::Phewwww!::

yesterday was such an adrenaline rush..

interview secara informal di lobby hotel E adalah sangat menarik..

kerana Encik H membawa saya menaiki tingkat 9 untuk melihat dimanakah sebenarnya lab ini akan dibuka

dan in return saya menunjukkan area rumah saya kepada Encik H kerana dia menanyakan di mana rumah saya..

kagum bukan? 

rupa-rupanya dari hotel E saya boleh nampak rumah saya…hahaha

oppurtunity turun naik lif itu saya gunakan sebaik mungkin,bertanya mengenai sama ada jawatan ini tetap atau kontrak..dan bertanya macam-macam lagi

dan Encik H adalah CTO yang amat ramah,dan dia melayan staff nye macam keluarga

saya juga berphone interview dengan Chief Molecular Biologist nye..CTO yang phone kan untuk saya

dan apa yang saya dengar sepanjang interview ini adalah

“good,good.good, very good”

dan CTO bertanya sama ada saya mempunya anak

dan dengan bangga saya kata

“yes,i have 5 month old son”

dan CTO kata

“good,good”

dan antara kata-kata yang buat saya tersenyum hari semalam ialah

“referring to your resume here,i would like to confirm you right away,but i have to ask Encik A first, i think he will agree with me”

i smile as wide as i can….dalam hati…

keadaan sebenarnye i remain calm and collected,tapi sebenarnye rasa macam nak terjun pool hotel tu…hahaha

as the interview end,saya cakap pada CTO

“thank you for the oppurtinity and your time,hopefully i’ll meet you again” (gilaa lah ayat buku tu…tips for good interview…hahaha)

and CTO said

“No..we hope to meet you again if u decided to work with us”

ok…truthfully saya rasa saya dah mati dan sampai ke syurga….hahaha..

InsyaAllah saya dapat kerje ini,InsyaAllah gaji akan bertambah,InsyaAllah dapat buat MsC. juga,InsyaAllah kehidupan saya bersama En.Suami dan pakcik kecik akan dipermudahkan lagi…amennnn.

dan berita gembira lagi ialah

saya dah book reservation di Bala’s Holiday Chalet kat Cameron highland tis coming CNY!wehoooo!

saya tahu ni dari kak Elyn

kak elyn nak tanya lah..sejuk tak malam-malam…pasal nak bawak baju yg seswai untuk Ziyyad la..thank ye kak elyn

p/s::sebelum saya pergi interview semalam saya baca blog cik kak ni..she really boost up my confidence semalam.walaupun spoken english saya suck lebih-lebih lagi kalau gelabah!hahaha

p/p/s::siap ada counter offer untuk gaji lagi…saya tak pernah hadapi saat macam ni,maaf kalau saya terlebih teruja.🙂

10 Responses to “::Phewwww!::”

  1. Aku Bukan Bidadari Says:

    Tahniah!!! mesti celebrate ngan ziyyad..

  2. Dils Says:

    Yeay! Congrats!

    Well… cngrats nanti akan diucapkan bile dah dapat offer letter! Congrats official pulak.

    Bala's Chalet. Daymn! Jelesnyeeee. Dila, kite baru nak pi taw! My sis cakap memang lawa and best. And taste their scones!

    Tapi husband kena pegi Labuan. Gah! Slalu aje kena pegi outstation time cuti lama2. Memang emoism tul.

    Huhu. Imagine kalo I jadi gi, meet you there and your pakcik kecik. Huhuhuhu.

  3. MIK'YAL Says:

    tahniah..99%mmg confirm la tu dpt new job.rezeki ziyyad tu ! best nya p holiday..daku hnya dok termangu kt sini tunggu hari nk meletup aja :p

  4. KV Says:

    tahniah!!!!
    bawak baju sejuk utk pakcik kecik tu. Now musim sejuk lg (hujan). Stokin, glove bagai. Hehe

  5. eiNa Says:

    congrats!!! alhamdulillah… rezeki tahun baru…

  6. Mrs.R @ Emi Says:

    yeay!nnt jgn lupe belanja saya~~

    yg benar
    emily
    *hihihi*

    Alhamdulillah..rezeki tahun baru
    yg benar
    mama emily

  7. Anasfadilah Says:

    tiara::harus di celebrate dgn Ziyyad

    dils::kalau ur asben tak pegi labuan,mesti jumpe kita kan…hahaha..takpe ada rezeki lain tu nanti

    mikyal::lepas ni boleh jalanjalan ngan omey plak…🙂

    kak kv::musim hujan ke…nampaknye kena bawa baju tebal sikit untuk pakcik kecik tu..thanks bagi info.

    eina::terima kasih doa semalam…hehehe🙂

  8. suryati Says:

    Alhamdullilah, great start for 2009.

  9. Ms. TaroAthirah Says:

    happy for u🙂

    ps:: saya juga hepi sebab duit baru masuk pagi tadi.weeeeee

  10. Elyn Says:

    dilla sila bawa bj tebal tuk ziyyad… i pun x thn sejuk time mlm ni plak si kecik tu!!!

    btw hubby i pun suh book chalet tuk for CNY holiday…. hiks mana tau leh jumpe u kan!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: