::tidak bermotivasi::


i let out a huge humongous sigh yesterday

HaiHHHHHHhhhh

sangat tidak bermotivasi untuk bekerja lagi

tiada kenaikan gaji,tiada kenaikan pangkat,tiada itu dan tiada ini

(EPF ada ye kawan2,insuran pun ada..)

adakah saya tidak bersyukur?

bukan itu masalahnya..

saya bekerja sudah menghampiri 3 tahun di sini…

saya masih di takuk lama…tidak move on

sudah tidak bersemangat melakukan kerja yg menjadi rutin setiap hari

bosan?

mungkin..

saya curah perasaan saya semalam kepada En.Suami

dia kata

“bersyukur lah ada keje, ada orang kat luar sana tak keje pun”

ye,ye,saya tahu…tapi tak maju lah macam ni…tek kemana-mana

dia kata lagi

“takpelah,pelan-pelan..sabar…sekarang pun sayang tengah cari kerje lain kan,kerja ni dulu,takpe”

in the time of recession masih ada orang mahu mengambil pekerja kah?

………

takpelah,kerja ni dulu,kurang-kurang hujung bulan gaji masuk,walaupun tak lah banyak mana..

lepas lah duit kereta tiap bulan,duit astro,bil air,bil letrik..

dapat gak la Ziyyad ada menan baru nanti,InsyAllah

p/s::bila lah nak dapat netbook wind ni…HaiHHHHH~~~~

p/p/s::berhenti kerje is not an option.

6 Responses to “::tidak bermotivasi::”

  1. taichee~@! Says:

    Salaam encek adik,

    In time of recession, gawat cemana pon, kalau dah Allah nak bagi rezeki, takada sapa boleh halang hatta PakLah/ Najib sekalipun.

    Doalah selalu. Buat solat dhuha dan ngaji Al-waqiah malam2. Kalau kita perbanyakkan ibadah dengan ikhlas, insyaAllah, Allah kan Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui. Lagipun, rezeki tu Dia yg tuanpunya. sbb Allah Maha Kaya, Maha Pemurah.

    MIntak mintak dan mintak. Tak salah. Allah lagi suka. Tapi jgn putus asa dgn Allah, Dia nak test kamu sabar tahap mana…ada mintak tak dgn Dia..

    InsyaAllah.

    Wallahu'alam

  2. Anasfadilah Says:

    kak naz dearie

    adik doa selalu,bukan lepas solat sahaja..

    tangah malam kul 2-3 pagi,bagi Ziyyad susu..

    berdoa juga kadang2

    tengok muka ZIyyad tido sungguh aman,i couldnt help myself crying while giving him milk..

    menatap muka anak kecil itu sedang tidor,tak samapi hati rasenye nak tengok dia susah…

    seriyesly..

  3. Miss BumbleBee Says:

    ramai yg stress over tang move on nih..

    arinih kak yan baca satu article, nih amik portion sket aja…

    what differentiate a career from a job?

    a career is vieved from a long-term perspective. it involves in making investment that over time is expected to yield rewards. great careers create a sense of passion and pride in people.

    on the other hand a job is more transient and refers to the role you currently occupy. it is driven by the attitude of "what's in it for me"

    so antara investment ke arah career yg mantapss, harus juga banyak sabar kan…

    *kisskiss*

  4. Dils Says:

    Time recession ni memang susah. My sister pon is one of the casualty of retrenchment. Kadang2, diri sendri pon rase tak best dengan current jobs. But I got previous horrible jobs to compare it with, so bole la compare and bersyukur.

    Tapi bese la kan… kenkadang mesti nak grumble…

  5. Anasfadilah Says:

    kak yan::tgh sabar selalu ni…hehehe

    dils::heheh..kadang-kadang grumble le..boring jugeks macam ini aje..

  6. sistyah Says:

    dila, sya pernah rasa apa yg awak rasa. keje bagai nak gila. kuar sana sini, tp gaji tak naik2 w/pun dah keje 3 thn.public holiday 10 hari je sthn yg diamik. klu chinese new year main paksa2 cuti, kene tolak annual leave. pernah sampai 4 hr annual leave kene tolak sebab ikut napsu bos cuti raya cina. dia beraya kita plak kene paksa cuti. bonua ala kadar. tak pernah dapat sebulan gaji pun, suka2 hati dia nak bagi brape. tapi, alhamdulillah… setlh 3 thn sy keje dgn cina kedekuts itu, sy dapat keje lain. w/pun gaji taklah besar sgt tapi lebih membahagiakan bila sabtu tak payah keje,public holiday semua cuti,umah dekat dgn opis(15 min aje…minyak rm30 aje seminggu)… so, sabarlah ye menunggu rezeki awak pula tiba… jgn putus asa hantar resume…sy pun tgh hantar resume utk cari keje yg dekat dgn suami. huhuhuhuhu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: