucu demam…keskeskes

8 Responses to “::video 3gp::”

  1. wawajoe Says:

    Dila, berguna sungguh rocker tuh ek. By the way, dah besar ek Ziyyad. Almaklumlah raya tak jumpa. Deepavali balik KL tak for nenek's bday bash? Balik laa….i want to see Ziyyad…leh laa abg danial main sekali!

    p/s: bila tengok ziyyad, nih yang nak pregnant sekali lagik nih. I miss watching my boy growing up. Now, he says that i'm his orang gaji pulak! bertuah punyer anak….

  2. Anasfadilah Says:

    kak long::amat berguna kak long that rocker..senang pengasuh dia jaga.

    raya pun bawa rocker tu kehulu ke hilir…senang!

    tak janji balik or not nanti nenek punya birthday.

    tapi sure happening nanti…huehuehue

    p/s::orang gaji?..bertuah punya budak montel..hehehe..ada aje akal dia ek.

  3. Arin Says:

    dilot : danial cakap tokma dia "orang gaji yang miskin dan tua"..kalau mama dia, dia cakap "org gaji " je..hehehhehe….

  4. azzamoro Says:

    wah dah lame tak masuk page nih sbb betul2 sibuk ngan keje. Ziyyad dah besar..heheh.. membesar bagai johan. BTW..saye pun xsanggup nak tgk airyll kene cucuk.. 2 kali kene cucuk saye stay umah jerk..sbb xnk tgk di jerit2 sakit.Tp my in law ckp dia jerit sikit jerk masa kene cucuk kat punggung. Tuh aa..tgkla nnti injection 3 bulan kalau saye ade kekuatan..hehe

  5. Anasfadilah Says:

    kak arin::bertuah punya budak..mulut tak insuran…hahahaha.

    sabau jer lah kak long.

  6. Elyn Says:

    ale comel nyer Ziyyad bercakap….. tah apa2 die sebut kan??? geram tgk heheheeh (alamak termish my wafiq plak la sob sob)

    owh seb baik wafiq yg dh 2 kali kene jab aritu x nangis…. sampai dr pun igt si kecik tu….

    yg klakar die nangis bile dr nk check troat je… x ske dr masukkan kayu cam eskrem tu lam mulut die huhuhuhu

  7. taichee~@! Says:

    Dila!

    Kaknaz dah miss banget sama Ziyyad especially tang dia gelak2 and nak iring tu…

    Didiklah Ziyyad jadi anak yg soleh. InsyaAllah kaknaz pun doakan dari jauh.

    Ya Allah. Mamalong seriesli rindu kat Ziyyad. Janganlah panggil dia dengan nama nama yg tak baik cam ketot tu. Kalau boleh nama panjang dia. Izzul Ziyyad…tu antara doa tu…

    Sori, I'm not a mother to understand how you/ the mothers that read your blogs feel. But this is what Islam teaches us to be better parents and guardians…

    I always pray that I can be like you/ your blogger moms reader too…InsyaAllah..

    wamakaru wamakarallah wallahukhairul maakirin.

    InsyaAllah.

    Allahua'lam..

  8. Obefiend Says:

    amat comel gelak

    tapi tak lawan uncle eff punta super laugh skill ala ala dato' kame

    hoho

    takpe. nanti turunkun skill itew.. ha ha

    comel seh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: