*pregnancy*

saya tak pregnant lagi,cuma perut buncit jadi nampak macam pregnant..hahah

1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?

tak plan ape pun,memang menikah je terus nak dapat baby,first time preggie gugur,2nd time,Alhamdulillah..

2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?

boleh tak En.Suami nak letak nama anak Lebai Man?..kalau korang nak jadi emak lah kan apa le agaknye korang rasa

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?

Alhamdulilah,happy sangat..sebulan lepas gugur,bulan berikutnye mengandung semula..rezeki kami.. doktor tak advise sebenarnye cepat sangat..tapi pasal saya dah gatal meow-meow nak anak juge..wahahha

4. HOW OLD WERE YOU?

masa tu mengandung umur 25

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?

period tak mai..pehtu tergedik2 beli pregnancy test,pehtu confirm ngan doktor…

6. WHO DID YOU TELL FIRST?

En.Suami yang dapat tahu dulu…ate nye dia yg belikan pregnancy test kit tu kan

7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?

yup. senang nak prepare apa patut…

8. DUE DATE?

27.7.08

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?

jangan cerita la..tapi first trimester je,lepas tu ok

10. WHAT DID YOU CRAVE?

boleh tak makcik suka makan petai..tak pernah seumur hidup makan petai,time pregnant mengidam makan petai…nasib Ziyyad keluar wangi je,tak bau petai..hahaha

11. WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST?

3rd trimester irritated dengan semua benda boleh tak?

12. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD’S SEX?

Boy

13. DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX ?

tade lah..tak kisah pun..

14. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?

berpound-pound,hahahah

15. DID YOU HAVE A BABY SHOWER?

teringin nak ada,macam best je

17. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?

memang banyak complication la,dengan kurang darah la,Ziyyad nak keluar awal la,kena duk spital banyak kali,sakit tongking la..tak payah cerita la..

dah tu plak boleh deliver terlajak hari dari due date

18. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?

Pearl Maternity Hospital,pasal dekat dengan rumah,dan doktor perempuan…sape duk penang ni mesti kenal Dr.Rosita..

19. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?

sejam macam tu,makcik tade blood show semua..tak pernah rasa pun..InsyaAllah kalau mengandung lagi makcik nak beranak normal..makcik nak tahu macam mana rasa sakit semua tu..koman-koman acik korang ni ada gak pengalaman kan?

20. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?

En.Suami

21. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?

Dr la watch..hahah

22. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?

c-sect la…dah Ziyyad nak lemas dalam perut ni hah..ape lah Ziyyad..rilekkk aa

23. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?

harus nyahhh…kena la amek..orang nak c-sect tak amek drug gila ke hapenye,,separauh body je pun.the whole process acik sedar,siap tengok jam,bersembang dengan anesthetis (betul ke acik eja ni) lagi..

24. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?

3.25 kilos

25. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?

28.7.08,pukul 7.30 malam.orang sibuk maghrib,Ziyyad sibuk nangis. acik tengok jam korang..hahah

26. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?

Izzul Ziyyad bin Anas Iswari

27. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?

nak masuk 7 bulan dah pakcik kecik tu…malam semalam dari kul 1 am sampai 2.30 am tak mo tido..adoyaiii Ziyyad..kot ye nak belajar menonggeng pun,kat rumah mama kiah la esok pagi..hahaha

28. WOULD YOU DO IT AGAIN?

InsyaAllah,ada rezeki nak lagi..walalupun sakit segala,kuar masuk spital banyak kali…memang saya nak mengandung lagi

kalau tak kerana c-sect ni,tahun ni jugak mengandung lagi seorang…wahhh!cita-cita makkk!

sekarang mak-mak budak sekali,marilah menjawab tag

1) tiara
2)kak elyn
3)mama emily
4)yana mama ammar
5) mama qaisara
7) dong sancahi mama khayla (awat tak update blog..sibuk ek)
8)azza
9)jiji

p/s::ada tag lagi satu tak jawab lagi

4 Responses to “*pregnancy*”

  1. Ms. TaroAthirah Says:

    "…tapi pasal saya dah gatal meow-meow nak anak juge…"

    teringat jojo dulu yang gatai nak kawen. muahahaha

  2. Noor Hanisah Mohd Ishak Says:

    wah.
    ziyyad sama tarikh lahir dgn saya lah.
    ni yang sayang ziyyad lebih.
    huhu.

    saya. 28.7.1988

    btw, im ur silent reader.

  3. Aku Bukan Bidadari Says:

    Ayra pun bulan 7 wah wah wah..ramai kan bulan 7, ayra,wafiq n ziyad..sapa lagik eh? lepas ni buat bday party sesama larrr…

    kita wat kat hILTON..pehtu sapa nk datang kena bg 300 seorang hahahahaha ok tak? x yah bw hadiah.

  4. Anasfadilah Says:

    micik : meowww meoww..rindu la kat Jojo yang sama gatal dgn tuan dia..bwahahaha

    Noor Hanisah bt mohd ishak :: hello.selamat datang..kalau sayang Ziyyad sila beli hadiah untuk dia..lalala..

    gurau je..

    gurau duk surau😛

    tiara :: hilton ek..takmo la,i nak buat kat KLCC convention centre,kita panggil pak abu decorate party…amacam..sorang bayar dalam RM1000 macam tu…baru berlagak sikit…hahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: