::anak dah pandai ape?::

tajuk diatas antara soalan-soalan yg saya sama ada malas/menyampah nak jawab..

bukan tak mo jawab tapi malas la..

antara soalan-soalan yg malas/menyampah nak jawab ialah (sepanjang 25 tahun kehidupan di dunia ini )

1. berapa dapat UPSR/PMR/SPM?

lucky me,i do well in upsr and pmr..tapi hampeh masa spm,saya tak boleh belajar kat SBP,peer pressure,siang malam pagi petang asek belajar je..ceh!no fun.

2.keje apa sekarang?

kalau soklan ni di tanya kepada En.Suami,sahih dia jawab,tukang sapu,takpun cuci tingkap bangunan…hahaha

3.gaji bape?

eh..sibuk plak tanya,apa nak tolong kira kan cukai ke…hahahah

4.anak dah pandai apa?

kalau ikut saja nak kacau orang,saya jawab “kalau setakat soalan trigono tu memang dia boleh jawab,ni tengah belajar buat janajang geometri plak ni…” hahaha…sure i have a blast tengok muka makcik2 ni tercenngang-cengang…hahahaha!

tapi saya baik dan hormat orang tua,jadi tak jawab macam tu,saya jawab…”biasa-biasa aje,yg budak 4 bulan boleh buat…” dah..senang..takyah cite banyak.

5. bila Ziyyad nak ada adik?

sabaq la ceq,yg hak ni pun tak tau jalan lagi,nak adik pa dia….hahahah

ok la ,enough pasal soalan cepu cemas ni

hari minggu Ziyyad pegi kenduri,ni lah first time Ziyyad pi kenduri,alasan saya takmo bawa Ziyyad ke kenduri ialah

1. Panas
2. Panas
3. Panas

hahahaha (pasal saya pun tak suka panas…hahahahhuhhuhuhu)

jadi Ziyyad dah besar sikit,dan babah dia dah beli kipas klip kat stroller,jadi ok sikit pakcik kecik ni nak pi kenduri…

kenduri ni depa buat kat setia pearl island clubhouse..ada baby pi tempat macam ni ok sikit,tak panas sangat..


aktiviti buli Ziyyad…hahahaha..tadelah,saya tak buli dia, Ziyyad yg tengok saya makan..hehehe

nampak tak kipas klip Ziyyad tu,kaler pink En.Suami belikan…hahaha! balik umah baru terperasan kipaih keler pink..kehkehkeh..

hari ahad,kami try makan kat old white coffea punya kedai,baru buka kat bayan baru ni..kat Kl asek penuh je kedai ni,boring la…

jadi kami try makan roti bakar,nasi lemak and nasi ayam chiken chop…ok lah.. (pasal memang lapar,jadi memang sedap ajelah bedal..hehehe)

dari 5 bintang saya bagi tiga..enviroment ok,suasan nyaman dan sejuk (tak panas ye..hahaha), makan ok lah,nak kata sedap terlampau,tak pulak..ok lah…nak makan sambil rileks-rileks kan…hehehe

oleh kerana pakcik di atas ini tidak boleh makan lagi,jadi dia geget bugsy dia,mama long yg beli bugsy ni..hehehe

bukan takat geget,ntah apa pakcik ni duk pulas kaki-kaki bugsy ni..haha.kadang-kadang siap bebel sorang-sorang ngan bugsy…hahaha..

p/s::orang bertanya,kita jawab baik-baik dah la ye….yg lain simpan hati je…hahahampeh! hati org nak kena jaga tau..

5 Responses to “::anak dah pandai ape?::”

  1. KV Says:

    kipas ziyyad sama kaler ngan kipas dina la. Hihi

  2. Elyn Says:

    hihi aritu pun seb baik i x amik kipas kaler pink…. cantik tau!!!! ala budak kicik yg pakai apa nk heran ngan kaler kan!!!! kot2 mak die yg pakai time tgh panes ekekekek

  3. Anasfadilah Says:

    kak KV::dina oklah pink…hehehe

    kak elyn::tulah..maknye pun tumpang sekaki…hahahah!

  4. Dils Says:

    oh…

    Maybe those questions are just ice breakers. They go like " what the hell am I gonna say to this person" so the most obvious questions arise.

  5. arin Says:

    pakai kan rompers..tak panas..🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: