*sarkas*

tak tahu kenapa,sama ada mereka ni ignorant tahap dewa atau memang super ignorantes..hahaha

boleh tak…

ada seorang lelaki (saya assume dia bapa) tengah menunggang moto

sebelah tangan pegang handle motor,sebelah tangan pegang baby

apakahh?

kamu ingat ni sarkas ke?

kamu ingat anak kamu prop sarkas ke?

kamu ingat kamu badut la,kelakar sangat bawa anak kamu macam tu?

sengal ek kamu ni

jalan kampung?

takde maknenye..jalan tu dah sibuk,dengan van kilang,dengan kereta ualng alik lalu shortcut bawah jambatan tu

tak pakai helmet satu hal..

sengalistik betul la kamu ni

susah aje mak baby tu mengandungkan 9 bulan,terboyot-boyot bawak kehulur kehilir

kaki bengkak,sakit belakang,muntah semua

nak bersalin satu hal

gila sengal ok mamat aka ayah baby tu

alsan kamu apa?

“dah biasa macam ni,tak jadi ape pun..”

a’ah la mangkuk…belum jadi lagi,esok-esok dah jadi baru la termonyeh-monyeh nak betulkan kesilapan…anak dah cedera parah ke,koma ke,mati ke..baru la

“maafkan bapakkk!anakkuuu!”

sory la mat, lu punya salah apesal anak jadi mangsa

p/s::erniemo..alasan? “hormon..”

8 Responses to “*sarkas*”

  1. Obefiend Says:

    ignoramus

    atau

    ingrates

    tu baru ayat yang betul. terima kasih. teacher effi is back in session tomorrow

    anyway

    child endangerment law kena ada kat malaysia. that way tak ada nak ambil mudah keselamatan anak. contohnya kalau jadi macam kes Nurin mak bapak boleh dipersalahkan pasal biarkan kanak2 bawah umur left the house unattended. same goes to rear seatbelt dalam kenderaan

    kita mampu mengubahnya

    p/s: plan nak ada 2 anak je.so boleh pakai kancil sampai tua kutuk. cheapskate!

  2. zureen @ mama Says:

    Salam perkenalan..zureen pun rasa kadang2 sesetengah parents yg bawa motor biarkan anak kecik berdiri dlm raga depan..bahaya tu..kalau break mengejut kan bahaya jadinya..

  3. ms ct Says:

    salam………situasi ni biasa kalau kat kampung……maybe orang rasa selamat…tapi bila dah jadi baru nak beringat….

  4. Anasfadilah Says:

    uncle effs::

    kancil?tukar viva la better,jangan cheapskate terlampau…hahaha

    zureen::

    tu lagi satu aksi sarkas berani mati namanya

    ms ct::

    ada satu kampung masa saya praktikal,anak dia meninggal pasal ayah dia brek motor anak melayang langgar tiang…

  5. Anonymous Says:

    ya ayah tuh salah.. tapi…

    mungkin… anak nya meragam tak hengat berguling-guling minta di bawa jalan-jalan naik motor… kerana kasih kan anak, dia lupa permintaan anak itu bakal membawa bahaya…

    mungkin… ayahnya tak mampu nak adakan kereta, hanya motor saja tahap kemampuan untuk di bawa anak ke sana ke mari..

    mungkin… ibunya dah tak ada, jadi ayah menjadi single father. sapa lah yang boleh diharap untuk jaga anak nan seorang itu…

    mungkin…kalau ayahnya menggunakan kedua-dua tangan untuk pegang handle motor, anaknya akan jatuh di sebabkan tak de tangan nak pegang anak.

  6. Anasfadilah Says:

    cik/puan/tuan/puan/dsb anon::

    mungkin baby itu prop ayah nak kawen lain,jadi minah kilang disini teruja tengok dia bawak motor sambil pegang anak?

    mungkin kalau tade kete,tade moto,si ayah boleh jalan kaki saje ronda kampung,lebih sihat lebih selamat

    mungkin si ayah ialah kera sumbang tak bercampur jiran tetangga pasal tu tade sape nak jaga baby nan seorang itu

    saya rasa mungkin…

    si ayah memang sengalisitk dan ignoramus (thanks uncle effs for the awesome word)

  7. ibu rayyan Says:

    selain moto, satu lg kes yg x boleh tima dek akal ialah..bwk keta anak letak celah paha
    sakit ati betulla..(sori kalo ada yg buat)
    nnti brek mengejut, x pasal anak tu terantuk..hish xleh bygkan..
    barulah kuar ayat..'kalaula sy x letak dia kat celah paha sy, mesti x jd mcm ni..kalaula sy..asik2 kalau.
    sorila..emo jugak, tp mmg xleh tima la mk bapak yg biar anak dorg mcm gitu bila naik keta @ moto.

  8. Anasfadilah Says:

    ibu rayyan::

    keta dia ada airbag…hahaha..keta saya tade airbag..jadi saya tak buat lagu tu

    mungkin anak dia guling guling melalak nak duk celah peha mak apak dia,tu yang apak kesian,lantas letak celah peha..kan Cik Anon kan?

    kemalangan pada 50kmph pun boleh mendatangkan maut kalau dah sampai ajal

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: