*fish are fren not food*


hello saya Ziyyad..

ini first time mama bagi saya makan..

mama kata ini beras perang

tapi dalam gambar ni,baba yang suapkan saya

mula tu rasa pelik-pelik

tapi macam sedap pula

selama ni saya tengok aje mama and babah makan…banyak betul mereka makan (ehh..Ziyyad janganlah pecah rahsia mama makan banyak plak…ceh..)

mama kata nanti mama nak blend bubur and carrot kalau saya dah start makan banyak

mama kata,nenek dulu suka buat bubur+carrot kadang-kadang ada ayam

macam mama je yang nak makan…(Ziyyad…kamu ni tak pandai simpan rahsia la..)

saya tak sabar untuk makan lagi

padanlah orang dewasa suka makan🙂

kawan-kawan,mama korang bagi korang makan apa ek?share la ngan kita,supaya mama kita pun boleh rasa resepi mama korang plak

terma kasih ye🙂

yang benar
Ziyyad

mama p/s:

saya ingat nak beli Ziyyad feeding set ni…ada kat ikea..ada warna hitam plak lagi!wahh!sangat suka…why?pasal bip tu plastik,jadi senang nak wipe off sebarang comot yang Ziyyad,kalau bip kain keje asik nak mencuci jer kan….Umicik sponsor la satu,bukan mahal pun…kaler apa pun tak kisah…tapi jgn pink la,pasal Ziyyad yang nak guna…mamalong pun boleh gak belikan…lalalala hehehehe

16 Responses to “*fish are fren not food*”

  1. Mrs.R @ Emi Says:

    sy kan..sgt sedih..dh byk kali buat bubur utk emily tp die mcm xsuke*mungkin x sedap kot*mcm2 campo..carrot..kentang..ayam…bilis…nnt nk try lg la..
    so still mkn nestum nestle+nestle rusk…

  2. Elyn Says:

    wah ziyyad dh mkn…… x pe dilla memule ni bg je nestum… bg perut die biase ngan mknn yg mudah hadam…. nnt bile dh 1 mnth br try bg bubur nasi plak. i ade letak resepi cam marsha nyer.

    memule i bg wafiq mkn 1x sehari. pastu dh 2/3 weeks 2x. pastu skang die dh 7mnth br i bg 3x.

    tp lain2 menu la…. pagi mkn biskut, lunch bubur nasi, ptg nestum….. terkemut2 muke wafiq try mcm2 mknn…… buah pun kalo i mkn i bg die rase sikit2…. hihihi

    selamat mencuba!!!

  3. suryati Says:

    takleh share sgt resepi, psl Micah tak suka mkn homemade bubur. yg dia leh accept n suka those nestum tuh, so pelbagai jenis lar nestum we all try, for variety. for breakfast we all bg biskut rusk tuh or Heinz nyer breakfast cereal.

  4. Anasfadilah Says:

    emi ::

    mungkin dia masih rasa aneh kot..heheh…takpe pelan-pelan InsyaAllah..lambat laun makan la bubur+carrot+ayam…yummeh!

    kak elyn::

    tulah ingat,nak kasik perut dia biasa dengan makanan baru…dah lama sikit,baru tukar..

    wafiq badan dia geram betul la…rasa nak gigit boleh?

    suryati::

    the rusk biscuit…memang sejak turun temurun…rasa dia sedap…kadang-kadang curik makan adik punya dulu…hahaha

  5. BabyIbu Says:

    mula-mula ammar pun makan nestum..boleh try macam2 rasa..pastu bagi bubur..mula2 blended (bubur+kentang/carrot+ikan bilis)..sekarang dah tak yah blend sebab dah ada gigi..n dah start campur ayam..pastu boleh bg pisang/betik lenyek..telur jangan bagi..
    p/s: Ammar dah ada set katak tu..die suka cawannya..yang bip tu buat main..hehe

  6. Anonymous Says:

    ziyad, umicik tak de. dia p outstation

    yang benar,
    secretary umicik

  7. Anasfadilah Says:

    yana::set katak tu comel,ingat nak beli hari tu kaler hitam,tapi habis plak…hehehe

    cik anon::

    jgn tipu,umicik tengah beljar,mana ada outstation

  8. Elyn Says:

    pn dilla meh gigit i dulu la… i pun byk lemak cam wafiq ekekekekek

  9. Mrs.R @ Emi Says:

    hikhik..emily pon pakai set katak tu..tp bib die xpakai lg..bsaq n keraih..
    bila die nampak mamanye pegang bekas katak tu dia akan start wat aksi goyang2 bontot n telan2 air liur…hihihi…

  10. Arin Says:

    resepi lain : bayam + bubur nasik..blend gak le nasik + bayam tuh..

  11. Anasfadilah Says:

    kak elyn::gigt kak elyn?erkkk..emm..hahaha..

    emi::emily goyang-gotang…mesti cumil si mata bolat u buat gitu…heheh

    kak arin::tu nama dia resepi baby popeye,satu resepi sihat yg akan dicuba

  12. idajer Says:

    wah. saya x pernah tgk bib sebegitu rupa. canggih ok. mesti mau satu!hehe

  13. oren Says:

    bilis goreng (tanpa minyak)..tumbuk hancur dan bleh masukkan dlm moi kosong utk pelbagaikan lagi rasa..

  14. azzamoro Says:

    dila, nanti bile dah dpt share resepi jugak. sekarang saya bagi airyll nestle stage 1 – beras + bubur merah. ok n dah abeh pun sekotak. ptg ni nak try nestle stage 2 – beras + sayur sayuran.. heheh.. saya mau dia makan sayur, jgn jadik mcm papa dia yangt ak suke mkn sayur..:P

  15. Arin Says:

    dilot: resepi popeye tuh mmg best..nnt leh jadik cam popeye..kuat..anum kalau sebut popeye ader gaya..hehehhe..

  16. PadNani~~{@ Says:

    ziyyad dah stat mamam ye=)

    Hafiy stat mkn bubur nasi 5bln stengah..
    now, every day nani buatkan Hafiy bubur nasi + carrot @ potato @ ikan bilis @ bayam @ chicken @ fish..

    bayam n chicken Hafiy kurang suka..
    skrg dah tambah sukatan n kekerapan mkn (3 kali shari)..selang2 kan dgn bagi biscuits n fruits

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: