::1/1/09::

tis is the first camping for Ziyyad.

yang kat Sedim,Kulim Kedah tu lah…

sebelum masuk hutan,pakcik kecik aka putera mahkota kena pakai mosquito patch supaya tak di gigit nyamuk jahat.

hendak bercamping harus la ada khemah,ini khemah beli kat Giant,pasal tent lama En.Suami dia punya pancang and pole sudah yelek..

of course la camping kena ada berbeque ye..silalah lihat kerajinan ketakhinggaan oleh saya dan En.Suami…hahah

acara mandi manda juga harus…nama pun camping kat Sungai kan..tapi air dia,MasyaAllah!punye sejut..

Ziyyad kami tak rendam,takut tak tertahan kesujukan…(mak dia pun sejuk tak ingat,nak rendam baby lagi pulak)

Ziyyad kerekot kan kaki dia,pasal sejuk tak tahan

putera mahkota kenalah duduk atas throne kan..

oleh kerana selesa amat duduk dalam throne siap kipas la toys la,putera mahkota layan tido dalam khemah…hahaha

 

sementelah putera mahkota tido,bunda dan ayahanda layan makannnnn!

we had fun…seriously…tak la asyik gi shopping complex je bila cuti-cuti macam ni

jangan tanya kenapa En.Suami nganga macam tu..

kami bercadang tahun ni nak penuhkan kalendar dengan cuti-cuti malaysia,InsyaAllah..

dan tak sabar tunggu hujung bulan ni hendak ke Cameron highland!

p/s::if only ada Weasley’s tent dalam Harry Potter kan ke bagus

13 Responses to “::1/1/09::”

  1. hafiy punya mak Says:

    saya mengantuk. saya mengantuk. saya mengantuk.

    ahahahahha.

    sungguh off topic sekali tapi tak dapat cocentret la sebab ngantuk sangat ni.

    tapi macam best je. bilakah kami dapat cuti2 mesia nih.

  2. Anasfadilah Says:

    serawak banyak tempat apa nak jalan-jalan..

    sabah berjiran lagi..

    pi la sabah…best wooo banyak pulau cantik2

  3. Arin Says:

    hanum kalau di lepaskan dalam ayo tuh sure taknak naik nye..dia ratu air..adik dia ratu tido…

  4. Mrs.R @ Emi Says:

    WAH SERONOTNYA…EMILY SGT JELES KT AWAK LA ZIYYAD *BWEKKK*

    P/S:PART KAKI MENGEREKOT TUH SAMA MCM EMILY..KAKI EMILY SELALU SEJUK MCM KULIT FROGGIE..HAHAHA

  5. ibu rayyan Says:

    salam dilla..
    first time komen nih..hehe
    sonoknya tengok ziyyad tido dlm kemah tu..mcm aman damai jek..hehe

    btw..i link urs to mine ya
    suka baca blog awak..
    best..hehe

  6. MIK'YAL Says:

    wah besh nya p camping..cute ja pakcik kecik tu bersemayam atas tahta ijau itu🙂

  7. eiNa Says:

    ayaq kat sungai sedim mmg sejukkk… teketaq2 laa tengahari pun..
    err.. kaki Aira pun suka ghekott cam tuu..

  8. Anasfadilah Says:

    kak arin::Ziyyad memang suka air,tapi air sungai tu hamat la sejuknye..

    emily::ajaklah mama awak berkelah…seronok wooo!

    ibu rayyan::tulah…aman je kan..mama dia yg jeles setiap kali Ziyyad tiodo…hahaha

    mikyal::jgn tak tau,pakcik kecik ni melasak sebenarnye duk dalam tahta hijau tu..hahaha..

    eina::kami berendam pagi pukul 10 macam tu…humang aih…sejuk sangattttt!

  9. Elyn Says:

    seronot tgk ziyyad nyer kaki mengerengkot hahahah lawak…

    dilla nape x add ym lai…. kata nk tau pasai chalet tu…

  10. mummy_adam Says:

    baik nyer ziyyad tido dalam tent tu.. good boy betul.. kecik2 dah dapat p camping.. syok tue..

  11. Lan0stZz Says:

    intel kah? saya dulu sungai sedim siap terjun dari tebing tinggi tu masuk kawah dalam and biar hanyut sampai ke hujung sungai. mmg heaven🙂

  12. Anasfadilah Says:

    kak elyn::saya tadek ym la kak elyn…huhuhu

    mummy adam:: dia tido je,kitaorg layan makan..hehehe..sebelum tido tu merengek jugak pasal ngantuk sangat..

    lanotstzz::harap keje di intel tapi tak layak pon…hehehhe..ingin juge terjun,tapi ayaq deras sangat…tatot laa gegegege

  13. adam Says:

    pas ni jemput2 lah mai sedim lagi.. bukan sekdar mandi sungai jer.. banyak lagi benda boleh dibuat di sedim ni.. antaranya,…checkout my blog..klik link

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: