::flu begone::

dah dua hari kami laki bini demam,batuk,selsema…

saya demam panas bagai..

dah berapa tahun saya tak demam..

dan dua hari lepas Allah nak bagi saya demam..

redha sajalahkan…sambil pegi klinik amek ubat (usaha kena ada ye..)

kesian kat Ziyyad..

nasib baik ada Mama Kiah

mama Kiah kata kat kami

“hanpa balik tidoq takpa,biaq Ziyyad tidoq rumah kak kiah..kesian dia nanti,jangkit dari hanpa,susah dia”

indeed Mama Kiah is a gem,baik nye hati mama kiah nak jaga Ziyyad

dia offer diri nak jaga..

saya kesian juge kak Kak Kiah,tapi dia kata

“takpa aih..”

jadi dah dua malam kami tak jumpa Ziyyad,kami di kuarantin di rumah sendiri…hehehe

walaupun Ziyyad hanya duduk di tingkat satu,dan saya di tingkat 3…rindu toksah habaq la…hahaha

seronoklah kak nana dengan abg faiz…depa nak tidoq sama ngan Ziyyad..merasa la sat Ziyyad ada abang ngan kakak…kehkehkeh

rindu bebelan si kecik tu..

p/s:: Kakanaz, anas kata Ziyyad senyum sama macam kaknaz…heheh🙂

p/p/s::hopefully hari ini sihat boleh bawa balik Ziyyad,although selsema and batuk still there,tapi tak seteruk semalam..

update

camano nak jage Ziyyad malam ni lagi

tekak rasa nak tanggal je tiap kali batuk

gatai ngengkong la

batuk teruk sampai kepala pusing

bila makan je rasa pahit

baru Allah tarik nikmat makan,dah susah kan?

hehehe

insaf sat

10 Responses to “::flu begone::”

  1. eiNa Says:

    dila.. same here.. u r lucky ade mama kiah, =)
    alhamdulillah, hari ni Aira dah baik demam dah pun..

  2. Aku Bukan Bidadari Says:

    mama kiah sagt lar baik.. mami ka mama kiah nih??

  3. Anasfadilah Says:

    eina::tulah bace ur blog entry…syukur dah baik ek..heheh…musim demam ke apa sekarang ni

    tiara::mama kiah melayu..orang pendang…heheh..sib baik ada mama kiah..hehehe🙂

  4. Dils Says:

    haih.. samala ni.. ni dh 2 peket tisu baru abes. Baru pagi ok.

    Tekak rase mcm nk bwk kuar je. Tapi yg peliknye.. makan selera je. Time makan.. tadek la plak tekak tu rase sakit. Huhuhu.

    Allah still lagi kasik nikmat selera makan?

  5. KV Says:

    baik nya mama kiah. Baguih sungguh no!!
    Morang korang cepat sembuh dan cepat boleh jumpa ziyyad.;)

  6. oren Says:

    bestnya dpt pengasuh yg concern sebegitu..untung neh..

  7. Anasfadilah Says:

    dils::still can eat…good for u..me eat no taste la…aiyohh

    kak KV::amennn,semoaga kami cepat sembuh…sulah windu itu budak kecik ma

    kak oren::rejeki kami,ALhamdulillah..

    mati2 dia tak mau kasik bawak balik ruamh,akot jangkit..

  8. shafa Says:

    Semoga cepat sembuh Dila…Mst rindu sgt dekat Ziyyad nie..Tapi memang salute la dekat mama kiah tue..Dia concern betul laaa.. InsyaAllah sembuh dari demam.

  9. Kujie Says:

    itulah…kalau boleh jauhkan dr anak2…nak2 yg kecil mcm tu…dia org masih belum kuat antibodi nk lawan…

  10. Anasfadilah Says:

    shafa::rindu serindu rindunyaaa..heheh..terima kasih doa saya cepat sembuh🙂

    kak jie::dah dijauhkan pun,tapi lekat gak virus tu kat dia..nasib la tak teruk sangat macammaknye ni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: