::maintenance fees::

Keskeskes

semalam sempat menonton Buletin Utama TV3..

ada isu pasal ada 8 buah flats yang berhutang 1.2Juta..

Lift rosak dan Lift tak dibaik pulih..

jadi terpaksa la ada jenazah dari tingkat 12 terpaksa di bawa turun melalui tangga

dan seorang pakcik tua baru lepas operation nak tangga ke rumah nya di tingkat 8

dah juga orang menghantar tong gas masak men cas RM1 setiap tingkat

punca?

penduduk tu sendiri tak bayar mantenance fee

macam mana management nak repair lift rosak

saya sendiri duduk di flat,di tingkat 3

sebulan bayar RM70

saya tahu,mahalnye nak repair lift if rosak

ada yang tinggal di tingkat satu,mengomel

“buat pa nak bayaq maintenance,kami duk tingkat satu,naik tangga saja”

Hello Pakcik/Makcik!!

duit maintenace bukan setakat repair lift aje, ia digunakan untuk menyalakan lampu di koridor depan umah pakcik/makcik,saya,dan orang lain juge.

duit maintenance juga digunakan untuk menggaji orang menyapu sampah dan membersih koridor depan rumah pakcik/makcik,saya dan orang lain juga

duit maintenance juga digunakan untuk menjaga taman permainan kanak-kanak (dan kadang2 vietnam,indonesia,nepal dan bangla juge) supaya boleh diguna oleh anak/cucu makcik/pakcik/saya dan orang lain juga

duit maintenance juga digunakan untuk menggaji pak guard yang menjaga kawasan tempat tinggla pakcik/makcik,saya dan orang lain dari ancaman anasir jahat

Pakcik/makcik janganlah mementingkan diri sahaja,kita hidup berjiran..esok mati pun ada jiran.

Jangan sombong sangat (sekali kasik belakang tangan baru ada akai!)

YE,saya tak nafikan mereka ini pakcik/makcik ada yg angkuh,siap kata

“mampui pi la,aku tak bayaq maintenance dah”

biar makcik/pakcik itu jika esok-esok mati,jenazahnye turun ikut tangga.Jangan tergelincir turun tangga dah le ye pakcik/makcik… ( >:) )

p/s::kecoh la pakcik/makcik ni RM70 pun berkira! rantai emas kat leher besaq tali kapai boleh beli plak!

p/p/s::mentaliti dunia ke tiga ni malas aku nak layan!

ANDA YANG TINGGAL DI FLAT/APARTMENT/PENTHOUSE JIKA DIMINTA MAINTENACE FEE BAYAR SAHAJALAH.INI UNTUK FAEDAH BERSAMA.MAKE SURE MANAGEMENT JALANKAN TUGAS SETELAH KITA BAYAR MAINTENACE FEES.

4 Responses to “::maintenance fees::”

  1. Elyn Says:

    alamak x sempat tgk berita la smlm…. lor ye ke jenazah kene bwk turun guna tangga???

    haih ssh kan mentaliti org2 yg x mo byr maintenance fees ni….. tp bab komplen mmg x bleh bla huhuh
    sabar la wahai dilla…….

  2. Anasfadilah Says:

    kak elyn::lucky my place,ada few people je mentaliti macam ni..most of penduduk sini bayar fees yg tak seberapanye tu.

    ada certain place yg bayar maintenance fees ikut square feet umah..hehehe..lagi besar umah,lagi bykla bayarnyeess

  3. taichee~@! Says:

    Kes TERBAIK orang TAKMO bayar Maintenance Fee adalah dirumah Flet Kos Rendah. (Sori tapi most of itlaa)

    TU yg kes buang sampah atas atap la, air bertakung bau najis la..lampu takde la (senang nak merogol dan merompak org lain), paip bocot la..bladibla..Ya Rabbi! Kita nak tinggal dirumah utk beribadah dgn selesa, kalau rumah kotor, boleh ke? tu yg ada famili hidup tak aman, rezeki susah, sbb asasnya aje (ibadah) dah kelam kelibut.

    Senang ceta: PADAN MUKA dorang sendiri. Sapa suh takmo bayar. Knaz tgk TV pun geleng kepala sbb dah salah diorang sendiri, pastu bila susah pandai komplen plak? HIdup nak komplen je.

    p/s: kaknaz punya sewa dah masuk maintenance fee. terjaga kedamaian dan kebersihan di sekeliling rumah. Alhamdulillah…

  4. Anasfadilah Says:

    kak naz::tu la pasal.sendiri tak mo bayar fees,pastu KOMPLEN!

    same gose bila longkang tersumbat,pastu banjir

    sendiri buang sampah dalam longkang,banjir?padan la muka semua orang…hahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: