*kalau dah vain*

vain

hari ini saya bersarapan Fettucine Alfredo (or is it Alfredo Fettucine?)

ah tak kisah la…sama aje pun

i have perfected my Alfredo…yay untuk saya

::tak main la instant alfredo dalam tin ok…ini buat from scratch..cuma ni dinner semalam,tak habis…jadi saya buat bekal pagi tadi….lalalala..::

mat perancis kata…kalau makan pasta kena minum dengan wine.. (Fettucine Alfredo biasa pair up dengan Pinot Noir…blah la mat perancis…aku nak makan pasta dengan teh ais…)

harus ke minum wine?haram ok

mengikut kamus makan saya, punya suka la nak minum dengan apa..

::jadi saya makan fettucine saya dengan teh o strawberry…makan fetucine pun buat breakfast kan…mana lah perut tak buncit kan?kan?kan?…oh ye ni meja kerje saya…sentiasa kemas…hahaha…seriyes ni…sentiasa kemas::

saya kalau minum teh o boleh satu liter…betul tak tipu,pasal tu saya guna tumbler bukan mug.

oleh kerana hari ini hari vain saya

saya nak menunjuk barang opis saya

::ni namanya 2 hold punch…kat opis suka naa hilang benda penebuk ni..apa korang makan ke::

jadi saya bawak sendiri punya puncher, kasik nama atas dia…hahaha..

(puncher dari zaman universiti dulu…gila lama simpan..)

::ni stationaries saya…semua pen,gunting,gam,pemadam,liquid semua saya buh nama saya…ape korang ingat ni hak kerajaan ke…no way jose…ni hak persendirian,beli guna duit sendiri bukan peruntukan MOSTI ye..::

oklah…itu saja episod vain saya hari ini

p/s::pandai pinjam pandai pulangkan balik ok kawan-kawan🙂

7 Responses to “*kalau dah vain*”

  1. Ms. TaroAthirah Says:

    haah
    memang emo if ade org buat barang kita mcm barang sendiri

    macam buku teks org, tak penah nye nak conteng2 pakai pencil, highlight atau ketip hujung page sebagai penanda. tah mcam mana de sorang minah ni pinjam, lunyai dah buku teks java saya. siap highlight bermacam kaler lg. geram gile. tak ngaku plak tu, siap kate die dapat memang dah rupa gitu.

    tensen sngguh. belilaa buku sendiri kalo nak conteng2

  2. Aku Bukan Bidadari Says:

    dilla..isk terliur wohh… smlm pi mkn spageti bolog kat secret recipe mcm haram..rasa mcm diaorng msk ngan kaki jer…
    isk.. dilla..lenkali tiara balik penang nk pi umah dilla ar (tak malu org x ajak nk pi umah lak)

  3. Aku Bukan Bidadari Says:

    oooh..nk tmbah untuk posting kat bawah.. sumer org ada perasaan jeles tuh..it's good u know (speaking woh) .. sbb bila kita jeles kita berusaha keras utk capai matlamat tuh.. kan? kalo x leh capai kita renung bailk diri kita..sbb at the end kita sentiasa bersyukur ngan apa yg tuhan bagi..

    apa2 pun…teruskan memblog, tiara suka apa yg dilla tulis.. bukan nk puji (bukan dpt hadiah pun kalo puji dila) tp seyes.. kadang2 terkena gak kat batang hidugn tiara hi hi hi..

  4. Anasfadilah Says:

    tira::

    kawna kamu memang supersengalisitik,buat macam rete sendiri..

    tiara::

    mai la umah kami kalau singgah Penang na..kalau puji dapat spaghetti lagi baguih…kenyang perut suka hati

  5. eiNa Says:

    dilla mai la share resepi.. nampak mcm sedapp ja tuh..
    tiara, saya baru masak spagetti last weekend, abih seperiuk kami dua beranak makan(tolak Aira) la..

  6. kakLuna Says:

    haha akak teringat sorang kawan akak suka labelkan barang2 dia.

    dia pun pesan kalo nak label nama kene buh 'NI *nama tuanpunya* PUNYA' atau 'NI DIA PUNYA'. Sebab apa? Kalo buh 'NI AKU PUNYA' nnt kang sapa2 jumpa dan baca mesti ngaku dia yg punya.

    *err x lawak kan? kenangan 12 thn yg lalu..😛

  7. Kujie Says:

    ehhh…kak jie tak de apa nk tunjuk…piuk belanga ade la..hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: