::tikus baiki paip::

hahahah..

tadelah,bukan tikus baiki paip..

En.Suami yg baiki paip..

mostly kat rumah kami,beliau yg pasang paip singki toilet,dapur semua

handyman En.Suami ni

semalam,on the way balik,En.Suami ask me to stop sat kat umah ayah,suh amek spannar kakak tua

eh…halooo, masa form 3 KH saya dapat A ok (KH= kemahiran hidup)

on the phone

En.Suami:: sayang tau ka yg mana satu?

saya :: eh…tau la..ingat orang tak tau ke..describe sikit

En.Suami:: pemegang dia kaler merah,boleh kembang boleh kuncup…mata dia tu macam paruh burung kakak tua

saya ::yg spannar boleh laras tu ke (ecewawawawahh macam tau aje kan)

En.Suami:: bukan yg tu…macam playar tu pemegang dia

saya ::ohhh…yg muncung tirus tu ek

En.Suami:: bukan…takpelah,sayang balik dulu,abang pi amek

saya :: orang dah ada depan umah ayah niiiii…(tak puas hati,org underestimate kebolehan.) dila rasa tau la yg mana satu.nanti dila bawak balik

En.Suami:: ok

saya jumpe lah…hantar mms nak make sure betul,ntah macam mana mms function saya tengong bengong semalam…

sekali balik je umah…En.Suami hantam gelak kan saya…

dia kata

“itu bukan yg abg minta…tu cutter la sayang”

dalam hati kata

“rupe dah macam burung kakak tua dah…bukan ek…”

saya rasa tak best sangat lepas tu

saya rasa macam fail paper KH

emmm…..

down gileeeee!

wvwv#$jj*&*(($($@#@#@!

saya gagal kali ini…

p/s:: suami saya boleh baiki paip,bertukang,berkebun,memasak,basuh kain…serba boleh..satu je tak boleh…basuk berak Ziyyad…hahahaha! 🙂 (En.Suami jgn marah…i lap u!oxoxoxox)

Advertisements

10 Responses to “::tikus baiki paip::”

  1. supermummy Says:

    haha..lawak..eh suami saya pon suka nak cari alasan malas cuci berak husayn..tapi saya paksa juga..kalau saya suruh dia basuh berak husayn depan parents saya, pasti dia buat..nak tunjuk rajin la tu..haha

  2. noorina Says:

    hahah sama la kita.. en husband jugak mmg sentiasa mengelat kalau suh basuh berak.. tp takpe, kitorang trade skills.. dia takmo basuh berak..saya buat.. saya taknak sedut hingus fatin.. dia kena buat..yekyek!

  3. Anas Iswari Says:

    oooo… tikus…!!!
    – tidoq luar mlm ni..
    – jaga ziyad sampai pagi..
    – tukaq paip sekali..
    – yg pasai BERAK tu,lu pikir la sendiri..

  4. Anasfadilah Says:

    en.Suami::wek wek wek!

  5. taichee~@! Says:

    Emm..

    Adik.
    Saya teringin nak makan makanan kamu masak.

    Tak kesah la masak sempoi cemana pon.

    Saya teringin. Mohon pertinbangan dan kelulusan pihak adik dan suaminya. Lain kali, saya datang, saya nak makan di rumah kamu saja.

    Sekian.

  6. Anasfadilah Says:

    i dont cook

    i dont want to smell like sambal belacan

    i want to be ever pretty and wangi all the time when asben at home

    sekian.

    hahahaha.

    p/s::i keep all the deliveries punya no. at bay. so tepon saja,makan kat umah…huahuahauhaua!

  7. Elyn Says:

    hihihih kantai gak ngan encek suami…. tp apa2 pun i puji coz die handyman….. but tu u sian, fail KH plak this time ekekekekek

  8. Anas Iswari Says:

    Mama Long punya pasai…
    nak makan apa cakap saja..
    satu Penang mamak bawak pusing…
    Tapi kat qumah, setakat masak 3 rasa je lah.. hehehe..

  9. Anasfadilah Says:

    En.Suami::abg…shhh..jgn bagitau rahsia 3 rasa kita…hahaha

    kaknaz,ye kami masak 3 rasa aje..lalala

  10. taichee~@! Says:

    ah. tak kira.

    Nak makan kat umah je.Tak kesah la kamu dorang masak megi je pon.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: