::how to hold ur nyot-nyot for dummies::

apakah itu nyot-nyot?

dari segi istilah bahasa::puting tipu-tipu

nama lain::pacifier,trumpet,apa-apa aje korang rasa yg layak digelar untuk nya…huahuahua

mula-mula,anda kena ada pacifier ye kawan-kawan,tak kira apa jenama,

saya punya,bunda saya belikan jenama Pigeon

(bunda saya baru tahu,nyot-nyot banyak jenis ikut umur…hehehe)

ok..lepas tu tengok gambarajah di bawah macam mana ye..


dulu,bunda saya suke la komplen,pasal nyot-nyot saya suka jatuh dari mulut saya

kalau nyot-nyot jatuh,saya suka nanges untuk minta tolong bunda buh balik kat mulut saya

sekarang tidak lagi!

saya tahan guna tangan sendiri, lagi cool..macho jugaklah kiranya saya ni..πŸ˜›

tapi ada juga yg concern,takut saya nanti addict kat benda nyot-nyot ni (bunda dulu pun guna nyot-nyot sampai umur 3 tahun,nenek citer kat saya..πŸ™‚ pecah dah rahsia bunda! )

jadi bila saya dah lena tido malam-malam..

saya…


buang la nyot-nyot saya..

sekian saje citer saya.

Yang comel dan manja lagi macho

Izzul Ziyyad Ibnu Anas

p/s:: Ziyyaddddd…mama suruh tidokannn…babab nanti.

Update by Mama Ziyyad

ada orang masih tidak berpuas hati dan tidak mahu mengaku kalah

jadi saya buat semula look a like meter..

the result:

MyHeritage:

menang dgn majoriti 25% saje….πŸ˜›

p/s::kita semua pemenang,tiada pengalah

7 Responses to “::how to hold ur nyot-nyot for dummies::”

  1. AdAm n FaMiLy Says:

    Sedap ke nyot nyot tu Ziyyad? Abg Adam punye lg best tau. Xde jual kat mane2… Hehehehe….

  2. Anasfadilah Says:

    mama adam::nyot-nyot tu ubat kasik saya tido aje..πŸ™‚

  3. Mrs.R @ Emi Says:

    ziyad nih sama jek ngan emily..mesti nk nyot-nyot jugak
    nnt nk wat entry la pasal nyot-nyot emily plakπŸ™‚

  4. Anasfadilah Says:

    mama emily::kak emily pun ada nyot-nyot..heheh..geng la kita.

  5. Anas Iswari Says:

    yay… menang… stail rambut saja dah 20% menang..

  6. Anasfadilah Says:

    En.Suami::menang rambut saja..tak kisah pun..matanya ikut mama..hehehe.

  7. Elyn Says:

    pandai gak ziyyad pakai nyot2 tu dr wafiq nyer tah kemana ilang…. smp la ni die x ske nyot2.. but die ske nyot2 ori mummy die je ahaksss

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: