::thank you for stating the obvious::

semalam seorang kawan sekerja menegur saya

“kak erni mengandung lagi ke?”

dang u womannn!

dengan nada sarkastik saya kata

“ye…lagi satu…”

sambil baca paper

kemudian dia bisik-bisik dengan seorang lagi kenalan..

“eh…rasanye…tak kot”

ehhh helllo….aku kat sini ok…boleh dengar..

saya jawab baik-baik..

“ini perut tak turun lagi…lepas bersalin tak kempis…ada reti”

lepas tu malas nak baca paper, and luckily En.Suami dah sampai…blah terus balik rumah

dalam kereta saya mengadu

“abanggggg…ada orang kata dila mengandung…”

En.Suami yg budiman pun berkata

“siapa kata macam tu,meh abang ganyang mulut dia…sayang mana mengandung,sayang gemuk je..”

harus rasa nak tergelak ke rasa nak marah kedengan suami ku nan seorang ini

En.Suami tambah

“nanti abang buat tshirt tulis ‘saya gemuk bukan mengandung..’..”

saya terus rasa tak mau makan ok!

p/s::saya tak gemuk,saya boncit..ye saya mengaku…

p/p/s::its time…🙂

19 Responses to “::thank you for stating the obvious::”

  1. Aku Bukan Bidadari Says:

    DIlla..x per sabar..
    tiara pun penah kena cmtuh, teruk kan.. lepas tu terus ari2 pakai corset dtg opis.. hi hi hi..

    sabar.. nnti setaun mesti badan kita bck to normal, kalo DILLA operate kan.. jgn minum ais selama 2 tahun.. (sanggup??)

  2. MIK'YAL Says:

    sungguh kiut entri ini . yg bertnya tu pun..agak tak relevan soklan nya sb ziyyad br 5 months.tkpa dila, tis is to motivate u to move it,move it & get in shape.chaiyok!

  3. Anasfadilah Says:

    tiara::minum ais tu yang payah tu…teh ais lagi woo…wah harus la tak boleh minum pasnii!

    mikyal::perut boncit ni aje yag tak kiut…wawawawawa

  4. Dils Says:

    huhuhu… kelaka la. Tapi tak patut die tanye soalan tu. Hahaha..

    Pernah jugak lg sikit nk tanye kat ade 1 kazen ni. Terkezut tgk die masa kenduri. Very biggie. Ingatkan pregnant, tanye kazen 1 lagi… skali tidak. Huhuhu. Kalo dah tanye, mesti dedua skali malu.

  5. Elyn Says:

    hihihi lawak pun ade….. pasal i pun penah gak kene….. siap tye i dh bape bln. so i jwb dh 3 bln hahahaha

    mau terkujat beruk org yg dgr tu pasai cpt sgt i preg…. plak tu wafiq br 4 bln….. hihihi padan muke org tu asik duk belek body org…

    sendiri mau paham la org baru lps bersalin, so mende muncit ni mesti la NORMAL kan!!!!!

  6. eiNa Says:

    bab perut muncit tu mmg tak dapat dinafikann.. memula leh la POSA ais.. tapi sejak2 kebelakangan tak control ais nih.. munciitt nya tak dapat dibendung..😦
    nak pakai korset.. ketat laa tiara.. xselesa plak rase..

  7. Anasfadilah Says:

    dils::the key is to pandai jawab bila berdepan soaln gini.biar lah sarkastik pun..hahaha

    kak elyn::gila tensen kan..

    eina::tulah,ada korset gak,tapi korset pun tak muat,camamno…tiara memang hebat..serius..

  8. mama-qaisara Says:

    sya yg normal ni pn perut tak turun..ada org tegur kate sya salah cara berpantang..huhu sedihnye..😦

  9. Anasfadilah Says:

    mama qaisara::org mengandung perut kurang elastik…hehehe

  10. Aku Bukan Bidadari Says:

    Dilla and all..pakai korset ari2..kadang2 bila nk terkencing tu..hah tuhan jer yg tau seksa..
    .. nk bukak tu sikit punya susah..
    hi hi hi shh ini rahsia..

    dilla, ais tu mmg perut akan buncit..org x beranak pun kalo minum ais perut muncit.. cuba kurangkan ais… tapi tuh lah ais sedap kan??

    kat opis ni depa x tau tiara pakai korset.. jalan pun terkepit2 sbb korset panjang smpai peha.. hahahaha..

    lepas bersalin byk alignment lari..amik masa nk perbetuikan..
    mcm yg 2 bijik ni..rs lembek semacam.. rs nk pakai salotape lekat..bagi tegang!!

  11. Anasfadilah Says:

    tiara::haha..pakai selotape..hahaha…tiara pakai corset ape ek..nak gak cube…supaya ramping macam tiara juge:)

  12. Aku Bukan Bidadari Says:

    Dilla.. tiara beli avon,scarlet, ngan triumph.. tapi yg ketiga2 ni sgt selesa pakai AVON punya..

    pi cari katalog avon skrang..makesure amik yg panjang tau smpai peha..

  13. eiNa Says:

    berapa rega? ehh yang dua bijik tu macamana nak kasi alignment betul tiara?

  14. babyelle Says:

    hehe.. lawak la dila… mm.. yg aku ni preggy lbey beso dr classmate aku.. xde org prasan.. My classmate tu preggy less 2-3 weeks dr aku, siap dh pki maternity dress+shuz… Huhu.. yg aku ni sape pon tatawu… xpe, low profile.. hehe… Dila, ask la encik suami suh anta Marie France Bodyline ke… Hekhekhek… Encik suami sayang wife x? ;p

  15. Dong_Sanchai Says:

    kalu operate mmg lambat sikit kan nk ilang .. ada member tu macam2 dimakannye utk dalaman

  16. Jie Says:

    kak jie punnnnnnnnnnnnn…huwaaa…
    tapi anak2 dah besar pun
    tak fikir sgt lagi …heheheh
    sedapkan diri sendiri

  17. mami hafiy Says:

    biar buncit asal sihat!

    (saya buncit juga tapi sihat dan cantik)

  18. mami hafiy Says:

    biar buncit asal sihat!

    (saya buncit juga tapi sihat dan cantik)

  19. Inna Says:

    Uik…..saya mengalami benda yg sama mcm awak…pregnant???!!… terrornya dah peknan lagi…mmg la *#&*$&*@&$ punye org….operate mmg la mcm tue….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: