::brag::

terbaca entry ni kat blog ucle Effs..pasal boys will be boys

saya tahu dalam dunia blog ni pun ada orang suka brag atau menunjuk-nunjuk dengan bangga

i have this i have that,u have?

seriyes saya kata,kalau nak menunjuk cakap aje,tulis statement kat bawah gambar yang nak ditunjuk itu dan kata..”memang i nak menunjuk pun,so?”

apa beza menunjuk dan menunjuk-nunjuk

menunjuk= nak bagitau sesuatu

menunjuk-nunjuk = saje menayang

rujukan:kamus EFS

biasa orang akan paham hanya yang menunujuk-nunjuk ni barang mahal,yg tak semua orang boleh beli dan miliki,tak mampu la orang kata..barang2 high end,macam kereta Bugatti Veyron ke apa kan..

kalau orang menunjukkan barang tidak high end,secara automatik orang tak akan kata dia menunjuk-nunjuk…

betul tak?

orang mesti kata punye

“uii mahal nye keta dia,dia pakai BMW 10 series..”

kalau korang pergi jalan-jalan naik kete ke moto ke jalan kaki ke,nampak keta mahal mesti berkata-kata kan?

kalau pakai kereta kenari,ada orang teruja nak berkata-kata? (unless kete di makeup hodoh,memang kene kata la kan…hahaha)

korang paham tak?

jadi kalau korang dah tayang gambar-gambar kat blog,maknanya memang nak tunjuk kat orang lah kan?

kan?kan?kan?

ada baiknye tak perlu letak gambar kat blog,selamat dari passing judgement orang.

betul tak?

orang nak kata,nak wat camana..hahahah

p/s::tade gambar tak menarik la,orang tak puji i… (ROTFL!)

p/p/s::macam mami jarum,sinsing lengan nak capai lauk kat kenduri,bila sinsing nampak la segala emas berurat-urat tu..

6 Responses to “::brag::”

  1. oren Says:

    letak gambar utk menguatkan cerita..

    tp gambar boleh mendeskripikasikan segalanya..tu yg mahal..

    lagipun, blog kita..kita punya sukalah..muahahha…

  2. Anonymous Says:

    makcik,

    cek ur nuffnang..then tolong emel pada aku bole?aku nak tau cane la ada "stalker" terlepas kat blog aku ni!!takut dia folo lalu blog2 yg penah komen kat blog lama aku tu..

    i rimas tau!!

    tolong ye🙂

    yg benar,

    makcik yg pemalu

  3. Arin Says:

    kadang2 tade intention nak brag..dah tuh cara kehidupan dia..cuma setiap manusia lain peel lain background..mebi lain cara dia memberitahu sesuatu pada dunia..and plus blog is his/her personal view and tampat meluahkan segala nya..

  4. NadiahKhair Says:

    adussssss…pedas sunggoh. mak terasa…😀 pas nih kene kurang2kan gambo. tapi nanti org kate kite tipu lak. camno?😀

  5. Anasfadilah Says:

    nad::saya pun ada gak menunjuk…hahaha…blog kita,kita punya suka lah kan?hahaha!

  6. Dils Says:

    Hahaha.. well. I was thinking about the same thing. Blog kite, kite punyer suke. I like a story to accompany that pictures.

    Tapi kalau tak suke baca or macam bosan asik tengok barang je (gamba baby at least baby cumil, huhuh), then don't have to frequent that blog. Senang je.

    Yang tak best tu bile die orang kutuk lesser brand je la yang kite mungkin buat. Huhu. Ah well, kite buat jugak ye

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: