::kesiyannnnn::

my work motivation has gone down the drain..

semuanya ke longkang..

………………………….

despite usaha kami berusaha mencegah Ziyyad dari terkena jangkitan virus selsema dan batuk dan demam

dengan mengkuarantin diri kami di dalam rumah sendiri dan mengasingkan anakanda di rumah pengasuh

balik petang semalam

mama kiah kata

“badan dia panas sikit ni..”

terima kasih kepada forehead thermometer yg di beri oleh Kak Yan

suhu Ziyyad hampir kepada 39 darjah celcius

jadi dgn segera kami memberikan Ziyyad ubat demam dan menempek cool fever dikepalanya

pukul 8pm baru kami pergi ke Hope Children Hospital lagi

ooohhh..memang cantik spital kanak-kanak ni…ada kolam ikan koi lagi.

(maaf gambar tade,semua dalam cam phone my dear asben)

Dr.Chuah kate tekak dia merah2 sikit,suhu turun dah to 37 darjah celcius (lucky us,cepat bagi ubat and letak cool fever tu..)

malamnya Ziyyad tido tak berapa lena,berpeluh-peluh badan dia…kesiyannnnnn

minum susu pun tak berapa nak lalu….isk isk isk kesiyannnnn

ditambah pula dengan mak ayah nye yang belum nak berapa sihat,maknye kepala weng pasal batuk bunyi “kong….kong…kong”…..isk isk iskk kesiyannnnn

(orang di dalam rumah ini di sampuk syaitan agaknye..)

la ni tekak duk perit,ngengkong duk gatai,kepala duk pusin

nak kerje lagi?

saya pikir la nanti,InsyaAllah tahun ni dapat la jawapan.

p/s:: madu tiga

Picturesssss

::Children Hope Hospital…memang cantik,ada kolam ikan koi lagi,nal pi bilik doktor kena naik jambatan dulu..::

::Dr.Chuah one of the paed kat situ…ramai paed kat sini…::

::dalam pada duk demam tu,Ziyyad nak meniarap,berjaya semalam, tapi saya tak dan nak amek gambar,kesiann Ziyyad kepenatan nak tunjuk skil 3 point turn dia,tertidur atas couch…hehehe..

11 Responses to “::kesiyannnnn::”

  1. Aku Bukan Bidadari Says:

    uhhh..ziyyad demam eh.. semoga cepat sembuh, mama, ayah,and ziyyad..

  2. Anasfadilah Says:

    tiara::kita rancang aje kan,dah Allah nak bagi,terima sajalah

  3. oren Says:

    sian dia yer..

    jgn lupa makan ubat noo..

    sejak2 ada anak2 kecik nih, kaka cuba tahan diri dari mkn ubat..sbb kalo mkn ubat, kepala wang-weng, nanti takde sapa nak tgk2an depa..lagi kesian..kalo nak makan ubat jugak, amik mc, rehat kat umah..anak2 hantar ke nurseri..bila dah lama2, jd immune..demam pun, makan panadol saja..ubat batuk ka, selsema ka, biaq kering sendiri..

    semoga cepat sembuh..

  4. Anasfadilah Says:

    kak oren::tulah kak oren,ingat takmo makan ubat batuk dah semalam,tapi kene makan gak…kalau tak batuk tu bukan bunyi kong…kong..kong…tak tau la bunyi apa nak kuar,nasib ayah dia semalm ok,batuk pun dah redha sikit…dialah jaga lebih sikit smalam..

    kepala duk weng lagi ni

  5. supermummy Says:

    ala siannya ziyyad..get well soon..tapi saya teramat2 faham diri sendiri tak sihat dan anak pun tak sihat..isk..mcm saya pulak, anak sungguh la cerewet bila tak sihat..

  6. MIK'YAL Says:

    hurm..bila dh ada anak ni..klu dia saket ja mesti kita cuak kan.camna la saya nnt. resau gak memikirkan mampu ke nk jd gud parents..*wondering*

    btw, hope ziyyad get well soon.amin.

  7. Anasfadilah Says:

    supermummy::husayn cerewet ek..hehhe…Ziyyad esok dah besar,apa plak cerewetnye..

    mikyal::InsyAllah kita semua boleh jadi ibu bapa yg bai..

    thanks doakan Ziyyad

  8. taichee~@! Says:

    Dear Dila,

    Ni semua sedikit ujian Allah utk kamu berdua (ziyaad kecik, ni Dia uji mak apak nya)

    Sabarlah k? Kesian tgk korang. tgk ziyaad laaaagiii kesian. tak sampei hati lak tgk dia camtu..rindu plak nak tgk dia.

    ada hint satu lagi.

    Cuba korang amik Redoxon C yg soluble tu? sbb kaknaz amik tu je bila badan dah teruk panas. pastu minum air bebanyak. elakkan makan benda2 panas spt cili. Pastu, nak makan ubat ke, nak amik Vit C ke, nak minum ke apa semua baca selawat dan niat nak sembuh cepat.

    InsyaAllah, dgn izinNya sembuhla.

  9. cleo weiland Says:

    I know the baby is sick but he still looks SO cute. How do babies do that? Look cute all the time? Skill aper tu yang digunakan?😛

    Hope he gets well soon.

    PS: He's so cute! Have I said that already? CUTE!!

  10. tenken Says:

    jangan risau sangat..budak bila nak dapat satu kebolehan memang akan demam atau sakit..nak merangkak demam..nak tumbuh gigi demam..nak bercakap demam..perkara biasa tu…

  11. Anasfadilah Says:

    kak naz::yep,rasa nak memang nak beli redoxon C tu…hehehe…untuk menjaga kesihatan kami ni..thanks for the doa ye..

    cik tim::skill tu babies je boleh buat..hehehhe🙂

    tenken::ada dengar gak orang kata gitu..tatau la mana saintifik nyer benda-benda ni….ye kan ajelah…hahaha (seb baik perkara biasa…:) )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: